Reclame

Tutorial: kerstballen van vilt ★

kerstballen van vilt tutorial
Reclame

kerstballen van vilt tutorial
Vandaag is de grote dag, 5 december! Een spannende dag voor veel kindjes. Nu Sinterklaas straks weer naar Spanje vertrekt is het ook weer tijd voor een kerstboom. Vorige jaar plaatste ik twee tutorials voor kerst, een kerstboom en een kerstster van vilt. Maar wat is een kerstboom zonder kerstballen van vilt? Vandaag een korte tutorial om kerstballen van vilt te knutselen. Succes :-).

Benodigdheden voor de 3 verschillende kerstballen

Voor meer specifieke informatie over de verschillende benodigdheden, klik hier >>>.

Schaar Gratis patroon, download deze hier >>>
Knopspelden Vilt, 7 kleuren vrije keuze
Naald 4 kleuren borduurgaren, voor omtrek kerstbal, sneeuwvlokken,
gewei Rudolf en slingers kerstboom
Lijm Lint

We gaan beginnen!

1. Download het gratis patroon, print het patroon en knip de vormen netjes uit het papier. Je zou het patroon ook kunnen printen op een groter formaat. Dit is makkelijker knippen en zijn de ballen groter. Net wat je wilt :-).
2. Knip de onderdelen uit het vilt. Het zijn 3 verschillende kerstballen. Elke rij op de foto vormt één kerstbal van vilt. In deze uitleg maak ik alle kerstballen tegelijk, maar je kunt ook kiezen voor één figuurtje.
losse onderdelen kerstballen
lijn
3. Plak alle losse onderdelen op de lucht (de kleintje ronde cirkel). Bij mij is de lucht licht blauw.
kerstballen van vilt knutselen
lijn
4. Maak nu met borduurgaren de extra versiering:
– Kerstboom: slinger in boom (bij mij rood) en sneeuwvlokken
– Rudolf: gewei, mond (bij mij bruin) en sneeuwvlokken
– Huisje: alleen sneeuwvlokken
borduurgaren erop gestikt
lijn
5.Plak de lucht met de kerstboom, Rudolf en/of huisje op de grote kerstbal (bij mij licht bruin). Leg hieronder de andere kerstbal. Dus je hebt 2 grote kerstballen precies op elkaar (bij mij licht bruin) en daarop de lucht met het gekozen figuurtje.
kerstbal onderdelen op elkaar
lijn
6. Maak een lintje vast aan de bovenkant van de kerstbal. Het mooiste is als het lintje tussen de twee vilten kerstballen wordt vastgemaakt. Voor extra uitleg voor een lintje vastmaken, klik hier>
7. Maak daarna de kerstballen verder aan elkaar met de festonsteek. Je kerstbal is af :-).
kerstballen zijn af
lijn

lijn

Jouw kerstballen of kerstboom delen?

Hopelijk zijn de kerstballen gelukt? Of heb je een kerstboom met eigen zelfgemaakte creaties. Ik ben erg benieuwd naar wat je hebt gemaakt. Ik zou het erg leuk vinden als je een foto maakt en deze plaatst op mijn Facebookpagina, Instagram @nobodyelsenl of via Twitter @NobodyELSeNL. En wie weet verschijnt deze dan wel op mijn site! Want eens in de zoveel tijd maak ik een artikel met foto’s van bezoekers, zie deel 1 en deel 2 :-). Een reactie achter laten onder mijn tutorial vind ik ook altijd leuk :-).

lijn

Gerelateerde artikelen:

Tutorial: Amerigo, paard van vilt ★
Tutorial: Eekhoorn van vilt ★★★
Tutorial: Hond van vilt ★★★
Tutorial: Zon van vilt ★
Tutorial: Bloemen van vilt ★
Tutorial: Bij van vilt ★
Tutorial: Vogel van vilt ★
Tutorial: Giraffe van vilt ★★★
Tutorial: Paaseieren maken van vilt ★
Tutorial: Pinguïn Vilt ★
Tutorial: Sneeuwpop Snowy ★
Tutorial: Kerstster ★
Tutorial: Kerstboom ★
Tutorial: Sinterklaas Vilt ★★

Meer tutorials, klik hier >

Het patroon en deze tutorial zijn NIET voor commercieel gebruik en blijven ten alle tijde eigendom van Nobody ELSe.
© Nobody ELSe

Reclame

37 reacties

 1. Ah wat zijn ze leuk! Ik vind ze echt super goed gelukt en heel schattig! Ik begin als het goed is morgen ook aan een kerst DIY, het is wel totaal iets anders, maar hierdoor krijg ik wel echt zin om creatief te zijn!

 2. Zo schattig! Dit ga ik eens onthouden voor volgend jaar om te maken! Voor dit jaar heb ik genoeg knutsels waar ik mijn energie en tijd in kan steken, dus helaas schuift dit leuke projectje dan even op. Het rendiertje vind ik denk ik het leukste, zo schattig!

 3. Wow, jij hebt écht veel werk gestoken in dit artikel en het resultaat mag er wezen. De kerstfiguurtjes zijn heel schattig. Ik zie wel eens op Pinterest voor kindjes een kerstboom van vilt voorbij komen, die wordt dan aan de muur bevestigd en daar mogen ze hun eigen vilten versiering aan opplakken. Deze dingetjes zouden zo een boom to the next leven nemen 😉

 4. Zit hier samen met m’n zusje helemaal enthousiast te zijn over deze DIY haha 🙂 Zó leuk gedaan! en wat ontzettend lief en leuk dat je dat patroon hebt gemaakt zodat het voor anderen makkelijker is om deze DIY uit te voeren!!
  Lijkt me ook heel leuk om deze bij een mooi ingepakt kerstcadeautje te doen met de naam van de ontvanger op de achterkant 🙂

 5. Els, ze zijn heel erg mooi. Kunnen zo een kadowinkel in om ze te verkopen. Een mooie bal om te krijgen, maar ook zeker om zelf te maken. ??

 6. Hier zou ik een heel ander boompje of zo of voor een kind op de kamer iets mee gaan doen, maar niet in de grote kerstboom, daar horen voor mij toch alleen echte ballen in, en ja ik heb zelf gemaakte dingetjes van stof van mijn oma’s bijv. Maar die hang ik altijd elders, niet in de boom, als die al komt te staan 😉

  X

   1. Nee op de één of andere manier, ook als ik het in de shows zie, dan vind ik het best leuk, maar het voelt niet ‘echt’ aan dan, hahaha ja gelukkig wel 😉 Misschien zitten de oude mythen en sagen wel te diep in mij, glazen ballen, vooral zilver, weerspiegelen en daar schrikken de geesten van en hop ze zijn weg uit je huis 😛

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL