Zelf kaartjes maken #23: Onderwaterwereld schudkaart maken

Onderwaterwereld kaart maken knutselen zelfgemaakt
Het maken van eigen kaarten blijf ik erg leuk vinden. In dit artikel laat ik stap voor stap zien hoe ik met clear stamps als basis, eigen gemaakte onderwater schudkaarten heb gemaakt.

Afbeeldingen maken met clear stamps

Als basis van de kaart gebruik ik clear stamps met zeemeerminnen, schildpadjes, visjes en plantjes. Deze clear stamps kocht ik bij AliExpress (zie shoplog AliExpress). Ik stempelde met sneldrogende watervaste stempelinkt van Memento op dikker papier (180 grams). De afbeeldingen heb ik vervolgens ingekleurd met Twinmarkers van de Action. Een aanrader om aan te schaffen trouwens! De twinmakers zijn niet altijd in het assortiment, maar werken erg fijn. Bij het inkleuren heb ik er opgelet om de kleuren mooi in elkaar te laten overvloeien. Dat kan erg makkelijk met deze stiften op alcoholbasis. Zoals je ziet heb ik verschillende kleurencombinaties geprobeerd. Na het inkleuren heb ik alles goed laten drogen om de afbeeldingen vervolgens allemaal uit te knippen.
Kaart zelfgemaakt onderwaterwereld clear stamps zeemeermin

Achtergrond voor de schudkaarten

Voor de achtergrond heb ik gebruik gemaakt van een standaard glitterpapier uit het Mixed Media papierblok van de Action (zie shoplog Action). Ook gebruikte ik een soort aquarel achtergrond. Ook uit een papierblokje van de Action. Maar omdat ik het ook leuk vind om zelf te experimenteren ben ik aan de slag gegaan met stempelinkt. Met een sponsje heb ik met verschillende kleuren stempelinkt een eigen achtergrond gemaakt. Hoe ik dit precies doe, kun je lezen in een eerder artikel: Budgettip: AliExpress stempelkussens en sponsje.
Kaart maken onderwaterwereld achtergrond zelf gemaakt

Samenstellen van een kaart

En dan kan het samenstellen van de kaart beginnen :-). Voor elke kaart kies ik een standaard basiskaart (gekocht bij de Action), een achtergrond, pailletjes (AliExpress) en natuurlijk bijpassende eigen gemaakte afbeeldingen.
Kaart zelfgemaakt onderwaterwereld zeemeermin samenstellen

Het maken van een schudkaart

Als laatste zette ik mijn eigen gemaakte schudlaart in elkaar. Ik pakte een witte kaart en daarop plakte ik mijn zelfgemaakte achtergrond. Je kunt natuurlijk ook een kant-en-klare achtergrond gebruiken.Schudkaart zelfmaken achtegrond DIY
Ik sneed uit dik papier een rechthoekig kader kleiner als de kaart,dit deed ik met een snijmal van AliExpress en mijn Double Do XL. Maar je kunt zo’n rechthoek ook makkelijk zelf snijden met een stanleymes en liniaal. Let er wel op dat je kader niet te smal is. Plak op één kant van het kader dubbelzijdige tape en plak daarop een doorzichtig plastic sheet. Ik haal deze altijd bij de kopie shop.
Schudkaart DIY kader DoubleDo XL
Leg je kader op de kaart en kijk waar je op de achtergrond afbeeldingen wilt plakken. Ik koos ervoor om alleen een schild en een vis op de achtergrond te pakken. Leg vervolgens ook wat pailletjes op de kaart, hoeveelheid naar smaak. LET OP! Alles binnen je kader :-).
zelfgemaakte kaart water pailletjes vissen
Plak nu helemaal rondom het kader dubbelzijdige foam tape (deze kocht ik bij de Action en knipt verschrikkelijk). Zo krijgt je kader hoogte en kun je de kaart straks ook echt schudden. Plak het kader op je achtergrond.
Schudkaart onderwater wereld zeemeerminnen
Als laatste heb ik de zeemeerminnen, schelpen en een extra vis erop geplakt. Om de kaart extra te versieren kun je ook nog plakparels en lintjes gebruiken.
schudkaart eindresultaat zelfgemaakt

Het eindresultaat

Hieronder zie je verschillende kaartjes die ik knutselde. Zoals je misschien hebt gemerkt heb ik best veel verschillende knutselspullen gebruikt om deze kaarten te maken. Je kunt natuurlijk naar wens dingen niet doen of iets anders gebruiken. Heb je leuke toevoegingen of leuke andere ideeën voor deze kaarten zet ze dan vooral bij de reacties :-).
Kaarten zelfgemaakt onderwaterwereld voorbeelden

Gerelateerde artikelen:

Zelf kaartjes maken #22: Kaarten maken voor bruiloft
Zelf kaartjes maken #21: Kaarten maken met Clear Stamps 3
Zelf kaartjes maken #20: Schudkaarten #2
Zelf kaartjes maken #19: Kerstkaarten 2017 #2
Zelf kaartjes maken #18: Kerstkaarten 2017 #1
Zelf kaartjes maken #17: Halloween griezelige kaarten
Zelf kaartjes maken #16: Kaarten maken met Clear Stamps 2
Zelf kaartjes maken #15: Action Hobbykaart magazine

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

Tags: , , , , ,

14 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Ik schreef:

  Erg leuke kaarten gemaakt. Alleen jammer dat je de stempels via ali gekocht hebt. Ze zijn officiel van My Favorite Things, die heel veel werk besteden aan het ontwerpen en maken van hun stempelsets. Jammer…

 2. Michelle schreef:

  Oh wauw super leuk! Alles past prachtig bij elkaar, mooi gemaakt.

 3. Heidi schreef:

  Wat ziet der mooie uit meid..

 4. Ester schreef:

  Hoi Els,wat een leuke kaarten. Ik heb dezelfde stempel met bijpassende snijmallen en ga er binnenkort ook mee aan de slag zeker met jou leuke idee. Ik heb wel een tip voor je ivm de tape; Lastig uitleggen maar je pakt een stuk tape van zeg maar 20 cm en plakt hem in de lengte dubbel zodat je een stuk krijgt van 10 cm.je kunt dan door de beschermlaag knippen en het is dubbel zo dik dus ideaal voor schudkaarten en je hebt geen last meer van de plak. Ik hoop dat je me snapt…. creatieve groetjes Ester

 5. Yolanda schreef:

  Wat een prachtige kaarten ! Ook erg leuk om te gebruiken als uitnodiging voor een zeemeerminnen feestje.

 6. Yova schreef:

  Echt heel leuk geworden. Onderwater kaart heb je van gemaakt. Heel leuk werk om te maken. Action kun je zeker leuke dingen kopen. In China ook.

 7. Smurfige knutselfan schreef:

  De kaarten zijn super leuk geworden.
  Tip; heb je geen foam tape gebruik dan een of meerdere stukjes karton( voor het hoogte verschil), dit kan ook gewoon van een verpakking of viltje. Gaat super goed, heb ik ook wel eens gemaakt. Je zou het kader ook in de vorm van een schelp kunnen maken. Zo zou je met vanalles kunnen experimiteren, ook als je andere stempels hebt. Els bedankt voor het delen van je leuke kaartjes.👍🐠

 8. lifestylemommys schreef:

  Ik ben zo dol op jouw kaarten 😁

 9. Manon schreef:

  Geweldig! Ik ben gek op shaker cards en deze zijn prachtig. Ik vind de stempels die je hebt gebruikt ook erg schattig.
  Mooi gemaakt weer!!

 10. Romy schreef:

  Wauw, wat een beauties van kaarten! Ik vind ze stuk voor stuk schitterend met de kleuren, de mooie pailletten en de prachtig ingekleurde zeemeerminstempelafdrukjes. Echt heel erg leuk gedaan!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top