Tutorial: Schildpad Vilt ★

Reclame

sfeerfoto schildpad vilt
Weer een nieuwe tutorial. Het maken van de schildpad vilt kost ongeveer 2 uur en heeft een moeilijkheidsgraad van 1 ster. Veel plezier!

Benodigdheden

Voor meer specifieke informatie over verschillende benodigdheden, klik hier >>>.

Schaar Patroon, download hier >>>
Knopspelden Vulling
Naald Lijm
Borduurgaren, kleur naar keuze Lintje, kleur naar wens
Vilt, 2 kleuren naar keuze 2x plastic oogjes, kan ook zwart en wit vilt zijn

We gaan beginnen!

schilpad stap 2 3 4
1. Download het patroon, print het patroon uit en knip de vormen netjes uit.
2. Leg het uitgeknipte patroon op het vilt, maak het patroon vast met knopspelden en knip het patroon uit het vilt.
3. Totaal knip je: 2x lichaamsdeel, 2x groot schild en 1x zeshoek voor op het schild. Als je geen plastic oogjes hebt, ook 2x oog wit en 2x oog zwart.
4. Doe in het midden van de zeshoek lijm en plak de zeshoek in het midden van het schild.
schilpad stap 5 6 7
5. Maak met de festonsteek de zeshoek vast aan het schild. Let op, dat je bij de hoeken precies een steek maakt, dat geeft straks een mooier resultaat.
6. Maak nu met de stiksteek de lijntje vanaf de 6 hoeken naar de buitenkant van het schild.
7. Leg nu het schild met de zeshoek nauwkeurig op het andere schild. En maak ze aan elkaar met de festonsteek. Probeer ook hier de steken precies uit te laten komen met de lijnen die je al hebt gemaakt op het schild van de schildpad.
schilpad stap 8 9 10
8. Op deze foto zie je een close up van de festonsteek die we nu gebruiken voor de buitenkant aan elkaar te maken en hoe de lijnen op het schild aansluiten.
9. Nu is het schild klaar.
10. Gaan we nu verder met de 2 lichaamsdelen. Leg de 2 lichaamsdelen netjes op elkaar.
schilpad stap 11 12 13
11. Maak deze ook weer aan elkaar met de festonsteek. Begin bij een bovenste pootje en ga met de steek naar het hoofd en vervolgens richting de staart. Stop bij de staart, maar knip de draad niet af.
12. Doe het lintje er dubbelgevouwen tussen, dus de twee losse uiteinden tussen de 2 lichaamsdelen. Ga nu met dezelfde naald en draad waarmee je de lichaamsdelen mee aan elkaar zet verder, om het lintje vast te maken.
13. Ga na het vastmaken van het lintje verder met de festonsteek tot na het 2de onderste pootje. Stop daar maar laat de naald en draad er weer aanzitten.
schilpad stap 14 15 16
14. Stop nu de vulling in de schildpad. Let goed op dat je genoeg in het hoofd en de pootjes doet. Hoe meer vulling, hoe harder de schildpad.
15. Ga nu verder met de festonsteek tot je beginpunt en knip de draad af.
16. Plak nu het schild en de oogjes op de schildpad. En de schildpad is helemaal klaar!

Advertentie

En is je schildpad goed gelukt? Let wel op, het is natuurlijk handwerk dus jouw beestje kan iets afwijken van mijn schildpad. Maar er is een overeenkomst, ze zijn beiden met liefde gemaakt. Ik ben erg benieuwd naar jouw creatie. Ik zou het erg leuk vinden als je een foto maakt en deze plaatst op mijn Facebookpagina of via Twitter @NobodyELSeNL. En wie weet verschijnt deze dan wel op mijn site!

Het patroon en deze tutorial zijn NIET voor commercieel gebruik en blijven ten alle tijde eigendom van Nobody ELSe.
© Nobody ELSe

2 reacties

  1. Erg leuk dit! Een vriend van me houd van schildpadden en is zaterdag jarig dus dit ga ik zeker eventjes maken. Ook zag ik het olifantje en die ga ik ook maken voor mijn vriendin die gek is van olifantjes, zij was afgelopen zaterdag jarig maar daar kon ik niet bij zijn dus gaan we dit een keertje inhalen. Haha. Heel erg bedankt!

    1. Graag gedaan. Erg leuk om te lezen dat je ze gaat maken. Wat lief dat je ze daarna cadeau geeft. Daar moeten je vrienden heel blij mee zijn :-)!

      Als je wilt kun je me altijd een foto sturen van je beestjes, ik plaats op mijn site ook artikelen met foto’s van bezoekers.

      Heel veel succes, als je vragen hebt hoor ik het graag.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.