Haken #48: Cory, groot konijn met super bulky garen (gratis haakpatroon)

Haken Konijn Cory HEMA super bulky
Reclame

Haken Konijn Cory HEMA super bulky
Het haken van beestjes kan ik niet laten :-). Ik probeer daarin toch steeds iets anders te proberen. Vandaag vertel ik over konijn Cory die ik haakte met Super Bulky garen (HEMA). Met dit dikke garen had ik nog nooit een beestje gehaakt.

Haakpatroon Cory the Gaint Bunny, Cory het grote konijn

Het haakpatroon van Cory vind je gratis op de site Ravelry. Het patroon is in het engels maar heel duidelijk beschreven. Met weinig kennis van de Engelse taal kom je echt een heel eind. Zeker als je al eens eerder beestjes hebt gehaakt.

Benodigdheden die ik heb gebruikt voor konijn Cory

Konijn Cory haakte ik met Super Bulky garen, heel dik garen van de HEMA. Al eens eerder gebruikte ik dit garen om mandjes te haken (incl. gratis haakpatroon). Dat vond ik zo leuk dat ik besloot om met dit garen een amigurimi (beestje) te haken.

Wat ik heb gebruikt voor mijn konijn Cory:

 • HEMA Super Bulky garen beige, ik gebruikte één hele bol en van een tweede bol ongeveer 175 gram. Let op, ik haak wel strak.
 • Haaknaald 6 mm, op het garen staat haaknaald 10 mm, maar ik wilde geen gaten in mijn haakwerk. Daarom testte ik met haaknaald 6 mm en dat werkte goed.
 • Restje roze garen voor de neus
 • Restje zwart garen voor de mond
 • Veiligheidsogen 12 mm
 • Vulling
 • Stofje voor strik en binnenkant oor
 • Naald
 • Karton om een pompon te maken (staart)
 • Steekmarkeerder, stopnaald en schaar

Aan de slag met haken van konijn Cory

Advertentie

Het hoofd
Het patroon van Cory begint bij het hoofd. Super Bulky garen vind ik altijd wat onhandiger haken in verband met het grote formaat wat je haakt. Maar na de eerste toeren went het snel. Een veel kleinere haaknaald (6 mm) nemen als op de verpakking (10 mm) staat, werkt natuurlijk ook niet mee ;-). Met 6 mm haken gaat prima hoor, maar een grotere haaknaald is natuurlijk wel makkelijker. Alleen hou ik niet van grote gaten in mijn haakwerk, vandaar mijn keuze.

Het hoofd haken ging verder heel makkelijk. Standaard vasten in een ring. De ogen, neus en mond plaatsen gingen ook goed. Hoe groter het formaat hoe makkelijker ik het kan zien.
Haken Konijn cory gratis haakpatroon

De oren en het lichaam
De oren en het lichaam haken ging echt heel makkelijk. Het waren alleen vasten in een ring. Al heel veel ervaring mee ;-).

De binnenkant van de oren was een ander verhaal. Eerst knipte ik vier binnenoren. Deze maakte ik per paar aan elkaar met de stiksteek binnenstebuiten. Daarna draaide ik de stof weer goed, zodat de juiste kant van de stof (in mijn geval blauw met beige stipjes) weer zichtbaar werd. Ik had nog nooit stof aan mijn haakwerk vastgemaakt. Ik heb mijn best gedaan, maar perfect is het helaas niet :-). Zeker op de plek waar het oor gebogen is, zit te veel stof door de buiging. Logisch, maar heb jij misschien een makkelijke tip om dit in de toekomst te voorkomen?
Haken Konijn cory Lichaamsdelen

Benen en armen
Na het hoofd, lichaam en oren maakte ik één been. Daarna was mijn eerste bol Bulky garen van de Hema op. Ik was verrast dat ik zoveel onderdelen kon haken uit één bol :-).

Het haken van de benen en armen gaven verder geen verrassingen.
Haken Konijn cory benen armen

Advertentie

De strik
De strik maakte ik volgens de beschrijving van stof. Na de binnenkant van de oren had ik hier een hard hoofd in, maar het ging verrassend goed. Ik naaide deze met de hand volgens beschrijving in het patroon.
Haken Konijn cory strikje naaien

Pompon staart
Met karton en super bulky garen maakte ik een pompon die als staart moest dienen :-). Voor uitleg kun je naar dit filmpje kijken op youtube. LET OP! Wil je een volle pompon, zelf vind ik dat veel mooier, vul de cirkel in het midden dan helemaal op met garen.
Haken Cory gaint rabbit Pompom staart

Konijntje in elkaar zetten
Het in elkaar zetten ging goed. Ik begon bij het hoofd op het lichaam, gevolgd door de strik. Daarna maakte ik de armen en benen vast. De benen vond ik wel lastig. In het patroon staan weinig duidelijke foto’s waar precies iets is vastgezet. Hetzelfde geldt voor de oren.

Het eindresultaat

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, vooral de binnenkant van de oren, maar ik ben erg blij met het resultaat. Door het gebruik van Bulky garen is mijn konijn zittend ongeveer 30 cm hoog geworden.
Haken Konijn cory super bulky HEMA

Is het iets voor jou om met Super Bulky een beestje te haken?

Gerelateerde artikelen:

Haken #47: Midnight walk omslagdoek (gratis haakpatroon)
Haken #46: Franse Bulldog Luna, EXTRA groot
Haken #45: Bobby, the dinocorn
Haken #44: Aapje Ankie, patroon MyKrissieDolls
Haken #43: Otter (gratis haakpatroon)
Haken #42: Hond Beagle Bram (MyKrissieDolls)
Haken #41: Koji, de baby draak
Haken #40: Stoer mandje (incl. Gratis patroon)

Meer artikelen over haken, klik hier >

Advertentie

© Nobody ELSe

7 reacties

 1. OMG supper schattig! Ik brei normaliter nooit maar ga dit toch echt proberen. Zag dat bij de blokker een extra groot settje in de aanbieding was (https://www.folderbode.nl/blokker/ – Voor de liefhebbers!) dus dat moet goedkomen. Nu alleen nog leren breien… xD Leuke blog post, bedankt voor de inspiratie! 😀

 2. Ah wat een leukerd! Nogal wat werk zo te horen, maar dan heb je ook wat. Hij ziet er echt heel mooi uit. En dat schattige strikje staat er zo leuk bij.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.