Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: HP Sprocket, pocket mini fotoprinter

Review HP sprocket mini fotoprinter
Reclame

Review HP sprocket mini fotoprinter
Sinds woensdag ben ik in het bezit van een HP Sprocket. Ik wilde deze mini fotoprinter al heel lang. Ideaal voor foto’s in een agenda of in een bullet journal te plakken :-). Maar ik vond de Sprocket prijzig (€ 129,- bij de meeste winkels), totdat Wehkamp dinsdag opeens een leuke actie had. De HP Sprocket was in de aanbieding (€ 114,-) en je kreeg er ook nog 50 vellen fotopapier gratis bij (normaal ook € 25,-). Toen heb ik dus maar de knoop doorgehakt en er eentje gekocht. Vandaag in deze review dus mijn menig over deze schattige mini fotoprinter en of deze zijn geld waard is…

Wat is een HP Sprocket precies?

De HP Sprocket is een compacte mini fotoprinter. Via een app en bluetooth kun je makkelijk je foto’s van je smartphone printen. De foto’s die uit de printer komen zijn 50 bij 76 mm. Je koopt voor de printer speciaal papier, HP ZINK Sticky-backed 2 x 3 Inch. Je kunt de foto’s ook gebruiken als sticker. Het fotopapier is helaas wel prijzig. Dat is wel een groot nadeel. Eén foto kost je ongeveer € 0,50 per stuk. Maar door het speciale papier gebruikt de HP Sprocket geen inkt, die hoef je dus niet te kopen. Wat ik dus weer een groot voordeel vind omdat ik een kleuren inkjet printer te weinig gebruik en de inkt daardoor steeds was uitgedroogd.

Mijn ervaring met de HP Sprocket

De HP sprocket werd geleverd in een klein doosje. Na het uitpakken kwam dit schattige printertje tevoorschijn. Ik kocht de witte versie, maar hij is er ook in het rood en zwart.
HP Sprocket review fotoprinter
Het aansluiten van de HP Sprocket met mijn iPhone ging erg makkelijk en de app werkt gebruiksvriendelijk. Voor ik het weet kon ik al foto’s afdrukken :-).
HP Sprocket review aansluiten smartphone iphone mini fotoprinter
De kwaliteit van de foto’s die ik heb afgedrukt vind ik eerlijk gezegd matig… Stiekem had ik eigenlijk meer verwacht. Zoals je op de foto hieronder ziet heeft de grote foto strepen en zijn de kleuren erg flets. Deze is afgedrukt met de HP Sprocket. De kleine foto die je ziet komt van de HEMA fotoservice. Onder deze foto plaats ik ook de originele digitale foto.

Omdat ik niet wist of het zo hoorde of een defect was heb ik hierover een twitterbericht naar HP Nederland gestuurd. Helaas heb ik daar geen antwoord op gekregen…
HP Sprocket review fotokwaliteit
HP Sprocket review bullet journal agenda
De originele foto:
strao burgh-haamstede

Conclusie review HP Sprocket fotoprinter

Ja, de HP Sprocket is erg handig, klein en mooi. Maar ik vind het aller belangrijkste de kwaliteit van de fotoafdrukken, want daar heb je zo’n fotoprinter toch voor. De kwaliteit van de afdrukken vind ik echt te slecht voor de prijs die je per foto betaald (€ 0,50). Om die reden heb ik de HP Sprocket dan ook met pijn in mijn hart terug moeten sturen 🙁 (Bij Wehkamp ben ik overigens door een hele lieve medewerker erg netjes geholpen met mijn klacht 🙂 ).

Advertentie

Dus raad ik de HP Sprocket aan om te kopen? Nee, maar dat had je vast al verwacht ;-). Het overwegen is hij alleen waard als je onderweg snel een foto wilt afdrukken en de kwaliteit niet zo belangrijk is. Maar anders zou ik deze pinter niet kopen.

Heb jij laatst een miskoop gedaan?

Gerelateerde artikelen:

Review: AliExpress Pigma Micron, Yeah of bleh?
Review: Action Bullet journal vs Leuchttrum1917
Review: Action, maak je eigen kerstkaarten boekjes
Review / budgettip: Twinmarkers Action, alcoholstiften
Review: Action Diamond Painting Decotime
Review: Action boek Handlettering Decotime
Review: DIY Natuurlijke vegan geurkaars maken

Voor meer reviews: klik hier

© Nobody ELSe

18 reacties

 1. Ik heb de HP Sprocket ook al vaker voorbij zien komen, maar de prijs heeft mij altijd weerhouden. Bij meerdere mensen las ik berichten over teleurstellende kwaliteit en nu ik jouw review heb gelezen en aan de strepen nauwelijks te ontkomen is, ga ik hem niet aanschaffen. Wat jammer zeg!

 2. Daar zou ik ook van balen, hoor. Ik moet trouwens ook zeggen dat ik de kwaliteit van de foto’s van de Hema ook slecht vind. Ze zijn altijd zo flets. Dus dan moet dat helemaal tegenvallen.

 3. Oh wat jammer dat hij zo tegenviel! Ik heb het idd bij meer mensen gelezen. Voor mij een reden om hem niet te kopen, want ik vind kwaliteit van afgedrukte foto’s zeker belangrijk!

 4. Ik heb meer reacties gelezen van mensen die het tegen vinden vallen. Jammer, want het is inderdaad wel heel handig. Alleen ik vind hem te duur om die strepen op de foto te accepteren.

 5. Toch denk ik dat het een defect is want ik heb hier totaal geen last van !! Die van mij print mooie heldere foto’s ik heb hem gekoppeld met mijn iPhone 6.

 6. Wat fijn, zo’n eerlijke review! Wel balen dat de printer zo tegenviel en dat de kwaliteit van de foto’s niet was zoals je had gehoopt. Ik had nog nooit van zo’n mini fotoprinter gehoord, maar laat hem na het lezen van jouw review ook maar aan mijn neus voorbijgaan 😉

 7. Ziet er echt wel schattig uit, zo’n kleine printer. Ik vind het persoonlijk wel prijzig om er enkel foto’s mee af te drukken, en ja, als de kwaliteit dan ook nog niet zo goed is… Bedankt voor de eerlijke feedback over deze mini printer!

 8. Bedankt voor je eerlijke review! Hij stond bij mij ook al een poos op mijn wishlist, maar twijfelde elke keer… Nu weet ik zeker dat ik hem niet ga kopen. Ben blij dat ik dit artikel heb gelezen!

 9. Oh wat jammer. Ik vind de kwaliteit juist best aardig voor zo’n klein printertje. Maar gebruik hem dan inderdaad ook voor vriendenboekjes of mijn milly pie. En van de zomer wil ik hem gebruiken voor op vakantie.

  1. Ik vond het ook erg jammer, want qua gemak en mooiheid wilde ik de HP Sprocket heel graag houden. Maar aan die strepen bleef ik me zo erg storen.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.