Sieraden maken #2: Oefenen op Armbandjes en enkelbandjes incl. uitleg

Uitleg sieraden maken inspiratie armbanden
Reclame

Uitleg sieraden maken inspiratie armbanden
Na de workshop Sieraden maken en mijn vele aankopen op AliExpress om sieraden te maken werd het tijd om te oefenen. In dit artikel laat ik zien wat ik heb gemaakt en dat is nog zeker niet perfect ;-). Ik leg ook uit hoe ik de armbandjes en enkelbandjes heb gemaakt. Hopelijk kan ik je inspireren :-).

Setje 1, hondje, roze, wit en koper

Armband 1.1
Deze armband heb ik gemaakt met als basis satijn koord in de kleur roze. In het midden heb ik een honden bedeltje gedaan, daarna heb ik beide kanten van het bedeltje opgevuld met rocaille kraaltjes in diverse kleuren. Als sluiting heb ik gekozen om dat te doen met de macramé knopen techniek (zie filmpje met uitleg op youtube).

Tip: ik vond het erg lastig om steeds te onthouden of ik met de linkse of rechter draad moest beginnen. Daarom heb ik het koord waarmee ik begon gemarkeerd. Deze is namelijk steeds dezelfde.
armbandje maken macramesluiting macrameknoop

Armband 1.2
Deze armband heeft als basis een elastisch doorzichtig koord van 0,6 mm. In het midden ben ik begonnen met 5 koperkleurige hoekige kralen. Daarnaast heb ik alles opgevuld met koperkleurige 4 mm rocaille kralen en 2 mm witte rocailles. Als laatste heb ik een knoopje in de koord gelegd.

Advertentie

Armband 1.3
Deze armband heb ik helemaal gemaakt met de macramé knoop techniek (zie armband 1 voor uitleg). In het midden zie je een klein foutje. Ik had te weinig koord gepakt. De knoop verbruikt veel koord. Bij de sluiting heb ik nog een klein kwastje gemaakt.
Armbandenset zelfmaken DIY creatief uitleg

Setje armbanden zelf maken

Losse armband, hondje, blauw, wit en goud

Deze armband heb ik op dezelfde manier gemaakt als armband 1 uit set 1. Alleen met andere kleuren. Deze is speciaal voor een vriendin die zo’n hondje heeft.
Amrbandje bedeltje hondje zelfmaken makkelijk

Armbanden maken DIY uitleg voorbeelden cadeautje

Losse armband, hondje, geel, oranje en goud

Deze armband is eigenlijk een bijna kopie van de vorige armband. Toen ik mijn vriendin deze armband cadeau deed, zei ze “wat leuk, nu wordt mijn dochter vast jaloers”. Als verrassing heb ik er voor haar dochtertje ook nog een gemaakt in haar lievelings kleuren geel en oranje.
Simpel armbandje zelf maken inspiratie uitleg

Enkelbandje, ster, wit, mint roze

Met het mooie weer van afgelopen tijd vond ik het ook leuk om een enkelbandje te maken. Ik knipte een stuk doorzichtig draad net iets groter dan mijn enkel. Aan één kant maakte ik een lusje en die maakte ik vast met een knijpkraal. Daarna reeg ik de rocaille kralen van 2 mm aan de draad. Ik koos voor een herhalend patroon met tussen de kleuren in een zilveren kraal.
Uitleg sieraden maken armband sluiting
Aan het einde van het koord maakt ik weer een lusje met een knijpkraal. Aan beide lusjes maakte ik een ringetje vast en daaraan bevestigde ik het zilveren slotje (Zie foto hierboven). Om het enkelbandje nog wat extra te versieren heb ik aan het slotje nog een kwastje en een bedeltje van een ster bevestigd.
DIY enkelbandje maken makkelijk uitleg

Enkelbandje, 3-delig, mint, wit en goud

Advertentie

Dit enkelbandje bestaat eigenlijk uit 3 verschillende enkelbandjes. Alle drie de bandjes zijn gemaakt met doorzichtig draad.

Het eerste bandje is helemaal gemaakt met mint-kleurige rocailles van 2 mm. Het tweede enkelbandje is ook met 2 mm rocailles in de kleuren goud, wit en mint. De volgorde is willekeurig, maar wel gespiegeld vanaf het midden. Het laatste enkelbandje is ook weer met 2 mm rocailles in de kleuren mint, wit en goud. In het midden van het bandje heb ik 7 goudkleurige grote rechthoekige kralen gedaan.
Enkelbandjes maken rocailles kralen

Met een knijpkraal heb ik een lusje gemaakt aan alle uiteindes van de bandjes. De losse bandje heb ik aan elkaar gemaakt met een ringetje en een slotje.
Enkelband DIY zelf maken uitleg sluiting

Als laatste heb ik nog een wit kwastje toegevoegd en toen was ik tevreden :-).
Enkelbandje maken inspiratie sieraden maken

Enkelbandje zelf maken inspiratie

Is sieraden maken ook iets voor jou?

Gerelateerde artikelen:

Sieraden maken #1: Workshop sieraden maken

Advertentie

© Nobody ELSe

16 reacties

  1. Ze zijn prachtig geworden! De hondjesbanden en de macramé spreken mij het meeste aan.
    Ik zou er zelf wel mee willen beginnen, alleen houdt het me tegen dat ik al zoveel materiaal voor andere dingen liggen heb… 🙂 Ik moet wel 1000 jaar worden eer ik dat ooit allemaal op kan gebruiken.

  2. Ontzettend gaaf geworden !! Mag ik vragen waar je je materialen hebt gekocht ?? Met name het honden-bedeltje vind ik super leuk !! Dank alvast !!

  3. Wat zijn ze stuk voor stuk onwijs leuk geworden! Lekker vrolijk van kleur en ik vind ze heel goed gelukt, hoor! Wat leuk dat je ook de dochter van je vriendin met een armbandje hebt verrast 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.