Kaarten maken #43: Kerstkaarten #1 2019 met clear stamps

Kerstkaarten 2019 zelfgemaakt clear stamps
Reclame

Kerstkaarten 2019 zelfgemaakt clear stamps
Het is weer tijd om kerstkaarten te maken. Als eerste maakte ik dit jaar kerstkaarten met clear stamps. Clear stamps gebruik ik erg graag. Ik leg in het kort uit hoe ik deze kaarten heb geknutseld en laat verschillende kaartjes zien die ik heb gemaakt. Hopelijk kan ik je inspireren zodat je dit jaar ook zelf kaarten maakt voor kerst :-). Je hebt nog tijd genoeg ;-).

De basis van deze serie kerstkaarten, kerst clear stamps

Deze leuke clear stamps heb ik gekocht op AliExpress, maar je kunt ook andere stempels gebruiken. Als eerste heb ik de clear stamps afgedrukt met watervaste inkt op dik wit papier. Alles heb ik vervolgens ingekleurd met Twinmarkers van de Action. Daarna heb ik alles uitgeknipt. Deze afbeeldingen vormen de basis van elk kerstkaartje.
Kerstkaarten maken clear stamps action twinmarkers

Landschap en huisje snijmallen

Bij deze serie kerstkaarten maak ik gebruik van snijmallen met huisjes. Deze kocht ik op AliExpress. Om deze te kunnen gebruiken heb je een snij- en embossingmachine nodig. Ik gebruik de Love2Craft van de Action (ongeveer een jaar geleden gekocht).
Heb je nu niet zo’n machine, dan kun je uit papier ook een landschap en huisje knippen :-). Een nog makkelijkere manier is om alleen golfjes te knippen, soort van bergen :-).
Kerstkaarten maken snijmallen aliExpress

Mijn eerste serie kerstkaarten van 2019 met clear stamps

Voor deze kaarten gebruikte ik verder nog:

 • Blanco kaarten van de Action, diverse formaten
 • Diverse soorten papier, holografisch, goud, glitter en papier met een print
 • Foam tape (diverse diktes) om afbeeldingen op de kaart te plakken. Door de verschillende hoogtes komen sommige afbeeldingen meer naar voren dan anderen.
 • De sneeuwvlokken en de zin ‘let it snow’ zijn gestempeld met clear stamps. Deze komen uit dezelfde set als de andere stempels.
 • Plastic sterretjes
Advertentie

Kerstkaarten zelfmaken uitleg inspiratie

Kerstkaarten maken clear stamps uitleg

Kerstkaarten knutselen clear stamps uitleg

Kerstkaarten maken Action budget DIY

Schudkaarten

Ik maakte ook nog twee schudkaarten. Voor een specifieke uitleg lees mijn vorige artikel over schudkaarten. Daarin leg ik alles stap voor stap uit met foto’s.

Kerstkaarten maken schudkaart kerst

Advertentie

Kerstkaarten maken schudkaart confetti kerst

Ga jij zelf kerstkaarten maken?

Wil je meer dingen zelf maken voor kerst? In dit overzicht vind je al mijn kerst DIY artikelen :-).
Overzicht kerst artikelen op blog

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #42: Kleurrijke kaartjes maken
Kaarten maken #41: Halloween met clear stamps
Kaarten maken #40: Bling bling kaarten maken met parels
Kaarten maken #39: Kaarten met vloeibare waterverf (Action)
Kaarten maken #38: Mandala’s tekenen
Kaarten maken #37: Nieuwe snijmallen Action
Kaarten maken #35: Van het één kwam het ander (uitgebreide uitleg)
Kaarten maken #36: Werken met Twinmarkers en Aquamarkers Action
Kaarten maken #34: Pasen, konijntje van vilt

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

14 reacties

 1. Je weet als je hobbyproducten koopt op Aliexpress dat het allemaal gejatte ontwerpen van zijn Amerikaanse, Engelse en Europese hobbymerken? Ze schenden veelvuldig de auteursrechten van vele ontwerpers in de hobbybranch wereldwijd die daar de dupe van zijn! Ik ken zelf ook een aantal ontwerpsters en werk bij een hobbybedrijf die producten maakt voor kaarten maken en ik kan je zeggen dat het triest is om te zien dat zoveel mensen massaal de namaak producten op Aliexpress kopen. Dit terwijl er veel werk en tijd in gestopt wordt om mooie hobbyproducten te ontwerpen. Deze ontwerpsters verdienen hun brood aan hun ontwerpen en tekeningen die nu massaal gejat worden. Het is jammer om te zien dat je producten van Aliexpress op je blog promoot terwijl je zo van allerlei soorten disciplines geniet!
  Kijk de producten promoten van de Action dat is prima, want die jatten geen ontwerpen maar bedenken de producten zelf, maar alles op Aliexpress is gejat. En bovendien bega je een strafbaar feit ook als consument met het aankopen van deze producten, want het zijn namaakproducten uit China die onder dezelfde wetgeving vallen als alle andere namaakproducten die de Douane onderschept bij binnenkomst in Europa en Nederland.
  Ik hoop dat je bewust ervan wordt waar je promotie voor maakt. Leuk dat je het maken van kaarten onder de aandacht brengt, maar eerlijke producten daarbij gebruiken zou nog beter zijn!

  Met vriendelijke groet,

  Winnie

  1. Ik vind dat ze hele leuke dingen maakt en goede tips en inspiratie heeft en geeft. Misschien moet u uw afkeer bij de Action gaan duidelijk maken en laat de rest met rust!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Deze kerstkaarten heb je heel mooi gemaakt. Leuk gedaan. Vaak doen de mensen zelf maken. Deze kaarten zijn mooier dan in winkel liggen. Zo eenvoudig in winkel. Niet mooi. Jou wel. Wij vieren dit jaar geen kerst. Omdat onze ouders verloren van dit jaar.

 3. Oh wat een leukerds! Die winterlandschappen op de achtergrond zijn zo mooi, zeker in combinatie met de schattige figuurtjes op de kaarten. Onwijs leuk gedaan!

 4. Normaal maak ik altijd zelf kaarten. Alleen dit jaar doe ik dat niet. Mijn knutselspullen staan nog tot december in de opslag en heb ik dus gewoon te weinig tijd er voor. Volgend jaar maar weer!

 5. Ik ben al volop bezig met de kerstkaarten. Maar deze zijn toch wel erg leuk om ook nog te maken.
  Veel werk, maar erg mooi. Deze worden zeker aan mijn collectie kerstkaarten toegevoegd. Nog tijd genoeg om ze te maken. ?

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.