Review: Action Artist Fineliners VS Pigma Micron fineliners

Review Action Fineliners Pigma micron vergelijken
Reclame

Review Action Fineliners Pigma micron vergelijken
Vandaag heb ik een vergelijking van Action tegenover Pigma Micron fineliners. Zijn de Action fineliners een goed alternatief voor de duurdere Pigma Micron fineliners? Ik testte de fineliners op verschillende manieren en vertel wat ik ervan vind.

Fineliners

Fineliners gebruik ik echt heel veel en dan vooral in mijn bullet journal om te tekenen en te schrijven. Het liefst gebruik ik Pigma Microns fineliners, maar die zijn best prijzig. Om een goedkopere alternatief te vinden, kocht ik deze fineliner ook eens op AliExpress. Helaas was dat geen succes, zie review Fineliners AliExpress. Laatst liep ik door de Action en toen zag ik een setje met Tekenset fineliners liggen. Zou dit een goed alternatief zijn?

Action Artist Fineliners
De Action fineliners zitten in een verpakking met 8 stuks in diverse maten, 0,03, 0,05, 0,1, 0,3, 0,5, 0,8, 1,0 en 2,0 mm (brush pen). Het setje van 8 stuks kost € 1,99. Dat is ongeveer € 0,25 per stuk.
Review Action Artist fineliners

Pigma Mircon Fineliners
Zelf heb ik van deze fineliners van Pigma Mircon de 005 (0,20mm), 01 (0,25mm) en de 03 (0,35mm). Dit zijn professionele fineliners. Om een goede vergelijking zocht ik op bol.com ook een setje van deze fineliners. Het setje Pigma Mircon fineliners, 6 stuks, koste daar € 12,99, dus ongeveer €2,15 per stuk.
Review Pigma Micron fineliners

Kleine testjes

Advertentie

Om de fineliners te vergelijken deed ik eerst een paar kleine testjes. Deze deed ik allemaal in mijn Action Bullet Journal.

De diktes testen
Als eerste schreef ik met mijn 3 Pigma Mircon fineliners. Daarnaast schreef ik met de Action Fineliners. Zoals je ziet lopen de Action fineliners mooi op in dikte, maar zijn ze eigenlijk al gauw dikker dan de Mircons met ongeveer dezelfde maat.
Review fineliners lijndiktes
De Uitloop test
De Pigma Micron fineliners staan er om bekend dat ze niet uitlopen als je er later met een stift overheen gaat zoals je ziet in het linkervakje. De Action fineliner loopt een heel klein beetje uit. Om dit te voorkomen probeer ik altijd in mijn bullet journal eerst met stift te werken en dan met de fineliner, maar soms vergeet ik dit.
Review fineliners micron action uitlopen

De gum test
Als ik iets teken in mijn bullet journal, schets ik altijd eerste met potlood. Ben ik tevreden, dan ga ik met een fineliner over de potloodlijnen. Als laatste gum ik dan de potloodlijnen uit. Ik merk soms dat het zwart dat minder zwart word.
Voor de gum test slaagt de Action Fineliner met vlag en wimpel. De Pigma Micron vervaagd helaas wel een beetje.
Review fineliners Action Pigma gummen

De grote fineliner test!

Kleine testjes zijn leuk maar het gaat er natuurlijk om of de fineliners fijn zijn om in een bullet journal mee te werken. Op een testpagina maakte ik kaders, schreef tekst in blokletters, schreef tekst aan elkaar en maakte icoontjes.

De eerste testpagina die ik maakte was die met de Pigma Microns. Deze fineliners hebben geen geheimen voor mij en werken fijn.
Review testpagina Pigma micron
De tweede testpagina deed ik met de Action fineliners. Bij Action fineliners viel het me gelijk op dat ze zo fijn schrijven. De punt van de fineliner is lang en stevig. Toch schrijven ze heel soepel en zacht.
Review testpagina Action fineliners
Hierbij nog een overzicht met de twee pagina’s naast elkaar. Hoe lang de fineliners meegaan heb ik nog niet kunnen testen. Ik ben benieuwd.
Review fineliners vergelijken testpagina

De conclusie Action VS Pigma Microns

Voor mijzelf ben ik echt heel gelukkig met de Action fineliners. Voor het werken in een bullet journal zijn ze voor mij perfect. Ze schrijven heel fijn, zijn goed zwart, blijven zwart bij het gummen en bovenal ze zijn niet duur. Zeker gezien ik fineliners heel veel gebruik in mijn bullet journal is de prijs ook wel belangrijk.

Advertentie

Werk je graag heel fijn en klein en ga je vaak met stiften over je tekst, dan zou ik de Pigma Microns aanraden. Deze fineliners hebben een dunnere punt en lopen helemaal niet uit.

Gebruik jij veel fineliners?

© Nobody ELSe

13 reacties

 1. Wat belangrijk deze test met hèèl duidelijk bevindingen. Ik heb ze gekocht bij de Action en ben er erg blij mee.

  Dankjewel Els !

 2. Ik heb ze overlaats ook nog gezien in de action en die moesten tegelijk mee.. Maar ik heb ze nog niet uit geprobeerd.. Maar ben zeker en vast al super gelukkig der meer.

 3. Wow, deze klinken eigenlijk wel heel erg fijn. Mijn Staedler fineliners beginnen aan hun einde te komen, en ik denk toch dat ik deze keer ook voor Micron fineliners ga, maar wellicht dat ik die van de Action ook erbij koop.

 4. Ik ze bij de action wel in mijn handen gehad, ik twijfelde heel erg.
  Ik heb aantal weken terug fineliners bij Bruna gekocht, deze heet ‘Fineliner Steadtler Pigment 308’ heb hier nog weinig mee gewerkt, om hier over oordeel te geven.

 5. Wat leuk dat je dit maakt. IK zie ook veel leuke spullen bij Action. Schrijven is zeker leuk om te doen. Pennen is zeker geweldig spul. Fijne week.

 6. Ja ik gebruik ze zeker wel, maar dan weer een ander merk… stabilo namelijk, erg fijn, en in vele kleurtjes ook tegelijk, kortom, kan ik soms ook naar mood of belangrijkheid op de kalender schrijven 😀

  X

 7. Goede test zeg, ik vind fineliners erg fijn schrijven maar voor mijn vingers ivm mijn ms zijn iets dikkere pennen fijner vast te houden. Dus ik plan zo mijn knutselmomentjes in hahaha. Maar ik zie dat de pennen van action ideaal zijn ?

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.