Haken #26: Konijntje Lilly

Haken Konijntje lilly knuffels sokkenwol
Reclame

Haken Konijntje lilly knuffels sokkenwol
Na paardje Piem en poesje Mauw heb ik nu ook konijn Lilly uit het boek “mijn knuffels van sokkenwol” van Kristel Droog-Dekkers gehaakt. Vandaag deel ik mijn ervaring met het patroon en natuurlijk show ik het eindresultaat :-).

Haakpatroon konijntje Lilly

Het patroon van konijntje Lilly komt uit het boek “mijn knuffels van sokkenwol”. Maar het patroon is ook los te koop op de site van Mykrissiedolls.

Wat heb ik gebruikt voor Konijntje Lilly

 • Bruin garen: Royal van Zeeman, van de 100 gram heb ik 65 gram gebruikt
 • Wit garen: Royal van Xeeman
 • Roze garen: Medium van Hema
 • Blauw garen: Medium van Hema
 • Klein beetje zwart garen voor neusje
 • Zwart borduurgaren voor de wimpers
 • Haaknaald 3 mm
 • Veiligheidsogen, 8 mm
 • Stopnaald
 • Knopspelden
 • Een beetje rouge voor de wangen
 • Strikje, gekocht bij AliExpress

Haken onderdelen Konijntje Lilly

Armen
Misschien een beetje raar om mee te beginnen (stond ook niet in het boek), maar ik was op vakantie en had geen zwart garen en zwart borduurgaren bij voor de wimpers en neusje. Dus dacht ik, begin ik eerst met de andere onderdelen in plaats van met het hoofd en lijf.

Eigenlijk wilde ik “onzichtbaar” kleurwisselen, maar na wat filmpjes te hebben gekeken op youtube ging dit toch niet zo mooi als ik eigenlijk wilde en vond ik het ook niet heel makkelijk. Daarom heb ik er toch voor gekozen om precies het patroon te volgen, daarom heb ik wel scheve kleurwissel maar bij de armen zie je dat toch niet zo goed.
Haken Konijntje lilly armen mijn knuffels van sokkenwol

Advertentie

Oren en staart
De oren maakte ik na de armen. Lekker makkelijk, vasten in een ring :-). Hetzelfde geldt voor de staart.
Haken Konijntje lilly oren

Pootjes
De benen bestaan uit drie delen, de voetzool, benen en voeten. Het haken van deze onderdelen ging makkelijk. Het in elkaar zetten was even goed opletten maar het is gelukt.
Haken Konijntje lilly poten voeten

Hoofd en lijf
Toen ik echt alles had gemaakt moest ik toch echt aan het hoofd en lijfje beginnen. Helaas nog geen zwart borduurgaren kunnen scoren en helaas zie ik echt nergens ovale veiligheidsogen. Mijn vriend en ik waren op vakantie bij de perfecte winkel, maar die was op maandag dicht… en je raad het al… we waren er natuurlijk op maandag. Daarom toch gekozen voor ronde veiligheidsogen van 8 mm. Toen ik klaar was met het lichaam zag ik ovale ogen natuurlijk bij Boekenvoordeel…

Het haken van het hoofd ging makkelijk. Het plaatsen van de ogen en het neusje ging ook goed. Na het vullen van het hoofd vond ik het wel lastig om de nek verder te haken.

Het truitje of lijfje van het konijn bestaat uit witte en blauwe strepen. Om de overgang van de kleurwissels niet te zien heb ik die aan de achterkant gehouden. Let daar dus op bij het plaatsen van de ogen en neus :-). Ik heb dus geen speciale techniek gebruikt om deze kleurwissel minder te laten lijken. Ik heb gewoon het patroon gevolgd.
Haken Konijntje lilly lichaam

Col en mouwen
De col en de mouwen vond ik erg leuk om te haken, eens iets anders dan ik gewend ben :-). Voor de col heb ik alleen wel wat toeren meer moeten haken anders paste de col niet om de nek, maar dit kwam waarschijnlijk ook door mij. Ik haak te strak :-).
Haken Konijntje lilly gezicht col kraag

Het in elkaar zetten van konijn Lilly

Advertentie

Het lastigste van het konijn om in elkaar te zetten vond ik toch wel de voeten. De voetzolen zitten dan ook niet zo mooi vast als ik zou willen.

Verder ging alles naar wens :-). Als finishing touch heb ik de wimpers nog gemaakt met zwart borduurgaren. Op de wangen zit een beetje rouge. Nu durfde ik het wel aan. Bij het gehaakte poesje durfde ik het niet. Als laatste deed ik een licht blauw strikje bij het rechteroor. Ik ben blij!

Haak jij ook graag beestjes net zoals ik?

Haken Konijntje lilly eindresultaat
Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Haken #25: Mijn tweede sjaal, de confetti sjaal
Haken #24: Poesje Mauw
Haken #23: Mijn eerste sjaal, granietsteek
Haken #22: Vlaggetjes slinger incl. gratis patroon
Haken #23: Mijn eerste sjaal, granietsteek
Haken #21: Diverse haakpakketjes uit Nederlandse winkels
Haken #20: Paardje Piem nr2, het sprookjespaard
Haken #19: Neil de Narwal en Wendy de walvis
Haken #18: Zeemeermin
Haken #17: Buideltasje/cadeautasje

Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

Advertentie

© Nobody ELSe

17 reacties

 1. wauw leuk hoor. Ik ben ook bezig maar helaas mijn zeeman zandkleur is op en ik moet alleen nog de oren. Het is nergens meer te koop. Helaas nu moet ik een andere kleur voor de oren bedenken.

 2. Omdat ik een liggend bestaan heb ik haken ontdekt en begin er steeds handiger er in te worden.
  Ik vind beestjes, knuffels e.d. nog het leukste toen en ben daarom heel blij met dit leuke haasje-haakpatroon.
  Tussendoor haak ik ook inktvisjes voor couveuse kindjes en ‘jantje muis’voor dementen.
  Geeft ook veel voldoening als je ook iets voor een ander kan betekenen.
  Net zoals jij met je Nobody-Else site 🙂

 3. Wat heb jij echt schitterend mooie konijn gemaakt. Ik vind zo leuk. Ik heb ook konijn. Kan je geen winkel beginnen. Had ik deze konijn gekocht……..

 4. Hij is echt perfect geworden, Els! En leuk en goed om weten dat het ook met garen van Zeeman en Hema zo mooi kan uitpakken. Want die sokkenwol of andere merkwol is vaak zo duur hé.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.