Reclame

Zelf kaartjes maken #22: Kaarten maken voor bruiloft

Zelf trouwkaarten maken bruiloft
Reclame

Zelf trouwkaarten maken bruiloft
Het zal de leeftijd van mij wel zijn, maar dit jaar hebben mijn vriend en ik al diverse bruiloften mogen meemaken. Echt super leuk! Ik was zelfs bij één bruiloft getuige. Hoe speciaal is dat! Natuurlijk hoort er bij het geven van een cadeau aan het bruidspaar in mijn geval een speciaal voor het bruidspaar gemaakte kaart. In dit artikel laat ik zien welke kaarten ik heb gegeven en hoe ik deze trouwkaarten heb gemaakt. Benieuwd?

Felicitatiekaart 1: Chique en klassiek

Voor een vriendin van mij die ging trouwen wilde ik graag een klassieke kaart maken. Dit vond ik erg bij hun passen.

Voor deze kaart gebruikte ik:

 • mijn snijmachine “Double Do XL
 • snijmal die ik kocht bij AliExpress
 • papier van de Action
 • transferfolie, geschikt voor lamineerapparaat
 • laserprinter
 • touwtje
 • Standaard dingen als snijmat, schaar, stanleymes
Advertentie

1. Met een snijmal maakte ik 2x aan de lange zijde een mooie sierlijke rand. De breedte van het midden van de kaart is twee keer de breedte van de snijmal.
kaart bruiloft zelf maken snijmachine snijmal
2. Na het snijden van de randen heb ik de kaart netjes gevouwen.
kaart bruiloft gevouwen chique klassiek
3. Natuurlijk moet er ook een felicitatie op de kaart. Ik heb de binnenkant opgemeten en op een iets kleiner formaat een wens op de computer gemaakt. Deze heb ik met een laserprinter uitgeprint. De laserprinter is belangrijk voor stap 4.
kaart bruiloft wens voor bruidspaar
4. Daarna heb ik met transferfolie en een lamineermachine de tekst voorzien van rose goud folie. Dit voor een extra chique uitstraling. Voor meer informatie over deze techniek met transferfolie, zie eerder uitgewerkt artikel met alle informatie.
kaart maken bruiloft transferfoil minc
5. Als laatste heb ik de tekst netjes op maat gesneden en deze met pritt op de kaart geplakt. Met een trouwtje heb ik de kaart dichtgemaakt.

Wat vind je van deze kaart?

kaart bruiloft zelfgemaakt eindresultaat

Felicitatiekaart 2: Chique en modern

Voor een andere vriendin die ging trouwen wilde ik ook een chique kaart maken, maar wel iets moderners. Ik koos hun eigen uitnodiging voor het trouwfeest als uitgangspunt.

Voor deze kaart gebruikte ik:

 • 220 grams dik papier
 • transferfolie, geschikt voor lamineerapparaat
 • laserprinter
 • Standaard dingen als snijmat en stanleymes

1. Als eerste maakte ik een zwart-wit ontwerp op de computer. Ik scande een deel van hun kaart in (Mr ♥ Mrs), deze gebruikte ik als basis. Aan de kaart verder voegde ik natuurlijk nog de felicitaties toe en de namen van het bruidspaar.
2. Ik printte mijn ontwerp uit op een laserprinter. Een laserprinter is nodig voor stap 3!
3. Daarna heb ik met transferfolie en een lamineermachine de tekst voorzien van transfolie. Dit voor een extra chique uitstraling. Voor meer informatie over deze techniek met transferfolie, zie eerder uitgewerkt artikel met alle informatie.
4. Maar ja, dan heb ik opeens heel vee keuze in soorten papier en verschillende kleuren transferfolie. Eerst maakte ik een paar testjes. Als eerste gebruikte ik kraft papier. Maar ik merkte dat dit in combinatie met de folie niet zo goed werkte. Zilver en rose gouden transfolie op wit was het ook niet helemaal.
trouwkaart testen welke kleuren
4. Uiteindelijk ging ik voor donker blauw en goud glitter folie. Die ik speciaal voor de kaart heb gekocht.
kaart bruiloft keuze eindresultaat goud glitter folie

Wat vind je van de kleurkeuze?
kaart bruiloft keuze eindresultaat

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Zelf kaartjes maken #21: Kaarten maken met Clear Stamps 3
Zelf kaartjes maken #20: Schudkaarten #2
Zelf kaartjes maken #19: Kerstkaarten 2017 #2
Zelf kaartjes maken #18: Kerstkaarten 2017 #1
Zelf kaartjes maken #17: Halloween griezelige kaarten
Zelf kaartjes maken #16: Kaarten maken met Clear Stamps 2
Zelf kaartjes maken #15: Action Hobbykaart magazine

© Nobody ELSe

Reclame

9 reacties

 1. Wat knap gedaan zeg!
  Jij maakt toevallig geen kaarten op bestelling?
  Wij zijn op zoek naar trouwkaarten met lasercut/stansen en met gouddruk.

  Mvg S & J

 2. Het is altijd weer een genoegen om een kaartje van jou te mogen ontvangen, i just know, ze zijn wederom stuk voor stuk weer prachtig!

  Ik zeg, kaartenshop starten 😀

  X

 3. Ik vind ze allebei prachtig en heel stijlvol geworden. Vooral die kaart met de stansrand vind ik gaaf, zeker als dat ook nog eens perfect bij het bruidspaar past 🙂

 4. Ik vind de kleurkeuze super! Ik houd van blauw. Ik heb laatst ook een paar kaarten gemaakt voor een huwelijk, maar die van jou zijn veel chiquer. Erg mooi.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.