Reclame

DIY #33: Bloempotjes verven

bloempotjes verven en versieren DIY
Reclame

bloempotjes verven en versieren DIY
Het is weer januari, weg kerstboom en kerstversiering :-(. Ik vond ons huis ook maar kaal nadat ik alles had opgeruimd. Daarom wilde ik wat nieuwe planten kopen voor in huis. Ik kocht 3 plantjes en 3 terracotta potjes. Ik bestoot om deze bloempotten zelf te gaan verven. In deze DIY laat ik je zien hoe ik mijn eigen bloempotjes heb gemaakt.

Al eens eerder versierde ik bloempotjes, dat deed ik toen met vilt. Nu wilde ik iets totaal anders doen, dus koos ik voor verf en een strakke grafische stijl met wit, zwart en koper. De kleuren die wij nu in ons interieur hebben.

Benodigdheden

– Bloempotje, ik kocht 3 terracotta potjes
– Acrylverf voor de ondergrond, ik koos voor witte verf
– Acrylverf voor de grafische vormen, ik koos zwart en brons
– Verfroller en/of kwast, voor de ondergrond is het het makkelijkst om een fijne verfroller te gebruiken.
– Afplaktape of washi tape. Ik gebruikte smalle washi tape.

Aan de slag met de bloempotjes

1. Verf de hele pot in de kleur die je als ondergrond wilt gebruiken. Ik koos voor wit. Helaas dekte mijn verf niet de eerste keer… en ook niet de tweede keer. Ik heb wel 4 laagjes moeten aanbrengen. Na het verven laat je het potje goed drogen.
DIY bloempotje verven
2. Maak met afplaktape/washi tape grafische vormen naar wens. Ik heb willekeurig lijnen aangebracht met smalle washi tape en deze goed aangedrukt.
washi tape op bloempot afplakken verf
3. Verf sommige vakken met een kleur naar wens. Ik koos voor zwarte en bronzen verf.
Bloempotje verven DIY Tutorial
4. Als de verf goed heeft gedekt, haal de washi tape weg voordat de verf is opgedroogd. Trek de washi tape voorzichtig los. Laat de verf daarna helemaal drogen voordat je er een plantje in zet.
afplaktape weghalen bloempotje verven DIY
5. Doe een plantje in het zelfgemaakte bloempotje. Verzorg deze goed ;-). Je bloempotje is helemaal klaar.
DIY bloempotjes verven en versieren in huis

lijn

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

DIY #32: last-minute kerstcadeau / kerstversiering
DIY #31: Tafeldecoratie speciaal voor kerst
DIY #30: Een kerstkussen maken
DIY #29: Sinterklaas Surprise
DIY #28: Het maken van je eigen schilderij voor kerst
DIY #27: Sinterklaas versiering Slinger
DIY #26: Eigen lettertype maken
DIY #25: Waxinelichthouder maken
DIY #24: Maak je eigen quote
DIY #23: Persoonlijk Moederdagcadeau maken

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

Reclame

32 reacties

  1. Dit ziet er heel leuk uit. Mijn dochter kwam laatst thuis met een wit vaasje en ik vroeg mij af waarmee ze dit wit heeft gekregen. Volgens mij is het geen gewone verf geweest.
    Anyhow, ik vind de bloempotten heel leuk geworden!

  2. Ontzettend leuk, natuurlijk vroeger al als kind wel bloempotten geverfd maar nog niet nagedacht over de tape, alleen Els, waarom de washi tape, zo zonde, neem of haal dan de schilderstape die heb je ook heel erg dun 😉

    Ze zijn prachtig trouwens!

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.