Tutorial #45: Hertje van vilt, incl. gratis patroon

Tutorial vilt hert gratis patroon DIY intructie
Reclame

Tutorial vilt hert gratis patroon DIY intructie
Vandaag heb ik weer een nieuwe vilt tutorial inclusief gratis zelfbedacht en getekend patroon. Ik laat stap voor stap zien hoe je van vilt een hertje kunt maken. Hertjes zijn zo schattig. Het hert is makkelijk te maken :-). Veel knutsel plezier.


Benodigdheden voor een hert van vilt
Voor meer specifieke informatie over de verschillende benodigdheden, klik hier >>>.

Printer om het patroon uit te printen Gratis patroon, download het gratis patroon van het hertje –>
Knopspelden om het patroon op het vilt vast te maken Vilt, donker bruin, bruin, licht bruin, en roze
Naald Borduurgaren, zwart, roze, licht bruin en bruin (passend bij je gekozen vilt)
Lijm Schaar

Aan de slag met het maken van het hertje van vilt

1. Print het gratis patroon van het hertje. Knip alle losse onderdelen uit het papier. Het zijn best kleine onderdelen. Tip: print het patroon op A3 formaat, dan heb je grotere onderdelen. Let op, je hert wordt dan dubbel zo groot natuurlijk :-).
2. Maak de papieren patronen vast op het juiste kleur vilt en knip alle onderdelen uit het vilt. Op het patroon staat aangegeven hoeveel je van elk onderdeel moet knippen.
3. Maak met licht bruin borduurgaren alle licht bruine vilt onderdelen vast op één lichaam. Doe dit met de stiksteek. Doe dit NIET aan de rand (zie foto).
Tutorial hert vilt gratis patroon knutselen
4. Herhaal dit ook bij het andere lichaam maar dan in spiegelbeeld. Op de foto zie je hoe het eruit moet zien.
Tutorial hert vilt lichaam zelf maken
5. Maak met zwart borduurgaren de ogen op beide lichamen.
Tutorial hert vilt ogen knutselen
6. Naai met roze borduurgaren de binnenkant van het oor op het bruine grote oor met de stiksteek. Doe dat bij beide oren, maar dan eentje in spiegelbeeld net zoals bij het lichaam. Plak vervolgens de oortjes aan elkaar met lijm.

Naai met licht bruin borduurgaren het lichte puntje op de staart. Doe dit bij beide staartjes en plak deze net zoals bij de oren op elkaar.
Tutorial hert vilt oren staart bambi
7. Maak nu allebei de lichamen aan elkaar met bruin borduurgaren. Gebruik de festonsteek. Voor het mooiste resultaat maak je zo klein en gelijk mogelijke steken. Begin op de rug van het hert en werk richting de staart.
8. Schuif de staart tussen de twee lichamen en maak deze ook vast met de festonsteek (voor een uitgebreide uitleg hoe je dit netjes doet, zie Tutorial: lintje vastmaken met de festonsteek. Het lintje is dan het oortje).
Tutorial hert vilt festonsteek
9. Ga nu verder met de festonsteek richting de benen. Bij het licht bruine vilt heb ik ervoor gekozen om ook de festonsteek te maken met licht borduurgaren. Dit zou je ook kunnen doen. Ik vind dat zelf mooier.
Tutorial hert vilt poten zelfgemaakt
10. Ga nu door richting de oren met de festonsteek. Doe de oren en het gewei op de juiste plaats tussen de lichamen en maak deze net zoals de staart vast. Ga door tot het begin op de rug. Lijm als laatste de neus op je hertje. Je hertje is klaar :-).
Tutorial hert vilt eindresultaat

Ben je net zoals ik ook zo’n fan van hertjes?

Jouw eigen gemaakte hertjes met mij delen?

Advertentie

En wat vind je van je vilten hertje? Ik ben erg benieuwd naar wat je hebt gemaakt. Ik zou het erg leuk vinden als je een foto maakt en deze plaatst op mijn Facebookpagina, Instagram @nobodyelsenl of via Twitter @NobodyELSeNL. En wie weet verschijnt deze dan wel op mijn site!

Gerelateerde artikelen:

Tutorial #44: Halloween figuren van vilt ★
Tutorial #43: Dennenappel uil ★
Tutorial #42: Kraamcadeau zelf maken
Tutorial #41: Muis van vilt ★
Tutorial #40: Clublogo van vilt maken
Tutorial #39: Uil van vilt ★
Tutorial #38 deel 2: Visjes van vilt in aquarium ★
Tutorial #38 deel 1: Visjes van vilt ★
Tutorial #37: IJsbeer van vilt ★
Tutorial #36: Kerstversieringen maken van klei
Tutorial #35: 3D kerstbal van vilt ★

Meer tutorials, klik hier >

Het patroon en deze tutorial zijn NIET voor commercieel gebruik en blijven ten alle tijde eigendom van Nobody ELSe.
© Nobody ELSe

12 reacties

 1. Hey Els,

  Tijdens mijn huidige zwangerschap moest ik zithobby’s zoeken omdat ik niet meer mag wandelen(voorheen m’n hobby). Ik ben zo blij dat ik jouw site heb ontdekt en gebruik mag maken van je vilt patronen! Ik heb de dino, giraffe en het hertje gemaakt&er gaan er nog vele volgen. Ben aardig verslaafd geraakt en zo vermaak ik me uitstekend de aankomende weken.
  Dankjewel voor wat je doet!

  Succes met je projecten.
  Groetjes
  Birgit

  1. Wat een super leuk berichtje :-). Wat leuk dat je een nieuwe hobby hebt gevonden :-). Heb je een foto van je creaties? Ik ben erg benieuwd!
   Hele fijn weekend nog, liefs els

 2. Wat een leukerd! Ik wil nog zo graag eens iets van vilt maken, heb meerdere patronen en zelfs wat pakketten liggen maar ik maak er gewoon geen tijd voor vrij. Zo jammer. Dit leuke patroontje zal ik er ook bij voegen,, voor ooit 😉

 3. Wauw, deze is zó leuk en schattig geworden! Echt heel tof gedaan! Ik ga het patroon opslaan om misschien een keer met kerst iets mee te doen 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.