Reclame

Review: MUS Dip + Schrijf, moderne kalligrafie set

Review MUS Dip schrijf kalligrafie set
Reclame

Review MUS Dip schrijf kalligrafie set
Vandaag heb ik iets op mijn blog wat ikzelf nog nooit eerder gedaan had, kalligrafie. Altijd al willen leren, maar nooit van gekomen. Om het toch een beetje te leren en te oefenen kocht ik van MUS de doos “Dip + Schrijf, een complete set voor moderne kalligrafie”. Ik vertel je alles over de doos maar ik laat ook mijn eerst kalligrafie oefeningen zien.

MUS Dip + Schrijf, een complete set voor moderne kalligrafie

De doos van Dip + Schrijf kocht ik voor € 19,99 op bol.com.
MUS kalligrafie set verpakking
De doos bevat inkt, pennetje met verschillende nibs, verschillende soorten papier, oefenkaarten, oefenvellen, letteropbouw vel en natuurlijk niet onbelangrijk de uitleg.
MUS kalligrafie set inhoud Dip schrijf

Oefenen met kalligrafie

In de doos zitten 6 vellen met voorbeeld letters. Ik koos het vel uit wat me het meeste aansprak en stiekem leek die me ook het makkelijkste om te beginnen. Ik begon met hoofdletters.

Zoals je ziet werk ik niet op het oefenvel maar op losse vellen. Ik vond het zonde om daarop te schrijven. Zeker ook omdat ik nog zoveel moet oefenen zoals je ziet op mijn eerste poging.
MUS kalligrafie set lettertypes oefenen
Daarna ben ik kleine letters gaan oefenen. Ook in het zelfde lettertype.
MUS kalligrafie set oefenen

In de doos zaten ook kaarten die licht bedrukt waren zodat je alles kon overschrijven. Ik maakte twee verschillende kaarten. De letters waren lang niet zo strak als ik wilde. De bladeren gingen beter.
MUS kalligrafie set kaarten maken

MUS kalligrafie set tekenen

En nu voor het echie

Alleen oefenen vind ik niet zo leuk. Dus ik wilde ook wat maken wat ik kon gebruiken. Je zult wel zien dat ik nog door moet oefenen ;-). Ik maakte naamkaartjes en een cadeaukaartje.
MUS kalligrafie set cadeautjes

MUS kalligrafie set naam kaartjes

Conclusie MUS Dip + schrijf

Met mijn aankoop ben ik echt blij. Ik moet nog veel oefenen dus zal de doos zeker nog vaker pakken :-).

Is kalligrafie iets voor jou?

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

7 reacties

  1. Ik heb het vroeger ook gedaan, met een cursus van Teleac (dus heel lang geleden ?). Zal mijn spulletjes weer eens tevoorschijn halen en gaan oefenen.

  2. Het ziet inderdaad heel goed uit. Hanschriften om te schrijven is juist heel leuk om te doen. Best wel moeilijk om te doen. Toch vind ik knap dit doet. Heel leuk. ☃️

  3. Wat gaat het je nu al ontzettend goed af! Mij lijkt kalligrafie nog best lastig. Prachtige letters, quotes en naamkaartjes heb je gemaakt!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL