Reclame

Sieraden maken #4: Morsecode armbandjes, incl. uitleg

Sieraden maken Armbandjes uitleg morse code
Reclame

Sieraden maken Armbandjes uitleg morse code
Vandaag heb ik weer een serie armbandjes die ik heb gemaakt. Op Pinterest zag ik leuke armbandjes die geïnspireerd waren op morsecode. Deze wilde ik ook proberen. In dit artikel vertel ik over de morsecode, hoe ik deze code heb verwerkt in mijn armbandjes en laat ik diverse voorbeelden zien.

Wat is Morse?

Morse is een communicatiecode met bijvoorbeeld audio of licht. Hieronder zie je de Internationale Morsecode. Deze gebruik ik ook voor mijn armbandjes die je hieronder ziet. Een morsecode bestaat uit puntjes en streepjes.
Sieraden maken morse code Alfabet cijfer letters

Uitleg van Morsecode:
1. een streepje is altijd 3x zo lang als de puntje
2. de ruimte tussen streepjes en/of puntjes (binnen één letter, cijfer of leesteken) is altijd even lang als één puntje.
3. de ruimte tussen de letters van één woord is even lang als 3 puntjes”, oftewel één streepje”.
4. de ruimte tussen 2 woorden is even lang als 7 puntjes.

Hieronder zie je hoe ik de morse code helemaal heb uitgewerkt volgens bovenstaande uitleg van Morsecode :-). Rood = tussenruimte, licht blauw is een puntje en 3x donker blauw is een streepje.
Sieraden maken morse code uitgewerkt
In de vorm van een armband ziet het woord ‘Liefde’ er dan zo uit. Wat bij mijn tekening rood was is nu een witte kraal, licht blauw is mint en donkerblauw is nu ook donkerblauw. Ik gebruikte 4 mm dikke rocailles kralen.
Sieraden maken morse code armband uitleg liefde

Hoe maak je een armbandje?

Het maken van de volgende armbandjes deed ik steeds op dezelfde manier. Ik knipte een stuk van een rol met doorzichtig nylon koord. Aan één kant maakte ik een lusje met een knijpkraal. Vervolgens reeg ik de kralen aan het koord. Aan het einde maakte ik weer een lusje met een knijpkraal. Aan beide zijden maakte ik aan het lusje een ringetje vast. Aan één ringetje deed ik een slotje.

Meer manieren om met morse code een armbandje te maken

Deze armband maakte ik op dezelfde manier als hierboven in het voorbeeld van ‘Liefde’. Ik gebruikte nu alleen andere kleuren rocailles kralen en koos voor het woord ‘Mama’. Blauw is de favoriete kleur van mijn moeder.
Sieraden maken morse code woord mama
Soms is een woord te lang voor mijn dunne pols van 15 cm. Daarom koos ik ervoor om bij deze armband geen tussenruimte te doen tussen de morse code van een letter. En in plaats van een tussenruimte van 3 deed ik maar 1 tussenruimte (zilver). Ik maakte een armband met het woord ‘Lucky’, de naam van mijn oude verzorgpony. De kleuren die ik dit keer gebruikte steken niet zo af van elkaar. Zo is het armbandje rustiger.
Sieraden maken morse code DIY armbandjes
Bij de vorige armbandjes heb ik in plaats van het streepje steeds 3 kralen gebruikt. Bij de laatste armband die ik maakte gebruikte ik in plaats van 3 kralen, één kraal in de vorm van een streepje.
Sieraden maken morse code uitleg makkelijk dream

Alle vier mijn gemaakte morsecode armbandjes :-).
Sieraden maken morse code verschillende armbandjes

Wat vind je van deze manier van armbandjes maken?

Gerelateerde artikelen:

Sieraden maken #3: Sleutelhangers / tassensieraden, incl. uitleg
Sieraden maken #2: Oefenen op Armbandjes en enkelbandjes incl. uitleg
Sieraden maken #1: Workshop sieraden maken

© Nobody ELSe

Reclame

9 reacties

  1. ik vind ze super leuk …..echt goed bedacht. Kan je aangeven welke kralen je hebt gebruikt en welk draad enzo en waar dit te koop is ?

  2. Wat leuk en bijzonder! Heb dit nog niet eerder gezien. Wel lijkt het me lastig om te maken. Maar als ik weer beschikking heb tot mijn kralen en sieraden spullen, dan ga ik het ook eens proberen!

  3. Wauw, wat een leuk idee! Heel bijzonder dat er in de armbanden eigenlijk een boodschap verstopt zit die je niet direct ziet 🙂 Ze zijn prachtig geworden.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL