Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zelf kaartjes maken #3: Kerstkaarten

intro kerstkaarten maken
Reclame

intro kerstkaarten maken
Ja, ik weet het ;-), het duurt nog even voor het tijd is om kerst- en nieuwjaarskaarten te versturen. Maar omdat het knutselen van kerstkaarten best veel tijd in beslag neemt, wilde ik dit jaar eens op tijd beginnen. Zo hoeft ik niet op het laatste moment aan de slag. Nog een voordeel, ik kan je nu al mijn kaartjes laten zien en wie weet kom je door mijn kaarten op een idee voor je eigen kerstkaartjes :-).

Materialen

Ik heb twee verschillende setjes gemaakt. Een setje met rechthoekige kaartjes en eentje die bestaat uit vierkante kaarten. Voor deze kaartjes heb ik gebruik gemaakt van allemaal knutselspullen die ik nog in huis had, zoals de blanco kaartjes, lintjes, stempels, vilt, knoopjes, fineliner, lijm, glitterlijm, dubbelzijdige tape en stickers.

Mocht je het leuk vinden om een van deze kaartjes na te maken. Geen probleem :-). Voor de vierkante kaart heb ik een kerstboom patroon gebruikt van een tutorial die ik vorige jaar plaatste op mijn blog. Klik hier voor het patroon.

De set met rechthoekige kerstkaarten

Deze set heeft een kerstboom die is gemaakt met verschillende lintjes in verschillende kleuren. De lintjes heb ik vastgemaakt met dubbelzijdige tape. Alleslijm zag er echt niet uit, de lijm zag je door de lintjes heen. Naast de kerstboom heb ik de rest van de kaarten steeds anders gedaan. Door het gebruik van verschillende stempels en stickers zijn alle kaartjes uniek.
kerstkaart gemaakt met lintjes die een kerstboom vormen
lijn
Detail van de kerstkaart
detail kerstkaart
lijn
detail kerstkaart
lijn
Zoals je ziet is het wel een serie maar is elke kaart toch anders :-).
Set kerstkaarten zelf gemaakt
lijn
Set kerstkaarten zelf gemaakt
lijn

De set met vierkante kerstkaarten

Advertentie

Op deze zelfgemaakte kaart ook weer een kerstboom, maar dan toch weer anders. Deze kerstboom is gemaakt van vilt (voor patroon, klik hier >) met daarop slingers van glitterlijm. Op de achtergrond kerstballen die ik gemaakt heb met knoopjes en een zwarte fineliner.
kerstboom kerstkaartje zelfgemaakt
lijn
Detail van de kerstballetjes.
kerstballen op kerstkaart geplakt
lijn
En als laatste de hele serie bij elkaar. Door steeds andere kleuren te gebruiken zijn alle kaartjes toch weer uniek.
kerstkaarten set zelfgemaakt
lijn
zelfgemaakte kerstkaarten voorbeelden
lijn

Ga je zelf ook kerstkaarten maken?

lijn

Gerelateerde artikelen:

Zelf kaartjes maken met vilt #2
Zelfgemaakte kaarten
Ontwerp: Ons verhuiskaartje

© Nobody ELSe

33 reacties

 1. Heel mooi Els. Het lijkt mij heel mooi om zo een zelf gemaakt kaartje te ontvangen. Ik schaam mij ergens want kerstkaarten versturen doe ik al jaren niet meer.

 2. Ik vind je kaarten ook super leuk! Wil je vertellen waar je het karton voor de vilten kaarten vandaan hebt? Ik heb het nog niet kunnen vinden hier….

 3. Zo onwijs leuk! Ik vind het zoveel leuker om zelfgemaakte kerstkaarten te krijgen dan standaard uit een pakje! Je hebt ze echt heel mooi gemaakt! Ik moet eigenlijk ook gewoon gaan knutselen hihi!

 4. Wat zijn ze leuk geworden! Als ik dit zo zie dan begint het gelijk weer te kriebelen om mijn kaartenmaak spullen weer uit de berging te halen. Het is alleen altijd zoveel werk, zeker als je de kaarten borduurt.

 5. Ontzettend leuk, ooit is mijn moeder al eens in augustus begonnnen met kerstkaarten maken omdat zij ze ging borduren, hahahaha kost nog meer tijd 😉 Enn ook op mijn werk zijn ze er al mee bezig, heel normaal eigenlijk, zelfs in de kleding industrie heb je in de zomer de nieuwe winter collectie vaak al in je handen als je op een magazijn of id werkt 😉

  Sorry voor tikfouten Picasso ligt in de weg, hahaha

  Ze zijn ontzettend leuk in elk geval, en nee ik ga ze niet maken, ik kan ze niet eens versturen, veel te duur 😉

  X

 6. Hele leuke kaarten! Ik heb gezegd dat ik ze dit jaar zelf wil gaan maken dus dan moet ik er binnenkort echt aan gaan geloven 😉

 7. Ik ben ook alweer begonnen met maken van kerstkaartjes. Die van jou zijn erg mooi en wat ben je weer creatief geweest. Die van mij zijn helemaal anders…….

 8. Oh die laatste zijn leuk zeg! Zelf kaarten maken heb ik al zooo lang niet meer gedaan, maar heb nog steeds een berg zelfgemaakte kaarten liggen die ik nog eens moet versturen 🙂

 9. Toevallig had ik gister zelf ook een artikel over kerst, dus het kan prima 🙂 Erg leuk die kaarten zo ik ga ze onthouden en als ik ze maak persoonlijk brengen aan diegeen waar de kaart voor bedoeld is

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.