Review: Action Make your own Diamond Painting, 30×40 cm

review action Diamond painting groot formaat
Ja, de Action heeft weer nieuwe Diamond Painting sets! Dit keer zijn het ook nog eens setjes met een grote diamond painting van 30×40 cm. Tijd dus om er eentje voor mijn blog te reviewen. Ik vertel vandaag over het pakket, wat diamond painting is en wat ik van het diamond painting pakket vond.

Action ‘Make your own Diamond Painting’ of ‘maak je eigen diamanten schilderij’

Bij de Action kocht ik een doos met één diamond painting van 30×40 cm. Deze kostte € 3,99. Ik koos voor de schildpad. Deze vond ik erg kleurrijk en modern. Er zijn ook diverse andere afbeeldingen, voor ieder wat wils :-).

Inhoud
De inhoud van een diamond painting pakket is eigenlijk altijd hetzelfde. Zoals ook in dit pakket. In dit pakket zit:

 • Vel met patroon en lijmlaag, 30×40 cm
 • Strass steentjes (de ‘diamanten’)
 • Pennetje
 • Sorteerbakje
 • Siliconen gum
 • Werkbeschrijving

Action diamond painting verpakking inhoud

Hoe werkt Diamond Painting?

Als eerste leg je het patroon met plaklaag plat voor je neer. Op het patroon zit een plastic beschermlaag en deze trek je voorzichtig los. Nu merk je dat het patroon plakt. Dit hoeft maar een klein stukje te zijn. Dit is de plek waar je de steentjes gaat plakken. Laat de rest van de beschermlaag zitten.

Op het patroon staan letters, deze letters komen overeen met de zakje met steentjes. Doe een kleur steentjes in het groene sorteerbakje. Met de pen met een beetje roze gum pak je een steentje op de punt van de pen. Deze plak je op de juiste plaatst op het patroon.
Action instructie diamond painting beginner
Je kunt zelf kiezen waar je begint met het weghalen van de beschermlaag. Ikzelf werk het liefst in rijen of vlakken. Ik kijk hoeveel tijd ik heb om te diamond painten. Vervolgens haal ik een stukje beschermlaag los wat ik ook gelijk ga beplakken met steentjes. Op deze foto heb ik ongeveer al de helft beplakt. Zo kun je makkelijk stoppen.
Action diamond painting werkbeschrijving in rijen werken

De schildpad maken

Zoals je op de vorige foto ziet werkte ik tot ongeveer het midden in rijen. Daarna besloot ik de schildpad helemaal af te maken, zodat ik daarna alleen de grote blauwe vlakken nog maar hoefde te doen. De beschermlaag knipte ik in de vorm van de schildpad. Op het water (de blauwe kleuren) zit nog de beschermlaag, zodat deze niet plakt. Sommige blauwe steentjes heb ik al wel geplakt, dit kwam beter uit.
Action diamond painting steentjes kleurrijk
Action review diamond painting schildpad

Het water, de blauwe steentjes

Het leuke aan het water vond ik dat het niet één kleur blauw was. Dan zou heel saai zijn met maken. Ook is het kleurverschil tussen de verschillende blauwe steentjes goed te zien.
Action diamond painting blauwe tinten

Tip: bewaar alle sorteerbakjes die je krijgt bij een pakket met een diamond painting. Bijvoorbeeld nu met de blauwe steentjes, heb ik elke kleur in een bakje gedaan. Dat werkt erg fijn vind ik, zo hoef je niet steeds je bakje leeg te maken. Dit werkt sneller.
Action diamond painting sorteerbakjes
En toen was de diamond painting af. Het laatste steentje is altijd bijzonder :-).
Action diamond painting laatste stenetje

Conclusie ‘make your own diamond painting’ van de Action

Wow, ik ben enthousiast. De schildpad vind ik erg leuk. Mooie kleuren, de steentjes hebben een mooi kleurverschil per letter en het maken ging helemaal goed. Één klein minpuntje is dat ik heel soms niet altijd de nummers kon lezen op de plaklaag. Gelukkig hebben ze wel allemaal een duidelijk kleur.

Ik ben heel blij met deze nieuwe diamond painting setjes bij de Action. Diamond painten werkt ontspannend en als je bezig bent zie je snel vooruitgang. Daar hou ik wel van. Ik kan ze dus zeker aanraden om te kopen.
Action diamond painting eindresultaat

© Nobody ELSe

Tags: , , ,

21 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Toni Smits schreef:

  Ik ken helaas niet verder met de Cactus 😜 ik kom steentjes te kort met de letter J – Snow White

 2. WendyLee schreef:

  De schildpad blijkt erg mooi te zijn. Sommige leveranciers van diamantverven leveren de ritssluiting voor het bewaren van de kralen.
  Ik ben het ermee eens dat als het kleurverschil voor een zeer groot gebied klein is, het erg saai zal zijn. Maar het is heel moeilijk om de juiste foto te kiezen. Sommige foto’s zijn goed, maar met veel dezelfde kleuren in hetzelfde gebied.

 3. Stiekem had ik verwacht dat deze erg tegen zouden vallen als je ze vergelijkt met het aanbod van Alie. Maar deze ziet er mooi uit! Misschien toch maar een kans geven. 🙂

 4. Morgaine schreef:

  Ik zie dit nu met regelmaat overal, als je het leuk vind, zeg ik doen! Voor mij, het idee, waar moet ik het laten, en de tijd, waar haal ik dat vandaan.. hahaha

  X

 5. Valerie schreef:

  Ik heb er gevonden in de action in België (Harelbeke)

 6. Betty schreef:

  Mooi maar je moet wel bij bakje ook nummer op zetten want je kunt niet onthouden welke kleur is dat.

 7. Heidi schreef:

  Ik wist zelf niet dat ze dat ik de action ook verkochten. Maar hier in België zijn we al gewoon dat der niet zo veel van deze in de action ligt. Vind ik wel super jammer.

 8. Femmy Koch schreef:

  Jammer dat niet elke Action het verkoopt

 9. ria schreef:

  hij is erg mooi maar niet te koop bij ons erg jammer wilde voor met nichtje kopen die is gek op schildpaden

 10. Angelique schreef:

  Ziet er leuk uit maar zie je het al voor je met 4 katten die het liefst bovenop he werk willen liggen… hou geen steentjes meer over

 11. Yova schreef:

  Oei dit ziet heel moeilijk uit. Moet wel erg geduld voor hebben. Friemel werkje is dit. Maar resultaat is zeker prachtig geworden.

 12. Ilona Wielinga schreef:

  Wow wat leuk dat Action het tegenwoordig ook heeft! Misschien dat ik het toch maar een keer ga proberen, want het ziet er altijd zo mooi uit.

 13. Romy schreef:

  Wat een mooi en kleurrijk diamond painting-schilderij. Hij is prachtig geworden. Ik kan me voorstellen dat dit ook een heerlijk rustgevende hobby is om mee bezig te zijn.

 14. Simone schreef:

  Wat is hij mooi en lekker kleurrijk! Hopelijk hebben ze deze hier ook snel☺️

 15. lifestylemommys schreef:

  Wauw! Het ziet er super gaaf uit. Zoiets heb ik nog niet gedaan, dat diamond painting. 😀

 16. Martine schreef:

  Mooi eindresultaat. Leuk formaat ook om tussendoor te maken. Ik ben met een grote bezig, maar daar geen einde aan te komen. 😆

 17. Carolien schreef:

  Super leuk! Ik ga eens kijken of ze bij ons ook in de winkel liggen. Leuke bezigheid tijdens de vakantie (mocht het dan regenen).

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top