Snijplotter #3: T-shirts bedrukken met Siser P.S. Film EasyWeed (gratis SVG patroon)

Circut maker 3 review tshirt bedrukken siser
Reclame

Circut maker 3 review tshirt bedrukken siser
Zoals je misschien wel weet heb ik net een snijplotter. Ik heb zelf de Cricut maker 3. Omdat het materiaal van Cricut nogal duur is zocht ik naar een goedkopere alternatieven, maar wel minimaal net zo goed. In dit artikel een review van Siser P.S. Film EasyWeed. Een goedkopere iron-on. Natuurlijk laat ik ook weer nieuwe projecten zien die ik met de Circut heb gemaakt met uitleg en een gratis SVG patroon.

Alternatief Cricut Iron-on: Siser P.S. Film EasyWeed

Op een groep over de Cricut op Facebook vroeg ik wat goedkopere maar wel kwalitatief goede Iron-on was om textiel te bedrukken. Ik kreeg als tip het merk Siser. Op internet vond ik een webshop die Siser P.S. Film EasyWeed verkocht voor € 6,30 per meter. Ik kocht gelijk een paar kleuren. In dit artikel vertel ik hoe ik het iron-on aanbracht, mijn instellingen en natuurlijk geef ik mijn mening over het Siser P.S. Film EasyWeed. De Siser P.S. Film EasyWeed is natuurlijk ook te gebruiken op andere snijplotters.

Instelling snijden Siser P.S. Film EasyWeed op Cricut

Voor het snijden van Siser P.S. Film EasyWeed gebruikte ik de volgende instellingen op mijn Cricut maker 3:

Instellingen
Op mat
Soort: Heat Transfer (non-Cricut)
Druk: Normaal

Flex Iron-on Siser P.S. Film EasyWeed aanbrengen

Ik gebruik hiervoor een Cricut Easy Press 2.

Advertentie

Instellingen
Preheat: 3 seconden
Bedrukken: 180 graden, 15 seconden. Ik doe altijd nog de achterkant kort met de Cricut Easy Press, ongeveer 5 seconden.

Projecten gemaakt met de Siser P.S. Film EasyWeed

T-shirt met Dino en naam

Voor de verjaardag van mijn neefje maakte ik een speciaal t-shirt als cadeautje. Bij dit t-shirt gebruikte ik een zelfgetekende dino. De dino tekende ik digitaal. Dit deed ik in de app Procreate (Tekenen #7: Uitleg digitale tekeningen maken (Procreate)). De dino en de naam heb ik daarna in het programma ‘Adobe Illustrator’ verwerkt tot een patroon. Dit kan ook in de App Cricut zelf, maar ik werk graag met ‘Illustrator’. In Illustrator zette ik ook de naam ‘Mees’ onder het design.
uitleg shirt bedrukken Cricut maker 3 siser iron-on

T-shirts bedrukken met Siser P.S. Film EasyWeed

T-shirt met hond, GRATIS SVG patroon

Met Procreate tekende ik ook eerder een hond (uitleg hond: Tekenen #21: Digitaal tekenen #5, mijn eigen tekeningen maken, met uitleg). Deze hond heb ik weer omgezet in ‘Adobe Illustrator’ tot een patroon.

Het gratis SVG patroon kun je hier downloaden: GRATIS SVG patroon hond voor bedrukken op T-shirt.
shirts bedrukken hond gratis SVG patroon

siser iron-on review instellingen circut

T-shirt met Gòlliepaop!

Advertentie

Gòlliepaop! is Tilburgs voor iemand die het niet zo goed ziet, een onnozel persoon. Het is een soort van belediging maar wel met een grappig ondertoon. Ik vond dit woord leuk om op een T-shirt te zetten omdat ik echt een Tilburgse ben en niet iedereen weet wat het betekend. Het woord klinkt ook gewoon heel leuk, vind ik.

Van de tekst heb ik een ontwerp gemaakt met ronde vrolijke letters. Het lettertype verraad niet wat het woord betekend. Dit vond ik wel grappig. Bij het design kwam ik uit op twee kleuren. Met twee kleuren drukken, had ik nog nooit gedaan. Dus heb ik een oude T-shirt uit de kast gepakt om te oefenen.

Hieronder zie je de instellingen die ik heb gebruikt. Eigelijk ging het gelijk goed. Nu hopen dat het ook goed op het T-shirt blijft zitten. Dat zal ik pas weten naar een paar keer dragen en wassen.

Instellingen werken met 2 kleuren Iron-on
Preheat: 3 seconden
Bedrukken eerste laag roze: 180 graden, 5 seconden.
Bedrukken tweede laag geel: 180 graden, 15 seconden. Ik doe altijd nog de achterkant kort met de Cricut Easy Press, ongeveer 5 seconden.
shirts bedrukken uitleg Cricut easy press 2 makkelijk

T-shirts bedrukken met Siser P.S. Film EasyWeed Flex Iron-on

Korte review Flex Iron-on Siser P.S. Film EasyWeed

Zelf ben ik heel tevreden met de Siser P.S. Film EasyWeed. Eigenlijk nog wel meer tevreden dan de Iron-on van Cricut zelf.

Advertentie

Het materiaal van Siser is makkelijk te snijden, overbodige stukken makkelijk te verwijderen en het strijkt makkelijk op kleding. De opdruk zit minder dik op het shirt dan bij het Cricut Iron-on. Zelf vind ik dit mooier. Ook na een paar keer wassen ziet het er prima uit. Een meer dan prima en goedkoper alternatief voor het Cricut Iron-on. Ik ben hier erg blij mee!

Gerelateerde artikelen:

Snijplotter #2: Meer oefenen met mijn Cricut
Snijplotter #1: Eindelijk een Cricut gekocht

Meer artikelen over plotters en/of Cricut, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen

© Nobody ELSe

4 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.