DIY #66: Moederdag cadeau, een persoonlijke tegoedbon incl. gratis printable

DIY Moederdag tegoedbon gratis printable
Reclame

DIY Moederdag tegoedbon gratis printable
Wil je voor Moederdag je moeder iets speciaals geven wat ook nog eens handig is in deze tijd? Dan is deze DIY tegoedbon misschien wel wat voor jou :-). Ik laat zien hoe je stap voor stap je persoonlijke tegoedbon kunt maken. De tegoedbon is aan te passen naar je eigen wens en is makkelijk en snel te maken. Dus ook geschikt als last minute cadeautje.

Stap 1: De basis tegoedbon voor Moederdag

Misschien herken je de basis van de tegoedbon nog van het eerdere artikel: Tegoedbonnen maken voor Valentijn, incl. gratis printable. Deze waardebon heb ik zelf getekend en kun je gratis downloaden: Printable Moederdag tegoedbon. Het mooiste is om de tegoedbonnen te printen op iets dikker papier. Heb je dat niet, maakt niet uit, gewoon papier gaat ook :-).
DIY Moederdag basis gratis tegoedbon printable

Stap 2: wat wil je cadeau geven?

Bedenk waar de tegoedbon voor is. Dit kan natuurlijk best lastig zijn, maar misschien moet je het jezelf niet te moeilijk maken. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan een tegoedbon voor een: High Tea, Sauna bezoek, geurtje, boek, sieraad, bloemetje, lunch, plantjes voor in de tuin, dagje weg enzovoorts. Schrijf je cadeautje op de cadeaubon en geef aan voor wie de bon is. De waardebon is natuurlijk voor de liefste mama ;-).
DIY Moederdag prinatble gratis tegoedbon tip

Stap 3: de tegoedbon versieren

De cadeaubon kun je op allerlei manieren versieren. Ik laat drie verschillende manieren zien. Alle technieken zijn ook geschikt om te doen met kinderen.

Advertentie

Zelf tekenen en inkleuren met kleurpotloden
De eerste bon die ik maakte was voor mijn moeder. Voor mijn moeder wil ik voor Moederdag een bon geven voor zomerplantjes. Daarom heb ik mijn bon versiert met bloemen. Eerst maakte ik een schets met potlood om deze vervolgens in te kleuren met kleurpotloden. De bloemen heb ik daarna omlijnd met een zwarte fineliner.
DIY Moederdag waardebon tekenen kleuren

Stempelen
Vind je tekenen niet zo leuk? Dan kun je er ook voor kiezen om op de tegoedbon te stempelen en deze in te kleuren met kleurpotloden of stiften. Bij de Action zijn veel leuke stempels te koop.
DIY Moederdag tegoedbon zelf maken clear stamps

Washi tape en stickers
Wil je helemaal snel klaar zijn? Dan kun je gebruik maken van washi tape en stickers. Plakken en klaar, maar zeker niet minder vrolijk en persoonlijk :-).
DIY Moederdag tegoedbon stickers versieren

Wat ga jij je moeder geven dit jaar?

Advertentie

Gerelateerde artikelen:

DIY #65: Zelf een slinger maken van papier (Action)
DIY #64: Maak je eigen drip bloempotjes
DIY #63: Een schilderijtje voor Pasen met konijntje
DIY #62: Paashangers maken, inclusief gratis patronen
DIY #61: 5 budget DIY projectjes met Washi Tape
DIY #60: Cadeaukaartjes maken voor leuke activiteiten (Date cards), incl. gratis printable

Meer DIY, klik hier >

Advertentie

© Nobody ELSe

2 reacties

  1. Dit is zeker heel leuk idee van je. Maar wij hebben geen moeder meer. Familie hebben allen nog broer. Erg is bij ons. Wel leuk idee van jou om te maken.

  2. Heel erg leuk, maar op de valreep, kwam mijn moeder met iets anders, eigen schuld, dikke bult, hahaha Nee echt Els… wij vieren het eigenlijk NOOIT, echt nooit… omdat ook dochter jarig is op 6 mei, mijn oma vroeger op 8 mei, kortom… meestal 2 in 1… anyway… was ik in de kringloop van de week even, op zoek naar haakpatronen voor kleedjes, wat nu als hype in mandala wordt gehaakt in ringen: https://mymorgaine.wordpress.com/2020/05/01/huisvlijt-mandala-gehaakt-of-is-het-nu-een-tafelkleed/

    Ik app het aan mijn moeder, dat ik een oude ariadne had gevonden… waar ze vroeger lid van was, of ik even terug wilde gaan en alles op wilde kopen wat ik kon vinden aan ariadnes, handwerken en ook nog de knip, whahaha ja dat is dus gelukt, dus deze tegoedbon hoeft niet, het ligt er al, de vraag is alleen.. wanneer. en het gewone lieve kaartje is ook al geschreven en staat klaar 😀

    Fijn weekend lieverd!

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.