Reclame

Borduren #8: Lama en geitje

Borduren borduurpatroon Lama Alpaca geitje
Reclame

Borduren borduurpatroon Lama Alpaca geitje
Als je tegenwoordig om je heen kijkt zie je steeds meer lama’s en alpaca’s in de winkels op producten. Dat snap ik helemaal want wat zijn die beestjes schattig :-). Ik koos er dus voor om eens een lama te gaan borduren. Op Etsy vond ik een leuk borduurpatroon met daarop ook nog een geitje. Hoe leuk, want geitjes vind ik dus ook echt super leuke en vrolijke dieren. In dit artikel mijn ervaring met het patroon en natuurlijk laat ik het eindresultaat zien :-).

Het borduurpatroon met de lama en het geitje

Op Etsy kun je het borduurpatroon met lama en geitje vinden. Het is helaas niet zo’n goedkoop patroon vind ik dan. Het patroon is wel erg duidelijk en compleet. Het is ook erg makkelijk, het bestaat uit alleen maar kruissteken.

Kleuren borduurgaren

Als eerste zocht ik kleuren bij elkaar. Dit keer werk ik niet met DMC garen. Deze had ik niet liggen in de juiste kleuren helaas. En om steeds nieuwe garen erbij te kopen vind ik zonde van het geld. Ik gebruik voor dit borduurwerk borduurgaren van de Action en oud garen. Deze garen had ik nog liggen.
Ik koos voor: licht bruin (lichaam lama), grijs (lichaam geit), zwart (hoeven, ogen en mond), wit (ogen) en licht groen, donker groen, geel en oranje (voor het dekje). Ook gebruikte ik nog wit als extra versiering op het dekje. Dit staat niet op het patroon.

Aan de slag met borduren

Als eerste heb ik het midden van mijn borduurring opgemeten, deze is 20 cm. Ik begon met de lama, linksonder met de linkerpoot. Zo werkte ik omhoog. Vervolgens deed ik ook het rechterpootje. Zoals je ziet heb ik ervoor gekozen om de tekst “best friend” niet te borduren.
Borduren begin lama borduurpatroon
Ik dacht ik bewaar het leuke dekje en het geitje voor het laatst :-). Dus ik borduur vervolgens ook de voorkant en het hoofd van de lama. Helaas borduurde ik wel een rij steken “verkeerd”. Ik doe steeds op dezelfde manier kruissteekjes maken, maar bij deze rij deed ik het helaas net anders om. Helaas zag ik het te laat.
Borduren schattig Lama Alpaca lichaam
Daarna ben ik begonnen aan het dekje. Dat maakt dat de lama veel kleurrijker en vrolijker :-).
Borduren lama borduurpatroon
En toen was het geitje aan de beurt :-). Die maakte het borduurwerk nog vrolijker. Vind je niet?
Borduren lama geitje
Als laatste heb ik de dekjes nog versiert met wit borduurgaren. Dat vond ik net wat extra’s geven. En zo heeft mijn borduurwerk toch wat eigen input :-).
Borduren lama geitje detail

Het eindresultaat

Advertentie

Is het geen vrolijk borduurwerk geworden? Ik ben blij met het resultaat :-). Ik baal nog wel van dat ene foute rijtje, maar niks meer aan te doen. Ik heb trouwens nog wel de borduurring van 20 cm gewisseld voor een borduurring van 17 cm. Dit vond ik toch mooier.
Borduren lama alpaca geitjes eindresultaat

Ben jij ook zo’n fan van lama’s of geitjes? Of heb je meer met andere dieren?

Gerelateerde artikelen:

Borduren #7: Pasen, bloemen cirkel met konijntje
Borduren #6: Grafische Olifant
Borduren #5: Veer van Xenos
Borduren #4: Kerstmis
Borduren #3: Geometrische vlinder
Borduren #2: Compleet borduursetje poes AliExpress
Borduren #1: Compleet borduurset Tijger AliExpress

© Nobody ELSe

Reclame

8 reacties

  1. Wat een lief werkje is het geworden! Zeker geeft het wit in het dekje iets extra. En altijd leuk om ergens je eigen accentjes in te kunnen leggen!

  2. Wat een schattig borduurwerkje! Het ziet er heel vrolijk uit en de lama en geit zijn ook heel schattig. Ik vind de witte steekjes op het dekje ook net iets extra’s geven.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.