Review: Action Liquid watercolor (Lijkt op Ecoline)

Action Liquid watercolor review ecoline
Vandaag heb ik een review van de Action Liquid watercolor, vloeibare waterverf. Deze kun je vergelijken met Ecoline. Ik vertel hoe ik werkte met de Action waterverf, wat ik van de kwaliteit vond en ik laat een paar makkelijke en kleine knutselprojectjes zien wat je kunt maken met deze waterverf.

Action Liquid watercolor

De Action liquid watercolor kost € 1,99. In elke verpakking zitten 5 potjes, er is een variant met blauw/groene tinten en eentje met geel/oranje/rood/roze tinten.
Action review liquid watercolor verpakking

Aan de slag met Action Liquid watercolor

Als eerste pakte ik goed aquarelpapier dat tegen veel water kan. Deze plakte ik met washi tape op een plastic mat, zo gaat het papier minder bobbelen als het nat wordt. De plastic mat zorgt ervoor dat er geen verf en water op de tafel komt.

Ik ging gelijk aan de slag, eerst deed ik een beetje water op het papier, vervolgens voegde ik de Action Liquid watercolor toe gelijk vanuit het potje. Wat me opviel is dat de kleuren niet waterig zijn. De kleuren zijn echt mooi fel en helder.
Action review liquid watercolor kleuren waterverf
Het werken met de ecoline van de Action ging eigenlijk best makkelijk als beginner. Ik had na de basisschool nooit meer met ecoline gewerkt. Al snel had ik een kleurrijk achtergrondje gemaakt door de kleuren met elkaar te combineren.
Action review liquid watercolor achtergrondjes maken
Vervolgens heb ik nog meer achtergrondjes gemaakt, ik was niet meer te houden ;-). Ik koos voor achtergrondjes met alleen de blauw/groene tinten, alleen de geel/oranje/rood tinten en maakte een achtergrondje met alle kleuren.
Action review vloeibare waterverf instructie

Omdat het papier toch wel ging bobbelen heb ik na het drogen het papier onder een zware bak gelegd, zodat het weer plat werd.

Wat kun je zoal maken met Action Liquid watercolor?

Met deze Action waterverf maakte ik kaarten, cadeaukaartjes en een quote voor in mijn bullet journal. Bijna alle knutselspullen die ik heb gebruikt kocht ik bij de Action, zoals de blanco kaarten, een snijmal, lijmroller en clear stamps.

Kaarten maken
Als eerste maakte ik twee kaarten. Ik pakte een achtergrond die ik maakte met de Action waterverf. Deze sneed ik op maat en deze plakte ik met een lijmroller op een blanco kaart. Op een kleurrijke achtergrond stempelde ik met clear stamps en een zwart inktkussen een luchtballon met vogels, vlinder en wolk en op een andere achtergrond stempelde ik bloemen.
Action review liquid watercolor kaarten maken

Cadeaulabels
Met behulp van een snijmal van een cadeaulabel en mijn snij- en embossingmachine van de Action haalde ik uit de achtergrondjes cadeaulabels. Heb je niet zo’n machine en/of snijmal dan kan je deze ook zelf uit het papier snijden met een stanleymes.

Op de cadeaulabels heb ik daarna met een clear stamps met een zwart of wit stempelkussen een bloem of een cupcake gemaakt. De bloemen vallen alleen niet zo op ;-).
Action review liquid watercolor Cadeaulabels

Quote voor in mijn bullet journal
Rechtstreeks met waterverf in mijn bullet journal vind ik erg spannend in verband met al het water. Daarom maakte ik op aquarelpapier weer een achtergrond met de waterverf. Daarop schetste ik met potlood de quote, in dit geval ‘Follow your own path’. Met een fineliner trok ik de tekst over. Met een witte gelpen versierde ik de quote wat.
Action review liquid watercolor bullet journal quote

Eindconclusie review Action Liquid watercolor

Als echte beginner met ecoline vind ik deze waterverf van de Action fijn werken. Het was beginnen en gelijk resultaat. Daar hou ik van. De kleuren vond ik ook mooi intens.

Ik ga deze waterverf zeker vaker gebruiken. Na al deze achtergrondjes zag je ook bijna niet dat er iets uit de potjes was, dus je kunt er best even mee doen.

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , , , ,

18 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Daniëlle schreef:

  Bij mij lekken de potjes nogal, dus daar ga ik nog wel glazen potjes voor kopen. Ik heb er nog niet zoveel mee gewerkt, maar dit maakt me zeker weten enthousiast! Ik heb helaas alleen de blauwe tinten, maar het lijkt me leuk om ermee te werken!

 2. Heel mooi allemaal! De laatste tijd ben ik ook dol op waterverf en daar leuke dingen mee maken. (O.a. cadeaulabels. Ook over geblogd.) Deze vloeibare waterverf kocht ik vandaag, sta te popelen om het uit te proberen.

 3. Heidi schreef:

  Leuk zo die kaarten.
  Ik zelf verf niet zo graag, maar doet me wel twijfelen om toch eens verf in huis te halen.

 4. Marijke Campbell schreef:

  Tip: als je met wasco (met witte wasco geeft het het meest duidelijke effect) een tekening of een abstract patroon maakt kun je met water en ecoline hetzelfde doen als wat je gedaan hebt, wat ik ook heel mooi en kleurvol vindt hoor! De wasco neemt geen water en/of ecoline op, dus je basistekening blijft zichtbaar. Écht de moeite waard om te proberen. Als je wilt kan ik een foto van een voorbeeld sturen? Mvg Marijke Marijke Marijke

 5. Hafsa schreef:

  Hi, dit kan zeker! Simpelweg mengen met wat water zoals je bij aquarelverf doet. Heb wat mooie pastelteintjes weten te creëren op deze manier.

 6. Yova schreef:

  Deze inkt zeker heel leuk ermee doen. Leuk gedaan zo. Kleuren is zeker veel variatie ervan. Mooi gedaan!!!!!

 7. Mooi geworden! Koop je het aquarelpapier ook bij de Action?

 8. Marieke schreef:

  Wat gaaf!! Vooral die quote voor je bulletjournal is supermooi! 😍

 9. Morgaine schreef:

  Fijn dat het nu ook in goedkopere versie verkrijgbaar is, ik heb al jaren een echte ecoline set en dat is eigenlijk best onbetaalbaar, maar ja, toen had je dit nog niet, hahaha

  Ik wil er ook weer wat mee gaan doen, maar dan net even anders 😉

  X

 10. Iris schreef:

  Wat leuk! Ik was hier heel erg benieuwd naar. Maar toch vraag ik mij af of de kleuren ook wat lichter kunnen. ik vind ze namelijk persoonlijk iets te donker.

 11. Irene schreef:

  Dit doet me er aan denken dat ik dit ook nog heb staan thuis maar ik heb het nog nooit gebruikt, haha. Je kan er wel mooie dingen mee maken! Als ik binnenkort weer kaartjes ga maken kan ik deze verf eens boven halen ^^

 12. Carolien schreef:

  Wauw wat mooi! Ik had ze al even vast maar twijfelde of ik dat wel zou kunnen. Maar na het zien van je fotos denk ik dat ik het ook ga overwegen. De kleuren zijn echt mooi, plus ideaal voor mijn bullet journal.

 13. Romy schreef:

  Wauw, echt leuk gedaan! Wat zijn de kaarten mooi geworden en de kleuren zijn ook echt prachtig. Ik heb deze ecoline ook nog staan en je maakt me helemaal enthousiast om daar dit weekend ook eens mee aan de slag te gaan 🙂

 14. lifestylemommys schreef:

  Fijn dat het zo makkelijk gaat en dat je er ook lang mee kunt doen. Mooie resultaten met heldere kleuren 😍

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top