DIY #47: Tegoedbonnen maken voor Valentijn, incl. gratis printable

DIY Valentijnsdag tegoedbon cadeaubon maken
Reclame

DIY Valentijnsdag tegoedbon cadeaubon maken
Op zoek naar een persoonlijk Valentijnsdag cadeau? Dan is deze DIY misschien wel iets voor jou. Ik laat zien hoe je zelf makkelijk een tegoedbon of bonnenboekje kan maken, speciaal voor jouw Valentijn. Ik ontwierp zelf een basis die je gratis kunt downloaden, deze kun je vervolgens helemaal naar eigen wens aanpassen en versieren. Zo is de bon helemaal uniek en persoonlijk :-).

De basis van de tegoedbon

De tegoedbon kun je gratis downloaden ->, gratis printable tegoedbon. Het mooiste is om de bonnen op iets dikker papier af te drukken. Je zou ook in plaats van wit, kraft of gekleurd papier kunnen gebruiken.

De basis van de tegoedbon heb ik zelf ontworpen. Het woord ‘tegoedbon’ heb ik gemaakt met handletteren. Vervolgens heb ik deze ingescand en op de bon gezet.

Vind je het zelf ook leuk om te handletteren? Dan kun je de bon misschien ook helemaal zelf maken :-).
DIY Valentijn tegoedbon printable gratis

Advertentie

Daaronder kun je naar wens schrijven wat je cadeau wilt geven. Dit kan natuurlijk van alles zijn. Denk aan een etentje, bioscoop bezoek, dagje weg, massage en een dikke knuffel. Ben origineel ;-). Je kunt ook meerder bonnen geven en daar later een boekje van maken.

Ik schreef mijn cadeautje op met een zwarte fineliner. Om de tekst in het midden te laten uitlijnen, schreef ik eerst het woord op een kladje. Ik telde de letters en schreef de letters die in het midden van het woord staan als eerst in het midden op de tegoedbon.
DIY Valentijn tegoedbon tekst

De tegoedbon versieren

Met alleen de basis ben je er natuurlijk niet. Tijd om je tegoedbon persoonlijk en uniek te maken! Laat de liefde er vanaf spatten ;-). Hiervoor kan je van alles gebruiken.

Voor mijn tegoedbonnen die je hieronder ziet, heb ik het volgende gebruikt:
Washi tape (Action, € 0,79)
Stickerboekje Valentijn (Action, € 0,89)
Foto’s (Foto’s van mijn vriend en ik samen, deze heb ik afgedrukt met mijn Canon Selphy)
DIY Valentijn tegoedbon uit eten

Na het maken van de eerste bon dacht ik opeens aan mijn waxstempels. Deze waxstempels geven nog een officiëlere indruk :-). Dus ik maakte nog een bon met daarop zo’n waxstempel.
DIY Valentijnsdag cadeaubon uit eten waxstempel

Meer tegoedbonnen geknutseld

Na één tegoedbon had ik de smaak te pakken en maakte ik meerdere bonnen met kleinere cadeautjes. Hiermee wil ik een boekje gaan maken (zie onderaan artikel). Omdat ik het niet leuk vond om op elke bon “van…voor” te hebben staan, heb ik daar overheen washi tape geplakt.
DIY Valentijnsdag cadeaubon zelf knutselen

Advertentie

DIY Valentijn tegoedbon maken action stickers washi tape

DIY Valentijnsdag cadeaubon maken film

DIY Valentijnsdag cadeaubon picknick

DIY Valentijn tegoedbon knuffel

DIY Valentijn Action Washi tape stickerboekje bon

Meerdere tegoedbonnen geven?

Wil je meerdere tegoedbonnen geven? Dan kun je er ook een bonnenboekje van maken. Leg de bonnen op elkaar en maak met een perforator een gaatje in de hoek. De tegoedbonnen kun je doormiddel van een ringetje of een lintje makkelijk aan elkaar maken.
DIY Valentijnsdag bonnenboekje maken

Doe jij aan Valentijnsdag? Ga je iemand verrassen?

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

DIY #46: Cadeaukaartjes maken voor sieraden / kleine cadeautjes, incl. gratis printables
DIY #45: Kleine budget proof kerst DIY projectjes
DIY #44: Zelf kerstballen maken met string art
DIY #43: Gratis printable Sinterklaas en pietjes taart decoratie
DIY #42: Makkelijk je eigen stickers maken met de Action
DIY #41: Sinterklaas versiering, sinterklaas krans
DIY #40: Boekenlegger en paginamarkeerder maken

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

9 reacties

  1. Hoi hoi!
    Ik zou heel graag de tegoedbon willen downloaden.
    Maar de link werkt niet. Kun je mij aan de lay out helpen?

    Groetjes,
    Lotte

  2. Wat een leuk idee! Een mooie manier zo om een uitje of of iets anders cadeau te geven 🙂 Extra leuk dat je ook foto’s van jullie samen op de bonnen hebt verwerkt!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.