Kaarten maken #39: Kaarten met vloeibare waterverf (Action)

Action kaarten maken vloeibare waterverf
Een tijdje geleden plaatste ik op mijn blog een review van de Action liquid watercolor (een soort Ecoline). Ik was hierover zo enthousiast dat ik nog meer wilde maken met deze waterverf. Vandaag laat ik diverse kaartjes zien die ik heb gemaakt met behulp van deze verf, natuurlijk met uitleg zodat jij ze ook kan namaken.

De kaartjes met vloeibare waterverf van de Action

Elk kaartje dat je ziet is anders. Het is dus niet echt een serie, ik wilde door diverse kaartjes te laten zien, je ideeën geven voor je eigen kaarten. Ik vertel bij elke kaart stap voor stap hoe ik deze gemaakt heb en wat ik heb gebruikt. Niet alles is denk ik meer te koop, heb gewoon dingen gepakt die ik nog had liggen, maar je zou veel kunnen vervangen voor net iets anders.

Achtergrond

Al de kaartjes in dit artikel hebben een achtergrond met Liquid watercolor van de Action. Ik maakte diverse kleurrijke achtergrondjes. Wil je meer weten over de Action liquid watercolor en hoe ik stap voor stap de achtergrondjes heb gemaakt, lees dan Review: Action Liquid watercolor (Ecoline).

Kaart met cactus
Bij deze kaart koos ik voor een achtergrond met groene en blauwe tinten. De achtergrond plakte ik op een blanco kaart. Daarop stempelde ik diverse cactussen (Mijn bullet journal stempels van MUS) en het woord ‘Liefs’ (AliExpress). Met een witte gelpen bracht ik wat accenten aan.
Action vloeibare waterverf kaart cactussen

Kaart met cupcake
Bij deze kaart pakte ik een geel/rood/roze achtergrond. Daarop deed ik een vel vellum met gouden tekst uit een luxe papierblok (Action). Met een stempel met een cupcake (Action) maakte ik de kaart af.
Action vloeibare waterverf kaart vellum papier

Kaart met zeemeermin
Ook in deze kaart zijn weer clear stamps te vinden. Misschien herken je ze nog van mijn onderwaterwereld schudkaarten die ik eerder maakte. Deze clear stamps stempelde ik op een apart vel papier en heb ik vervolgens ingekleurd met Twinmarkers (Action). Deze figuurtjes heb ik daarna uitgeknipt en met foam tape op de kaart geplakt.
Action vloeibare waterverf kaart zeemeermin

Kaart met konijn
De achtergrond van deze kaart is heel kleurrijk, ik gebruikte alle kleuren uit de setjes met Liquid watercolor van de Action. Omdat de achtergond zo druk was heb ik gekozen voor een rustige voorgrond. Het woord ‘gefeliciteerd’ heb ik gestempeld met clear stamps (AliExpress). Het konijntje en de kikker heb ik op apart papier gestempeld, ingekleurd en uitgeknipt. Op de kaart heb ik deze geplakt met foam tape.
Action vloeibare waterverf kaart regenboog

Kaart met ronde bloemen
Als basis weer een gekleurde achtergrond en daarop afdrukken van clear stamps met bloemen. Heel erg simpel :-).
Action vloeibare waterverf kaart clear stamps

Kaart met bloemen
Als laatste maakte ik deze kaart met bloemen. De bloemen en het woord ‘gefeliciteerd’ komen van een setje clear stamps (AliExpress). Deze stempelde ik met zwart stempelinkt op de gekleurde achtergrond.
Action vloeibare waterverf kaart bloemen

Maak je graag zelf kaarten?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #38: Mandala’s tekenen
Kaarten maken #37: Nieuwe snijmallen Action
Kaarten maken #35: Van het één kwam het ander (uitgebreide uitleg)
Kaarten maken #36: Werken met Twinmarkers en Aquamarkers Action
Kaarten maken #34: Pasen, konijntje van vilt

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

Tags: , , ,

4 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Morgaine schreef:

  Nee, ik maak ze niet zelf, wel vind ik het eventueel leuk om juist in de reguliere kaarten, DAT kaartje te vinden wat past bij de persoon aan wie ik het stuur, of dat nu online is.. viirtueel of in een winkel, al doe ik het laatste amper meer…

  X

 2. Simone schreef:

  Wat een leuke kaarten heb je weer gemaakt! Voor mij lang geleden dat ik kaarten heb gemaakt, maar momenteel liggen al die hobbyspullen nog in de opslag. Ik denk dat ik komende winter er wel weer mee aan de slag ga!

 3. Romy schreef:

  Wat een prachtige, vrolijke kaarten! Ze zijn echt ontzettend mooi geworden 🙂

 4. lifestylemommys schreef:

  Wauw! Heel mooi deze achtergronden 😍 mooie, heldere kleuren zijn het 😁

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top