Haken #112: Boxer Bruno, haakpatroon MyKrissiedolls

Haken hond Boxer Bruno haakpatroon MyKrissieDolls
Reclame

Haken hond Boxer Bruno haakpatroon MyKrissieDolls
Boxer Bruno is het derde hondje wat ik haakte uit het haakboek ‘Mijn hondjes van sokkenwol 2’ van MyKrissieDolls. In dit artikel vertel ik wat ik heb gebruikt (Zeeman garen), geef ik tips, deel mijn ervaringen en laat ik natuurlijk mijn gehaakte hondje zien.

Haakpatroon van boxer Bruno

Het haakpatroon van boxer Bruno staat in het haakboek ‘Mijn hondjes van sokkenwol 2’. Dit boek is geschreven door MyKrissieDolls. Uit deel 2 haakte ik al eerder:
Kooikerhondje Sam
Teckeltje Lin

Let op: er is ook een deel 1 van ‘Mijn hondjes van sokkenwol’. Uit dit haakboek heb ik ook al diverse hondjes gehaakt.

Wat ik heb gebruikt voor mijn boxer Bruno

De eerste twee hondjes uit dit haakboek haakte ik met sokkenwol die ik nog in huis had liggen. Boxer Bruno haakte ik met Royal en Promo van Zeeman.

Advertentie

Let op bij het aantal grammen, ik haak graag strak 🙂

 • Zeeman Royal wit (ca. 32 gr)
 • Zeemand Royal zwart (ca. 5 gr)
 • Zeeman Promo bruin (ca. 110 gr)
 • Restje blauw garen voor de halsband
 • Haaknaald 3 mm
 • Vulling
 • Veiligheidsogen, maat 12×9 mm
 • Steekmarkeerders
 • Stopnaald
 • Knopspelden
 • Bedeltje, ringetjes en slotje voor aan de halsband

Het haken van boxer Bruno

Lijf deel 1 & 2
Bij Bruno begon ik met het lijf deel 1 & 2. Ik wilde gewoon nog even niet de ingewikkelde delen haken. Gewoon even meters maken met een dekentje op de bank voor de TV. Ik ‘schrok’ wel van het verschil in formaat vergeleken tussen sokkenwol en royal & promo. Natuurlijk wist ik dat wel, maar de boxer wordt echt wel heel groot als ik kijk naar de lichaamsdelen :-). De twee lichaamsdelen maakte ik gelijk aan elkaar.
Haken boxer bruno lichaam

Voor- en achterpoten
Het haken van de pootjes was niet heel moeilijk. Toch heb ik twee tips:

Tip 1: Markeer in toer 8 met een stukje garen de 9de en 10de steek. Dat zijn de 3de en 4de samen gehaakte steken. Dit is het midden van het pootje. Straks handig als je het pootje aan het lijfje gaat vastmaken. Dan weet je wat aan de voorkant het midden is en dat deel dus naar voren moet wijzen.

Tip 2: Gebruik je twee kleuren in het pootje? Bedenk dan aan welke kant je een pootje gaat vastmaken. Aan het einde van toer 16 zorgde ik ervoor dat de kleurwissel aan de binnenkant van het pootje komt, door net wat eerder of later de kleur te wisselen.
Haken hond poten boxer bruno

De oren, staart en borstvlek
De oren, staart en borstvlek waren makkelijk te haken. Wel zag ik een zeldzame fout in het haakpatroon van de oren van de boxer staan. Bij de laatste toer staat 3x (1 v, 2 v sam), 4 v, sla de laatste 4 v over (18 v). Maar dan kom ik, ook met 4 v overslaan erbij optellen, op 14 v. Daarom haakte ik bij de laatste toer: 3x (1 v, 2 v sam), 8 v, sla de laatste 4 v over. Dan kom ik wel op 18 v.
Haken mykrissiedoll boxer bruno haakpatroon poten

Advertentie

Het hoofd
De basis van het hoofd was makkelijk te haken. Alleen alles op de juiste plek vastzetten is nog wel een klus. Omdat ik niet de juiste maat veiligheidsneus had, heb ik deze gehaakt.

Mijn gehaakte neus:
1ste toer: 6 v
2de toer: 2 v in elke v (12)
3-4 toer: 12 v

Dat maakt het hoofd in elkaar zetten wel makkelijker. Op ongeveer de helft van de basis van het hoofd haken, hoefde ik dan namelijk alleen de juiste plek voor de ogen en oogvlekken te vinden, in plaats van ook nog voor de wangen en de neus. Daarna haakte ik de basis af en vulde deze goed op. Vervolgens maakte ik de wangen en blesje pas vast aan het hoofd. Als laatste maakte ik de gehaakte neus vast op de snuit.

Bij de afwerking van het hoofd koos ik ervoor om de ogen wat sprekender te maken door met wit garen er een klein randje onder te doen. Met zwarte watervaste inkt en een klein sponsje maakte ik de extra accenten op de snuit.
Haken hond boxer bruno hoofd tips

De gehaakte boxer in elkaar zetten
Als eerste zette ik de pootjes vast met knopspelden aan het lichaam. Daarna zette ik het lichaam met de pootjes op een vlakke ondergrond zodat ik kon zien dat het hondje goed en netjes stond. Toen ik tevreden was, maakte ik de poten vast aan het lichaam. De bles en staart maakte het lichaam compleet.

Het hoofd en de oren zette ik ook eerst weer vast met knopspelden. Na even Bruno de Boxer weg te hebben gelegd en het hoofd een paar keer te hebben verplaatst heb ik deze ook vastgemaakt.

Advertentie

Halsband
Met blauw garen maakte ik nog een halsband voor Bruno. Dit patroon staat achteraan in het haakboek van ‘Mijn hondjes van sokkenwol 2’.
Haken hond halsband bedeltjes

Het eindresultaat

Het haken was een hele klus, maar ik ben blij met Bruno de boxer. Echt weer een heel ander hondje dan mijn eerder gehaakte teckel Lin en kooikerhondje Sam uit dit boek. Bruno boxer is met staart ongeveer 30×26 cm. Teckel Lin is gehaakt met sokkenwol en is maar 18×13 cm. Ik kan dit patroon van de boxer dan ook weer zeker aanraden om te haken.
hondje haken boxer sokkenwol

Haken hond boxer haakpatroon myKrissiedolls hoofd

gehaakte hond boxer bruno haakpatroon

Haken boxer bruno kooikerhond sam teckel lin

Met welk garen haak jij het liefste knuffels?

Gerelateerde artikelen

Advertentie

Haken #111: Bao de giraf (Zoomigurumi 10)
Haken #110: Hoesje voor een flesje (gratis haakpatroon)
Haken #109: Gerty de gekko (Zoomigurumi 9)
Haken #108: Charles Specht (Pica Pau)
Haken #107: Teckeltje Lin (haakpatroon MyKrissieDolls)
Haken #106: Ruff de eekhoorn (Zoomigurumi 10)
Haken #105: Kooikerhondje Sam (haakpatroon MyKrissieDolls)

Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

9 reacties

 1. Your boxer is wonderful! I am trying himt at the moment but his legs do not look nice… I think I have filled them to much – this makes them stick out from the body and he looks like a bulldog…….. Have to try it again. Thank you and warmest regards from Germany!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.