Handlettering #7: Je eigen kaarten handletteren & tekenen

Handletteren kaarten persoonlijk inspiratie uitleg
Reclame

Handletteren kaarten persoonlijk inspiratie uitleg
Vandaag laat ik op mijn blog weer nieuwe kaartjes zien die ik heb gemaakt met handletteren. Dit keer heb ik er ook wat bij proberen te tekenen. Bij elke kaart leg ik natuurlijk uit hoe ik deze heb gemaakt.

Wat heb je nodig bij handletteren van kaarten?

Bij het maken van deze kaarten heb je niet veel nodig. Het is dus een goedkope manier om kaartjes te maken. Alles is te koop bij Action. Maar je kunt er wel hele leuke en persoonlijke kaartjes mee maken. Ik heb gebruikt:

 • Potlood
 • Gum
 • Fineliners (Action). Over deze Action fineliner ben ik echt tevreden, lees mijn eerder geschreven review over deze fineliners.
 • Blanco kaarten
 • Optioneel: Kleurpotloden

handletteren benodigdheden goedkope hobby

Uitleg handletteren

Ben je op zoek naar een stap voor stap uitleg met foto’s over handletteren van kaarten? Misschien is het dan leuk om dit artikel eerst te lezen. In het artikel kun je ook gelijk nog meer inspiratie vinden.
Handlettering #6: Kaarten handletteren met penseelstiften en fineliners

Mijn gemaakte kaartjes

Kaart 1: Hoera
Als eerste tekende ik met potlood een rechthoek op de kaart. Met potlood schetste ik de vlaggetjes, gevolgd door het woord ‘Hoera’. Toen ik tevreden was, heb ik alles overgetrokken met een zwarte fineliner. Buiten de rechthoek maakte ik met de fineliner ook nog stipjes.
handlettering kaarten maken verjaardag vlaggetjes

Advertentie

Kaart 2: Happy Birthday to you
Het idee van deze kaart heb ik van Pinterest, natuurlijk maakte ik deze niet precies na. Ik vond het leuker om meer ballonnen te tekenen en een ander kader om de kaart. Ook bij deze kaart schetste ik eerst met potlood en vervolgens trok ik alles over met een fineliner.
handletteren kaart happy birthday ballonnen tekenen

Kaart 3: Van harte gefeliciteerd
Als eerste begon ik in het midden van de witte blanco kaart een schets te maken met potlood van ‘Van harte gefeliciteerd’. Deze tekst tekende ik na van een lettertype op mijn computer. Toen ik tevreden was heb ik de tekst overgetrokken met een fineliner. Daar omheen tekende ik de afbeeldingen. Dit deed ik zonder eerst te schetsen. Gewoon spontaan.
handletteren kaart gefeliciteerd inspiratie tekeningen

Kaart 4: Bedankt
Iemand bedanken met een bloemetje kan natuurlijk ook met een bloemenkaart. De basis van deze kaart heb ik weer getekend met potlood. Daarna heb ik alles overgetrokken met een fineliner. De bloemen en bladeren kleurde ik in met kleurpotloden.
handletteren kaart bedankt tekenen bloemen

Kaart 5: Gefeliciteerd
Bij deze kaart tekende ik uit de hand eerst het kader. Met potlood schetste ik het woord ‘Gefeliciteerd’ en de taart. Deze trok ik vervolgens over met een zwarte fineliner. Voor meer kleur, kleurde ik de taart in en tekende ik nog confetti met kleurpotloden.
handletteren tekenen taart verjaardag uitleg

Kaart 6: Een knuffel voor jou
Bij deze kaart tekende ik met potlood eerste de beer en daarna tekende ik het rechthoekige kader. Als laatste schreef ik met potlood de tekst ‘Een knuffel voor jou’. Daarna pakte ik een zwarte fineliner en trok de beer, de tekst en het kader over. Om het kader tekende ik boogjes. Als laatste kleurde ik de beer in met kleurpotloden en tekende ik hartjes.
kaart handletteren dikke knuffel tekenen beer

Kaart 7: Kaart met katten
Bij deze kaart tekende ik eerst met potlood de vierkanten. Daarna tekende ik met potlood alle vier de katten. Als inspiratie gebruikte ik een afbeelding van Pinterest. Daarna heb ik de katten overgetrokken met een fineliner. De zwarte onderdelen kleurde ik in met de dikke fineliner (2 mm). Mmm, katten tekenen is niet mijn sterkste punt ;-). De achtergrond versierde ik nog met vlaggetjes, taartje en confetti.
zelf kaarten maken tekenen katten

Maak jij wel eens kaarten met handletteren?

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Handlettering #6: Kaarten handletteren met penseelstiften en fineliners
Handlettering #5: Cadeaulabels maken op zwart papier
Handlettering #4: Poster met songtekst
Handlettering #3: Oefenen op wenskaarten
Handlettering #2: Oefenen met poster met tekst
Handlettering #1: Laat ik het ook eens proberen

De fineliners in dit artikel heb ik gekregen

© Nobody ELSe

14 reacties

 1. Oeh wat zijn ze leuk geworden zeg! Ik probeer af en toe ook wat handlettering toe te passen (zowel in mijn Travel Journal, Adventure Journal als op wat kaarten of enveloppen). Maar het ziet er lang niet zo goed uit als jouw kaarten!

 2. Mooie kaarten! Ik vind de diverse letters die jij gebruikt altijd zo mooi. Ontwerp je die zelf of haal je die ergens van het internet af?

  1. Dankjewel. Vaak zoek ik een lettertype op internet dat ik mooi vind. De compositie en combinatie bedenk ik wel zelf :-).

 3. Waauw, mooi! Ik begon ooit aan het handletteren, maar heb het helaas opgegeven. Het is bijlange zo goed niet als hier, oh nee! Keep doing this!

 4. Oh kaart 7!!!! hahaha geweldig! En nee… heb een bestelling af, vind je nu op mijn blog, ben aan het vechten nog met mijn eigen mandala met dit keer alleen een diagram om mee te werken. 😉

  Fijn weekend Els! (stay safe met de kermis)

  X

 5. Wat kan jij goed tekenen en mooi schrijven! Die met de katten vind ik geweldig, maar ze zijn allemaal erg mooi. Ik doe het je niet na…
  Groetjes
  Jantine

 6. Wauw, jouw tekentalent! Ik vind de kaarten stuk voor stuk geweldig, maar de kaart met verjaardagsversiering is al helemaal groot favoriet. Superleuk!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.