Borduren #6: Grafische Olifant

Borduren olifant grafisch patroon
In het nieuwe jaar ga ik natuurlijk verder met borduren. Vandaag laat ik een nieuwe creatie zien die ik heb gemaakt. Dit keer maakte ik een olifant. Ik hou van olifanten :-).

Borduurpatroon grafisch patroon olifant

De geometrische vlinder die ik eerder maakte, sprak me zo aan dat ik graag nog een modern borduurpatroon wilde maken. Op Etsy vond ik een schattig borduurpatroon van een olifant met daarin een grafisch patroontje.

Welke benodigdheden gebruikte ik

Voor deze olifant gebruikte ik weer Aida borduurstof 14″. De olifant maakte ik in een borduurring van 6 inch (ongeveer 15 cm). De kleuren die ik gebruikte waren, DMC 504, DMC 3706 en DMC 3824. Deze kleuren zaten ook in de geometrische vlinder, dus deze had ik nog liggen. De olifant is ongeveer 10×8 cm geworden.

Aan de slag met borduren van de olifant

Als eerste heb ik de steken geteld in de borduurring om de olifant precies in het midden te krijgen. Ik ben rechts begonnen met borduren. Ik werkte steeds in stroken, zo begon ik met groen, dan oranje vierkantjes, dan weer groene vierkantjes, gevolgd door donker oranje vierkantjes enzovoorts. De groene lijn om de olifant deed ik steeds als laatste.
Borduren olifant grafisch patroon
Het patroon borduurt echt heel fijn weg. Dat komt denk ik ook door de herhaling van het grafische patroon. Zie hieronder de foto van één avondje borduren vergeleken met de vorige foto.
Borduren grafisch olifant borduurgaren vooruitgang

Het eindresultaat

En hierbij een foto van het eindresultaat. Ik ben er erg blij mee :-). De olifant vind ik echt zo schattig en het patroon was fijn om mee te werken. Misschien ga ik dit patroon nogmaals borduren, zo leuk vind ik deze :-).
Borduren olifant eindresultaat

Gerelateerde artikelen:

Borduren #5: Veer van Xenos
Borduren #4: Kerstmis
Borduren #3: Geometrische vlinder
Borduren #2: Compleet borduursetje poes AliExpress
Borduren #1: Compleet borduurset Tijger AliExpress

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , ,

12 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Yova schreef:

  Mooie olifantje geborduurd gedaan. Mooie kleuren. Vroeger deed ik ook graag borduren. NU allang niet meer. Super leuk!

 2. charelvannoort schreef:

  Gaaf zeg! Zo leuk olifantjes!

 3. Daenelia schreef:

  En ik ben nog steeds niet klaar met mijn kerstkleedje, wat ik anderhalf jaar geleden begonnen ben… stik, vanavond maak ik het af 🙂
  Mooie olifant, trouwens. Vrolijke klertjes!

 4. Kaboutermama schreef:

  Superleuk! Ik zie het inderdaad steeds vaker voorbij komen; weet ik ook gelijk waar die ringen voor zijn haha.

 5. Smurfige knutselfan schreef:

  Mooie olifant, maar laat je deze in de borduurring zitten of gebruik je die voor een project of ga je m.inlijsten?
  Super mooie kleuren heb je gebruikt.

 6. Michelle schreef:

  Ik kende het patroon al van een andere blogger en wederom vind ik dit een geweldig leuk patroontje! Zo lief en creatief door de vormen.

 7. Evelyne schreef:

  Leuk patroon! Mijn mama heeft vroeger ook nog geborduurd, maar met een andere steek (geen idee hoe die steek heet, hoor)

 8. M.Th. schreef:

  Heel subtiel en mooi. Het niet helemaal dicht geborduurde (zoals bij de vlinder) spreekt me aan. Top, hoor!

 9. Romy schreef:

  Wauw, echt een heel leuk patroontje inderdaad en het resultaat ziet er ook prachtig uit. Superleuk gedaan!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top