Haken #94: Schattig konijntje Droppie (gratis haakpatroon)

Haken konijntje droppie gratis haakpatroon
Reclame

Haken konijntje droppie gratis haakpatroon
Over een paar weken is het alweer Pasen. Tijd om iets leuks te haken voor in huis dacht ik. In dit artikel vertel ik alles over het kleine haakproject konijntje Droppie. Leuk om tussendoor te haken en het is ook nog eens een gratis Nederlands haakpatroon!

Haakpatroon Konijntje Droppie

Het gratis haakpatroon van dit schattige konijntje Droppie kun je vinden op de blog van Atelier Valerie. Dit haakpatroon zag ik vorig jaar al voorbij komen op haar Facebook en besloot deze voor dit jaar te maken voor Pasen. Het konijntje vond ik zo lief :-).

Benodigdheden die ik heb gebruikt voor konijntje Droppie

Konijntje Droppie haakte ik met een restje garen die ik nog in huis had, namelijk Washed Denim garen van Kruidvat. Hiermee haakte ik eerder een feestbeest (ook gratis haakpatroon)

Verder gebruikte ik nog:

  • Haaknaald 2,5 mm
  • Veiligheidsogen maat 7 mm (groter als patroon aangeeft, maar ik had geen kleinere ogen)
  • Vulling
  • Stopnaald, steekmarkeerders en schaar
  • Optioneel: Rouge en kwast voor op de wangetjes

Het haken van konijntje Droppie

Het hoofd
Het haakpatroon begon bij het hoofd. Deze is makkelijk te haken. Let alleen even op bij de ogen, deze moeten in toer 11. Als ik bij die toer ben, doe ik altijd een stukje garen in deze toer. Als ik dan verder ben en de ogen ga bevestigen weet ik de juiste toer gauw terug te vinden.

Advertentie

Na toer 16 maakte ik de ogen in toer 11. Helaas had ik niet zo’n kleine veiligheidsogen. Mijn gekozen ogen zijn 7 mm. Hierdoor krijgt het konijntje wel een heel ander gezicht. De neus borduurde ik ook gelijk met roze garen.

De oren
Bij de oren was het even goed opletten, maar het haakpatroon was erg duidelijk. De oren waren ook erg leuk om te haken.

De armen, benen en lichaam
De armen, benen en lichaam waren prima te haken. De onderdelen zijn wel klein, maar niet te klein. Te klein hou ik niet van ;-). Het hoofd en het lichaam eindigen allebei met 12 vasten zodat deze bij het in elkaar zetten precies op elkaar passen. Zoals je ziet laat ik graag de uiteindes aan de onderdelen zetten. Deze gebruik ik bij vastmaken.
Haken konijntje makkelijk pasen onderdelen

Kleedjes
Het kleedje haken ging makkelijk. Alleen bij de laatste toer moest ik even opletten. Deze wordt gehaakt met de kreeftsteek. Deze kende ik nog niet goed, daarom zocht ik op youtube een instructiefilmpje: Kreeftsteek haken. De steek is gelukkig makkelijk :-).
Haken konijntje jurkje

Het in elkaar zetten van konijntje Droppie en de afwerking

Toen was het tijd om konijntje Droppie in elkaar te zetten. Ik begon met de armen en de benen. Deze zaten zo vast, toch vond ik het wel lastig om ze netjes vast te maken. De onderdelen zijn best klein. Gelukkig staan er duidelijke foto’s in het patroon.

Vervolgens maakte ik het kleedje vast. Dat maakt het konijntje gelijkt een stuk schattiger. Voor extra versiering deed ik een stukje garen door de derde toer met stokjes. Aan de voorkant deed ik een strikje in dat garen.
Haken konijntje gratis patroon jurkje
Als laatste maakte ik de oren vast. Echt het leukste onderdeel van de konijntjes. Voor de afwerking deed ik nog wat rouge op de wangetjes.
Haken konijntje wangetjes rouge kwast

Het eindresultaat

Advertentie

En dit is mijn eigen konijntje Droppie geworden. Het haken van dit konijntje vond ik erg leuk. Het haakpatroon is duidelijk en goed te begrijpen. Ik kan dit haakpatroon zeker aanraden om te gaan haken :-).
Haken konijntje eindresultaat gratis haakpatroon

Heb jij al iets gehaakt voor Pasen?

Gerelateerde artikelen

Haken #93: Olifant Nina (haakpatroon MyKrissieDolls)
Haken #92: Frans de feestbeer, gratis haakpatronen
Haken #91: Rat (haakpatroon Bobbi Eden)
Haken #90: Such simple sjaal (gratis haakpatroon)
Haken #89: Pica Pau Robin Eenhoorn
Haken #88: Connie de Koala, gratis eigen haakpatroon

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

8 reacties

  1. Zoals je wel snapt, heb ik inmiddels al zeker 2 maanden geen haaknaald in mijn handen gehad, het kriebelt wel weer, maar ja, het duurt nog een 2 weken ongeveer voor ik weet wat mijn dochter op de wereld gaat zetten straks van de zomer. 😉 Kortom, roze of blauw? En dan ga ik mij weer verdiepen in de dekentjes of iets 😀

    X

  2. Nu krijg ik er toch ook echt zin in. Heb al zoveel moois van je gezien Els ! Maar ik moet eerst nog eens nakijken wat het verschil is tussen vaste en halve vaste maar daar kom ik wel uit hihi

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.