Reclame

DIY #22: Zelf cadeaudoosjes maken

DIY cadeaudoosjes maken
Reclame

DIY cadeaudoosjes maken
Cadeautjes geven vind ik altijd leuk om te doen. Het begint bij iets speciaals kopen en vervolgens komt het leuk inpakken. Regelmatig knutsel ik ook mijn eigen cadeaudoosjes van papier. Het is erg simpel en het is niet zoveel werk. Benieuwd hoe ik deze doosjes maak? Lees dan gauw verder :-).

Aan de slag

1. Als eerste zorg ik dat ik leuke vellen papier heb met een vrolijk patroontje. Het papier wat ik voor deze doosjes heb gebruikt, kocht ik bij de Trekpleister en Kruidvat.
2. Dan ga ik opzoek op Pinterest (je kunt ook google gebruiken) naar een leuk doosje waarbij je ook een gratis template kunt downloaden. Verderop in dit artikel laat ik wat doosjes zien die ik gemaakt heb en plaats ik ook een link naar Pinterest, waar ik het doosje gevonden heb.
3. Dit template print ik dan vervolgens op de achterkant van een vel papier.
papier printen voor het maken van een doosje
4. Het template snij ik uit met een stanleymes. Je kunt deze ook gewoon knippen, maar dan is het minder strak.
doosje uitsnijden
5. Om strakke vouwlijnen te krijgen op de juiste plek, ril ik het papier. Ik ga heel zacht met een stanleymes over de vouwlijn, maar zonder het papier door te snijden. Hierdoor “beschadigd” het papier een beetje en vouwt het makkelijker.
vouwlijnen rillen
6. Om het doosje in elkaar te plakken gebruik ik altijd dubbelzijdige tape.
dubbelzijdige tape
7. En dan is het doosje klaar voor gebruik :-).
cadeaudoosje af

Mijn doosjes

Ter inspiratie zal ik een paar doosjes laten zien die ik gemaakt hebt. Omdat ik de patronen niet zelf heb bedacht, plaats ik een link naar Pinterest waar ik de template heb gevonden.

Advertentie

1. Bonbondoosje
Link naar template ->
bonbon doosje
2. Diamant
Link naar template ->
diamant doosje
3. Plat doosje
Link naar template ->
plat doosje
4. Noodle doosje
Link naar template ->
noodlebox
5. Zeshoekig doosje hoog
Link naar template ->
zeshoekig doosje
6. Zeshoekig doosje laag
Link naar template ->
zeshoek laag
7. Huisje
Link naar template ->
DIY_cadeaudoosjes_huisje

Wat vind je van mijn doosjes? Zou je dit zelf ook gaan maken?

lijn

Gerelateerde artikelen:

DIY #21: Paaseieren maken en schilderen
DIY #20: een miniatuur tuin maken
DIY #19: Vlaggetjes stempels maken
DIY Waxinelichthouder voor kerst #18
DIY Cadeaukaartjes strijkkralen voor kerst #17
DIY String Art voor kerst #16
DIY Kerstboom maken met lintjes #15
DIY Een kerstschaal maken #14
DIY Herfst Dennenappels schilderen #13
DIY Stempel maken #12
DIY Canvas Kraamcadeau #11
DIY Roosjes van vilt #10
DIY Etagère #9
DIY Moederdag cadeau #8

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

Reclame

33 reacties

  1. Je hebt me echt geïnspireerd. Ik moet voor handvaardigheid op school doosjes maken. En ik ben daar niet zo goed in. Totdat ik deze site zag! Bedankt!???

  2. Leuke Ideen om doosjes te maken. Vooral dat huisje vind ik erg mooi geworden! Voor mijn bedrijf heb ik doosjes laten bedrukken, zodat ik daar relatiegeschenken in kan doen. Dat is iets te veel werk om zelf te doen!

  3. heel mooie doosjes en ga er zelf ook eentje proberen. Mag ik misschien ook nog een kleine tip geven? om rillijnen te maken draai ik mijn stanleymes om zodat ik met de botte bovenkant werk. Te bot om door het papier te gaan en sterk genoeg om mooie strakke plooilijnen te geven.

  4. Meestal maakt ik origami doosjes van papier, of tasjes. Er zijn wel wat templates die ik ken om kartonnen doosjes te maken, maar deze zijn een leuke aanvulling daarop!

  5. Ze zijn supergaaf, maar ik en een stanley mes, pfffff ik schiet altijd uit met die dingen, hoeveel passe partouts ik al niet opnieuw heb moeten snijden bijv. voor mijn werken af te maken, hahahaha dus zou ik dit liever knippen, dat kan ik strakker, maar ik heb ooit bij de knipsel info service gewerkt en daar leer je wel echt op de lijntjes en strak te knippen 😉

    X

  6. Wat een leuke doosjes zijn dit allemaal. Dit is echt schattig en handig voor veel gelegenheden. Ik ben zelf ook fan van pinterest. Je kan er zoveel inspiratie uithalen.

  7. Wat een superleuk idee! Ik zou er zelf nooit opkomen om dit op de achterkant te printen ? het resultaat is erg leuk geworden! Leuke kleurtjes en patroontjes heb je gebruikt

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.