DIY #30: Een kerstkussen maken

DIY kerst kussen
Reclame

DIY kerst kussen
Zoals jullie misschien nog weten heb ik vorig jaar allemaal kussentjes gekocht met koper/brons accenten. Deze kussentjes liggen dit jaar weer op ons bankje want ik hou nog steeds van de kopertrend :-). Natuurlijk wilde ik wel wat anders en besloot ik zelf een kussen te maken speciaal voor kerst. Vandaag laat ik je zien hoe ik deze gemaakt heb :-).


Benodigdheden die ik gebruikte voor mijn kerstkussen:
– Stof. Ik heb ervoor gekozen om een kussen te maken van 45×45 cm, i.v.m. naaien heb ik 50×50 cm aangehouden. Daarnaast heb ik 2 vlakken van 16×16 cm gemaakt met zwarte stof en 2 vlakken van 16×16 cm met wit vilt. De kerstfiguren op het kussen heb ik gemaakt met een lap stof die ik nog had liggen met een koperprint.
– Algemene benodigdheden: Schaar, alleslijm, garen, liniaal, knopspelden, vulling/oud kussen en naaimachine.

Hoe ik mijn kerstkussen heb gemaakt

1. Als eerste knipte ik 2 vlakken van 50×50 cm.
stof voor kussen knippen

2. Daarna knipte ik de vlakken die ik op het kussen wilde aanbrengen, 2x zwarte stof en 2x wit vilt van 16×16 cm. Ook knipte ik uit de koperkleurige stof 4 kerstfiguurtjes, deze herken je misschien ook van de DIY canvassen maken voor kerst en mijn kerstkaarten. Ik wilde dat het kussen paste bij de canvassen die ik al eerder had gemaakt.

Mocht je ook een kussen willen maken, op internet kun je heel veel leuke kerstpatronen vinden die je kunt gebruiken :-).

Advertentie

3. Deze vlakken heb ik met de hand op het stof genaaid… ja, ik weet het niet zo slim. Kostte heel veel tijd. Ik had beter eerder naar mijn moeder kunnen gaan om te vragen of ze deze voor mij erop wilde maken. Ik heb zelf geen naaimachine. Dus een TIP, doe het niet met de hand ;-).
onderdelen op kussen vast naaien

4. Toen de vlakken erop zaten, heb ik de kerstfiguren erop geplakt met alleslijm en deze goed laten drogen.

5. Als laatste heeft mijn moeder de twee delen van het kussen aan elkaar genaaid en met de vulling erin het kussen dicht gestikt. Nog bedankt mam :-). En toen was het kussen klaar :-).

Ik ben erg blij met mijn eigen kussen, helaas niet zo perfect al die uit de winkel komen. Maar wel zelf gemaakt :-).

Ga jij ook nog iets zelf maken voor kerst?
kerst kussen op bank

lijn

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

DIY #29: Sinterklaas Surprise
DIY #28: Het maken van je eigen schilderij voor kerst
DIY #27: Sinterklaas versiering Slinger
DIY #26: Eigen lettertype maken
DIY #25: Waxinelichthouder maken
DIY #24: Maak je eigen quote
DIY #23: Persoonlijk Moederdagcadeau maken
DIY #22: Zelf cadeaudoosjes maken
DIY #21: Paaseieren maken en schilderen
DIY #20: een miniatuur tuin maken

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

19 reacties

  1. Oh dat is ook een heel leuk idee! Mijn creaties zijn ook niet altijd perfect, maar het is wél zelfgemaakt en daar zit een hoop liefde in. Daarom vind ik ze vaak mooier! 😀

  2. Wat heerlijk creatief ben je toch! Super leuk gemaakt. Ik denk niet dat ik dit jaar iets maak voor de winter of kerst, kom er gewoon niet aan toe. Straks eerst maar weer eens het borduren op zien te pakken 😉

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.