Reclame

Review: Fotoprinter Canon Selphy

Review Canon Selphy CP1200 fotoprinter
Reclame

Review Canon Selphy CP1200 fotoprinter
Nadat ik een HP Sprocket had gekocht en deze helaas heb terug moeten sturen, miste ik nog steeds een kleine printer om foto’s op een goede kwaliteit te kunnen afdrukken voor in mijn bullet journal. Na rondgekeken te hebben op diverse Facebook groepen over Bullet journaling kwam de Canon Selphy vaak voorbij. Ik las veel positieve reacties. Dus ik besloot de Canon Selphy te kopen :-). Vandaag vertel ik over mijn ervaring met deze compacte fotoprinter.

De fotoprinter Canon Selphy

  • Formaat: De printer Canon Selphy is niet zo groot als een gewone printer, maar je kunt hem zeker niet makkelijk meenemen.

Canon Selphy review fotoprinter

  • Formaat afdrukken: De afdrukken uit de Canon Selphy zijn max. 10 x 15 cm, maar er zijn ook kleine papierformaten te koop.
  • Fotopapier: Het standaard formaat fotopapier van de Selphy die ik heb gekocht kostte me € 30,- voor 108 vellen fotopapier, incl. inkt. Dit is dus nog geen € 0,30 per 10 x 15 cm afdruk. Vaak druk ik foto’s kleiner af, dus kan ik 2 foto’s op één vel fotopapier afdrukken en ben ik maar € 0,15 kwijt aan één fotoafdruk.
   TIP! Kijk goed waar je papier koopt voor welke printer je ook hebt, ik kwam echt verschillende prijzen tegen en het verschil was echt enorm :-).

Canon Selphy review fotopapier kwaliteit prijs

 • Inkt: Bij de Canon koop je je papier samen met de inkt in één verpakking. De inkt is voldoende om al het papier te kunnen bedrukken zegt Canon (dit heb ik nog niet getest, zoveel heb ik nog niet afgedrukt 😉 ).
 • Gebruiksgemak: Je hebt de Canon Selphy zo verbonden met je smartphone om foto’s af te drukken. De Canon werkt ook makkelijk draadloos samen met een computer en iPad :-). Ik heb dit alleen kunnen testen met  Apple producten, ik weet dus niet hoe gemakkelijk het is met Android/Windows.

En nu het allerbelangrijkste: de kwaliteit van de fotoafdruk!

Advertentie

Zoals je misschien al in een eerder artikel van mij heb kunnen lezen heb ik helaas mijn HP Sprocket terug moeten sturen naar de webwinkel omdat deze strepen gaf op de afdruk (ik hoorde wel, dat niet iedereen daar last van heeft). Ik heb over de strepen een bericht naar HP gestuurd, maar helaas weken later nog niks over gehoord. Verder vond ik de kleuren ook wat flets en de foto niet helemaal scherp.

Foto uit de HP Sprocket (foto rechtsonder is van de HEMA)
HP Sprocket review fotokwaliteit

Hieronder zie je eerst de foto die ik heb afgedrukt met de Canon Selphy daaronder heb ik de originele foto geplaatst. De afdruk van de Selphy is echt mooi scherp, kleuren zijn prima en…. Ik zie geen strepen :-). Met de kwaliteit ben ik dus echt wel tevreden :-).
Canon Selphy review testfoto kleuren scherpte kwaliteit
strao burgh-haamstede

Natuurlijk heb ik mijn nieuwe aanwinst aan nog meer testen onderworpen ;-). Zo drukte ik vanaf mijn computer een foto in zwart-wit :-). En wow, echt mooi zwart- wit. Ook de scherpte is weer top.
Canon Selphy review zwart-wit foto
Als laatste printte ik een foto met tekst, om de scherpte helemaal goed te kunnen testen. En ja hoor, hierin slaagde het printerje weer met vlag en wimpel :-). De foto is origineel best donker maar ook dan drukt de Selphy erg mooi.
Canon Selphy review donkere foto scherp

De Canon Selphy vs de HP Sprocket

De Canon Selphy is in vergelijking met de HP Sprocket wel echt iets anders.

Advertentie

Canon Selphy NADELEN tegenover de HP Sprocket

 • De Canon is veel groter, dus niet makkelijk mee te nemen
 • De Canon Selphy werkt met inkt. De HP Sprocket belicht het papier, dus geen inkt nodig. Dit vond ik zelf een groot voordeel i.v.m. uitdrogen van de inkt.
 • Het standaard fotopapier van de Canon is geen sticker, die van de HP Sprocket wel.

Canon Selphy VOORDELEN tegenover de HP Sprocket

 • De Canon fotoafdruk is max. 10 x 15 cm. Maar werkt ook met kleiner papier en stickerpapier. Van de HP Sprocket is het formaat altijd 5,0 x 7,6 cm.
 • De prijs van een 10 x 15 cm afdruk van de Canon kost ongeveer € 0,30 cent. De HP Sprocket is met zijn kleinere afdruk nog duurder met € 0,50 per afdruk.
 • Maar het ALLERBELANGRIJKSTE VOORDEEL is voor mij toch wel de kwaliteit. De fotoafdrukken Canon Selphy vind ik zelf echt veel mooier qua kleur en scherpte. En natuurlijk geen strepen :-).

Canon Selphy review voorbeeld foto's

Conclusie review Canon Selphy CP1200

Zoals je snapt heb ik de Canon Selphy gehouden. De kwaliteit van de afdrukken is voor mij namelijk het allerbelangrijkste en dat doet de Selphy zeker goed. Ik maak al een paar weken veel gebruik van mijn Selphy! Ik ben erg blij dat ik uiteindelijk de Selphy heb gekocht. Toch kan ik me voorstellen dat mensen ook kunnen kiezen voor de HP Sprocket omdat die zo klein is en daardoor makkelijk is mee te nemen. Update juli 2020: inmiddels is de opvolger verschenen, de Canon Selphy CP1300

Welke fotoprinter heeft jouw voorkeur?

P.S. Beide printers die ik noem in dit artikel heb ik zelf gekocht. Ik vertel uit eigen ervaring :-).
Advertentie:

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Review: HP Sprocket, pocket mini fotoprinter
Review: AliExpress Pigma Micron, Yeah of bleh?
Review: Action Bullet journal vs Leuchttrum1917
Review: Action, maak je eigen kerstkaarten boekjes
Review / budgettip: Twinmarkers Action, alcoholstiften
Review: Action Diamond Painting Decotime

Voor meer reviews: klik hier

In dit artikel staan links, dit zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

Reclame

6 reacties

 1. Heel fijn dat je goed bevalt zo nieuwe ding. Het is ook heel handig zo ding. Wij maken ook wel eens via foto van printer apenraat. Wij hebben merk Brother. Veel plezier!

 2. Ik heb de Selphy van de week in een filmpje van Karin Joan gezien. De kwaliteit ziet er echt veel beter uit, het verschil met de print uit de Sprocket vind ik groot! Bij de Selphy is het ook tof om te zien hoe een foto met CMYK wordt opgebouwd / geprint. Fijn dat deze een stuk beter bevalt! 🙂

 3. Wat fijn dat je over deze printer wel zo enthousiast bent na de minder goede ervaring met de HP Sprocket. De kwaliteit van de afdrukken ziet er inderdaad erg goed uit. En wat ideaal dat de printer draadloos is en dat je er ook smartphonefoto’s mee kunt afdrukken!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.