Haken #8: Kleurrijke Ezel “Pedro” Simply Haken

haken Ezel Perdro Simply haken magazine
Reclame

haken Ezel Perdro Simply haken magazine
Vandaag op mijn blog een gehaakte ezeltje. Het patroon voor dit ezeltje staat in Simply haken Nr5 van 2017. Toen ik het kleurrijke ezeltje “Pedro” zag wilde ik deze heel graag gaan maken. Alleen er was één probleempje, het uitwerken van deze ezel was helemaal anders dan ik normaal gewend was. Wil je weten waarom en hoe het haken ging? Lees dan gauw verder :-).

Aan de slag met haken!

Voor het maken van deze ezel maakte ik gebruik van haaknaald 3 mm (zelf gebruik ik Clover haaknaalden). Ik gebruikte voor de grijze kleur, medium garen van de Action. Één bol garen van 100 gram was genoeg. De rest van de garen had ik nog liggen. Daarvan heb je ook niet zoveel nodig.

Het lichaam haken van de ezel
Zoals je misschien in het intro van het artikel al had gelezen was dit patroon anders dan ik gewend was. Dat zat hem vooral in het lichaam. Het lichaam met de pootjes en de nek zijn namelijk aan één stuk. Omdat ik niet wist of dit zou lukken ben ik hiermee begonnen. De nek en de rug gingen best vlot. De pootjes van de ezel vond ik iets moeilijker haken, maar het werd wel duidelijk uitgelegd. Het lichaam is niet zo perfect als ik zou willen, maar voor de eerste keer was ik er erg blij mee.
haken Ezeltje Perdro Simply haken lijf lichaam

Het dekje
Het volgende onderdeel dat ik maakte was het dekje. Ook hierin zaten dingen die ik nog nooit had gedaan. Na veel proefjes die mislukte, kreeg ik het toch door.
haken_Ezel Perdro Simply haken dekje

Advertentie

Het hoofdje
Na de twee moeilijkste onderdelen voor mij begon ik aan het hoofd. Lekker makkelijk :-)! Dit waren namelijk weer de bekende vasten in een ring. Het haken van het hoofd ging dan ook weer lekker vlug. Alleen de manen, wat een werk was dat! Ik wilde namelijk een volle bos haar :-).
haken Ezel Perdro Simply haken hoofd

De teugels en hoofdstel
De teugels waren lastiger dan gedacht. Ik denk ook wel dat dat lag aan de keuze voor het garen wat ik had gemaakt. Tevens blijf ik halve stokjes lastig vinden om te haken. Het borduurpatroon op de teugels wijkt dan ook iets af als op het origineel.
haken kleurrijk ezeltje Perdro Simply haken teugels hoofdstel

Het zadel
Als laatste maakte ik het zadel en was het ezeltje klaar :-).
haken Ezel Perdro Simply haken zadel

Het eindresultaat

En toen was het ezeltje af :-). Over het ezeltje heb ik best een lange tijd gedaan. Het haken vond ik leuk en uitdagend. Op het eindresultaat ben ik eigenlijk best trots :-).
haken Ezel Pedro Simply haken eindresultaat

haken Ezel Pedro Simply haken haakpatroon

haken Ezel Pedro Simply haken hoofdje klaar

Koop jij wel eens een knutselmagazine?

Advertentie

Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Haken #7: Gehaakte katjes met gratis haakpatronen
Haken #6: Diverse haakpakketten
Haken #5: Rico Creative Bubble “spons” garen incl. patronen
Haken #4: Gehaakte hondjes
Haken #3: Superlieve minidiertjes
Haken #2: Oefenen, oefenen en oefenen!
Haken #1: Elk begin is moeilijk, haakles!

In dit artikel staan links, dit zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

16 reacties

 1. Hij is schattig! Toevallig had ik deze Simply Haken van de week in mijn handen…misschien dan toch maar eens een poging wagen 🙂 Wat een mooie blog heb je!
  Groetjes,
  Marieke

 2. Wat een ontzettend leuke ezel. Weet iemand hoe je aan het patroon kan komen? Het tijdschrift is namelijk niet te vinden.

 3. Schattig ezeltje. Ik zou hem ook graag willen maken. Kun je mij laten weten hoe ik aan het patroon kan komen. Het tijdschrift is niet meer beschikbaar. Alvast bedankt voor je reactie.

 4. Kan er iemand mij helpen met het patroon van Pedro de ezel. Mijn ma is zot van ezeltjes en deze vind ik echt prachtig
  Alvast bedankt

 5. Wat is hij leuk hè, ik kom alleen niet verder bij zijn poten. Wil je mij helpen? Ik snap het begin niet goed. En waar ik moet beginnen.

 6. Amai, wat ziet ie er leuk uit! Ik koop af en toe wel een knutselmagazine zoals Simply haken of Mollie Makes. De laatste tijd veel minder omdat je al zoveel leuks op internet vindt.

 7. Heel mooi Gemaakt! Ik heb al een keer een paardje gemaakt voor mijn nichtje,die bleef niet zo mooi Staan! Ik ga deze denk ik ook niet keer proberen.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.