Review: CreaChick Kleurboek, kleuren voor volwassenen

Review CreaChick Kleurboek kleuren voor volwassenen
Reclame

Review CreaChick Kleurboek kleuren voor volwassenen
Als ik zin heb om wel creatief bezig te zijn maar niet iets zelf wil bedenken, dan pak ik mijn kleurpotloden en stiften erbij en ga ik aan de slag met kleuren voor volwassenen. Dit keer ging ik aan de slag met het CreaChick kleurboek. In dit artikel vertel ik alles over het kleurboek, deel ik mijn ervaringen en laat natuurlijk kleurplaten zien die ik al heb ingekleurd.

Wie is CreaChick?

Maris van Modem is op internet bekend als CreaChick. Ze houdt zich vooral bezig met creatieve video’s maken die ze plaats op haar YouTube kanaal. Ik kijk altijd graag naar haar filmpjes. Er komen veel verschillende creatieve onderwerpen voorbij, bijvoorbeeld tekenen, schilderen, haken en altijd even vrolijk. Ook heeft ze vaak grappige challenges met creatieve regels.
 

CreaChick Kleurboek

Op bol.com kocht ik het kleurboek van CreaChick voor € 14,99. Niet goedkoop, maar ik vond de kleurplaten zo leuk! Eens wat anders als veel andere kleurboeken. Die hebben toch vaak een beetje hetzelfde stijltje. Het kleurboek bevat 30 verschillende kleurplaten die CreaChick zelf heeft getekend. Het boek heeft extra dik papier en elke pagina heeft een perforatielijn. De ingekleurde kleurplaten zijn dus makkelijk uit het boek te halen.
CreaChick Kleurboek MUS Review
 

Kleuren in het CreaChick Kleurboek

Tijd om een kleurplaat te kiezen.
 
Kleurplaat: Familie in Volkswagen bus ingekleurd met kleurpotloden
Voor de eerste kleurplaat koos ik voor de familie in Volkswagen bus. Lekker vrolijk! Ik besloot deze in te kleuren met kleurpotloden. Ik heb zelf een set Faber-Castell kleurpotloden, over deze kleurpotloden ben ik erg tevreden.
 
Bij het kleuren gebruikte ik per vlak meerdere kleuren kleurpotloden om schaduwen en hooglichten aan te geven. Het inkleuren kostte wel een lamme arm en veel tijd. Over het resultaat ben ik redelijk tevreden. Dit ligt niet aan het kleurboek, maar aan mijn smaak. Het resultaat met de kleurpotloden valt gewoon wat tegen door de grote vlakken die ik toch niet helemaal naar wens heb ingekleurd. Volgende kleurplaat ga ik toch maar inkleuren met alcoholmarkers, deze stiften dekken beter, de kleuren spreken meer en het kost minder inspanning om in te kleuren.
CreaChick Kleurboek inspiratie kleurpotloden kleuren

CreaChick Kleurboek inkleuren met kleurpotloden
 
Kleurplaat: Meisje met paard ingekleurd met alcoholmarkers
Natuurlijk wilde ik deze kleurplaat inkleuren. Ik ben namelijk echt een paardenmeisje. Ja, ook nog op 38-jarige leeftijd ;-). De pony kleurde ik dan ook in zoals de manegepony die ik verzorg.
 
Deze kleurplaat kleurde ik in met alcoholmarkers. Meer weten over alcoholmarkers? Lees dan het artikel: Tekenen #24: Werken met Promarkers & Action Twinmarkers (alcoholstiften). Ik begon eerst met mijn Promarkers, maar ik merkte dat het papier heel erg veel inkt gebruikt. De inkt wordt echt opzogen door het papier. Dat vond ik zonde van mijn dure stiften, daarom ging ik over op de budget alcoholmarkers van Action, DecoTime Twinmarkers. Deze zijn net iets minder van kwaliteit, maar zeker een goed alternatief!

Advertentie

Let op! Het papier in het kleurboek is dik, maar alcoholmarkers drukken door! Dit gebeurt eigenlijk bijna altijd met deze stiften. Leg dus altijd een vel tussen de kleurplaat die je inkleurt en de volgende kleurplaat. Of haal de kleurplaat die je wil kleuren uit het boek.
 
Bij het inkleuren van verschillende vlakken maakte ik gebruik van verschillende lagen. Als eerste bracht ik de lichtste kleur aan. Vervolgens bracht ik dezelfde kleur nogmaals aan waar de schaduwen zitten. Als ik de schaduwen nog iets donkerder wilde, pakte ik een donkerdere kleur in dezelfde tint en ging ik nogmaals over de schaduwen heen. Met een witte gelpen maakt ik de de hooglichten voor nog meer diepte.
 
Met deze kleurplaat ben ik wel tevreden, al is er natuurlijk altijd ruimte voor verbetering :-).
CreaChick Kleurboek inkleuren voorbeelden inspiratie twinmarkers Action

CreaChick review kleurboek kleuren stiften action
 

Korte review CreaChick Kleurboek

De kleurplaten in het CreaChick kleurboek vind ik allemaal even leuk. Ook zit er veel variatie in tussen de kleurplaten. Zo heb je kleurplaten met totale afbeeldingen, close-ups en kleurplaten die helemaal vol staan met kleine afbeeldingen. Het papier in het kleurboek is van goede kwaliteit. Al zuigt het papier wel echt de inkt op. Ook merkte ik dat de zwarte lijnen een heel klein beetje uitlopen als je alcoholmarkers gebruikt. Maar de de inkt van de stiften loopt niet uit, heel fijn, dus makkelijk binnen de lijntjes kleuren zonder dat de inkt onder de lijntje uitvloeit.

Elke kleurplaat heeft zijn eigen pagina (dus niet dubbelzijdig gedrukt). Je kunt dus alle kleurplaten inkleuren ook als je stiften doordrukken.
 
Het kleuren van deze kleurplaten vond ik erg leuk en ik ga zeker nog meer kleurplaten inkleuren. Ik kies dan wel voor alcoholmarkers. Dit vind ik zelf mooier. Hou je ook van kleuren? Dan kan ik dit kleurboek zeker aanraden om te kopen.

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

Advertentie

© Nobody ELSe

2 reacties

  1. Hoi Els, wat een leuke kleurplaten! De plaat met alcoholmarkers vind ik ook het mooist. Ik ben gek van alcoholmarkers maar heb alleen de dure. Misschien werken aquarelpotloden of inktense potloden ook. Of watercolormarkers.
    Veel plezier met het inkleuren van de volgende platen.

    Groetjes, Mieke

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.