Reclame

Tutorial: Cupcake van vilt ★

cupcake van vilt knutselen
Reclame

cupcake van vilt knutselen
Misschien herken je deze cupcake nog wel van het artikel over mijn verjaardag van mijn blog? 1 mei werd mijn blog 2 jaar :-). Vandaag laat ik je in deze tutorial zien hoe ik deze cupcake van vilt heb gemaakt. Het knutselen van één cupcake duurt ongeveer 2 uur en is makkelijk te maken. Bij deze tutorial vind je een gratis patroon en een stap voor stap beschrijving met foto’s. Veel plezier :-).

Benodigdheden voor één cupcake

Voor meer specifieke informatie over de verschillende benodigdheden, klik hier >>>.

Schaar Gratis patroon, download deze hier >>>
Knopspelden om het patroon op het vilt vast te maken Vilt, kleuren naar wens. Ik gebruikte vilt met een print (gekocht bij de Action), licht geel, donker geel, wit, roze, zwart en blauw.
Naald Borduurgaren, ik gebruik oud roze
Vulwol

We gaan beginnen!

Advertentie

1. Print het gratis patroon. Knip de vormpjes uit het papier.
2. Maak de papieren vormpjes vast op het vilt met knopspelden en knip deze netjes uit.
3. Als je klaar bent met knippen heb je: 2x slagroom (bij wit), 2x cupcake bakje (bij mij roze met stippen), 2x cake (bij mij licht geel), 2x wangen (bij mij roze), 2x vlam (bij mij geel), 2x kaars (bij mij blauw, 2x oog groot (bij mij zwart) en 2x oog klein (bij mij wit). Klik op de foto om deze te vergroten.
4. Lijm 1 kant van de cupcake aan elkaar.
vilten cupcake knutselen
5. Het is belangrijk dat beide kanten van de cupcake precies op elkaar passen. Draai daarom de zijde die je geplakt hebt om. Leg daarop als eerste de cake (bij mij licht geel). Deze lijm je nergens aan vast. Lijm vervolgens de slagroom en het cupcake bakje op dat stukje cake. LET OP: alleen lijmen op het cake deel. Niet op de andere zijde van de cupcake. Na het lijmen zien beide er zo uit zoals op de foto. Zoals je ziet zijn ze gespiegeld.
6. Maak nu op het cupcake bakje en de slagroom de de accent lijnen. Doe dit door middel van de stiksteek.
7. Lijm de ogen en de wangen op 1 kant van de cupcake. Maak de mond met de stiksteek.
cupcake van vilt sape 5
8. Leg de kaarsjes netjes op elkaar. Leg vervolgens de vlammetjes boven op het kaarsje. Maak het kaarsje met vlammetje aan elkaar met behulp van de festonsteek.
9. Maak nu beide delen van de cupcake aan elkaar met behulp van de festonsteek. Als je bij de plek van het kaarsje aankomt stop dan even met de steek. Stop het kaarsje tussen de twee cupcake delen en ga weer verder met de festonsteek (voor een uitgebreide uitleg hoe je het kaarsje vast maakt, klik hier). Stop 2 cm voor je beginpunt.
10. Vul de cupcake een beetje op met vulwol. Maak daarna de laatste 2 cm ook dicht. Nu is je cupcake klaar.
werkbeschrijving cupcake van vilt

Jouw cupcake met mij delen?

Heb je aan de hand van deze tutorial ook een cupcake gemaakt? Ik ben erg benieuwd naar wat je hebt gemaakt. Ik zou het erg leuk vinden als je een foto maakt en deze plaatst op mijn Facebookpagina, Instagram @nobodyelsenl of via Twitter @NobodyELSeNL. En wie weet verschijnt deze dan wel op mijn site! Want eens in de zoveel tijd maak ik een artikel met foto’s van bezoekers, zie deel 1 en deel 2 :-). Een reactie achter laten onder mijn tutorial vind ik ook altijd leuk :-).

lijn

Gerelateerde artikelen:

Tutorial: Zeepaard van vilt ★
Tutorial: Poesje van vilt ★
Tutorial: Slinger met hartjes van vilt ★
Tutorial: Schaap van vilt en pompons ★
Tutorial: kerstballen van vilt ★
Tutorial: Amerigo, paard van vilt ★
Tutorial: Eekhoorn van vilt ★★★
Tutorial: Hond van vilt ★★★
Tutorial: Zon van vilt ★
Tutorial: Bloemen van vilt ★
Tutorial: Bij van vilt ★
Tutorial: Vogel van vilt ★
Tutorial: Giraffe van vilt ★★★

Meer tutorials, klik hier >

Advertentie

Het patroon en deze tutorial zijn NIET voor commercieel gebruik en blijven ten alle tijde eigendom van Nobody ELSe.
© Nobody ELSe

Reclame

16 reacties

  1. Wat een schattige cupcake Els! Ik moet gauw weer met vilt aan de slag ;-P Je mag je oude blogposts zoals als deze ook op het Pinterestbord Eerlijk Delen gooien he? Dan ga ik hem zeker repinnen!

  2. Ik ben dol op cupcake. één cupcake duurt ongeveer 2 uur daar is wel inzet voor nodig. Gelukkig je zegt dat het makkelijk is om te maken. Ik weet dat jij het met plezier doet. 🙂

  3. Erg leuk en lief weer, nu zit ik soms samen met Roos te kijken, want dit kun je dus ook haken, kun je complete pakketjes voor kopen zelfs, alles nodig zit erin, maar ook koppen koffie dus vind je in haakpakketjes terug, hahahaha Ga jij die nog erbij vilten? 😉

    x

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.