Reclame

Zelf kaartjes maken #19: Kerstkaarten 2017 #2

Kerstkaarten maken met clear stamps
Reclame

Kerstkaarten maken met clear stamps
Vandaag laat ik mijn tweede serie kerstkaarten zien die ik heb gemaakt voor dit jaar. Mijn eerste serie waren kerst schudkaarten. Bij het maken van deze serie kaartjes maakte ik vooral gebruik van Clear Stamps (doorzichtige stempels). In dit artikel laat ik verschillende varianten zien en vertel ik welke materialen ik gebruikte.

Hoe maak je deze kerstkaarten?

In het kort zal ik even uitleggen hoe ik deze kaartjes heb gemaakt. Bij elk kaartje zet ik apart neer waar ik de knutselspulletjes heb gekocht. LET OP! Voor deze kaarten heb ik niks nieuws gekocht, ik wilde wat knutselproducten opmaken. Dat was namelijk nodig ;-). De gebruikte knutselspullen zijn de afgelopen jaren allemaal gekocht. Het kan dus zijn dat precies dezelfde artikelen niet meer te koop zijn, maar er zijn genoeg andere alternatieven.

Clear Stamps, de basis van deze kerstkaarten
Bij het maken van deze kaartjes begon ik met de clear stamps. Deze heb ik ooit gekocht bij Euroland (nu helaas failliet). Met speciale watervaste inkt stempelde ik deze stempel op aquarelpapier. Na ze even te hebben laten drogen heb ik de stempelafdrukken ingekleurd met aquarelverf. Je kunt ook kiezen voor stiften of potloden. Als laatste heb ik de afbeeldingen uit het papier geknipt. Ik heb dit niet precies gedaan, maar ervoor gekozen om een wit lijntje er omheen te laten. Je kunt ze natuurlijk ook precies uitknippen. Deze afbeeldingen waren de basis voor deze kaarten. Hieronder vind je de varianten die ik heb gemaakt.

De verschillende kerstkaarten:

Advertentie

Kerstkaarten 1
Witte vierkante kaarten (Action), kraftpapier met goud en zilver folie opdruk (Action), cirkel gemaakt met Double Do XL, ondergrond wit gemaakt met embossing mal voor de Double Do XL, washi tape (Action), sticker.
Kerstkaarten clear stamps zelf maken
Kerstkaarten 2
Witte vierkante kaarten (Action), aquarelachtige achtergrond (Action), cirkels gemaakt met Double Do XL, lintje, washi tape (Action) en plakparels (Kruidvat).
kerstkaarten knutselen action double do xl
Kerstkaarten 3
Kraftkaarten vierkant (Action), wit en rood papier, papier met een patroon met folie (kruidvat) en lintje.
Kerstkaarten maken kruidvat
Kerstkaarten 4
Licht beige liggende kaartjes (Bruna), rood dik papier, papier met folie opdruk (Action) en sticker (AliExpress)
Kerstkaarten maken spullen action
Kerstkaarten 5
Licht beige liggende kaartjes (Bruna),  aquarelachtige achtergrond (Action), zwarte fine liner, glitter tape (AliExpress) en sticker.
ACtion kertskaarten
Kerstkaarten 6
Licht beige liggende kaartjes (Bruna), kraftpapier met folie opdruk (Action), zwarte fine liner, cirkels gemaakt met Double Do XL en goudkleurige washi tape.
Clear stamps kerstkaarten maken
Kerstkaarten 7
Licht beige liggende kaartjes (Bruna), rood en wit dik papier, papier met kerstpatroon (Lidl) en washi tape (Action)
kerstkaarten met clear stamps
Kerstkaarten 8
Rode kaartjes (Kruidvat), papier met folie (Action), papier met patroon en folie (Kruidvat), washi tape (AliExpress) en sticker met glitter.
Knutselen van kerstkaarten uitleg

Heb je al zin in de komende feestdagen?

Gerelateerde artikelen:

Zelf kaartjes maken #18: Kerstkaarten 2017 #1
Zelf kaartjes maken #17: Halloween griezelige kaarten
Zelf kaartjes maken #16: Kaarten maken met Clear Stamps 2
Zelf kaartjes maken #15: Action Hobbykaart magazine
Zelf kaartjes maken #14: Mixed Media
Zelf kaartjes maken #13: Kaarten maken met Clear Stamps
Zelf kaartjes maken #12: Kaarten maken met vilt
Zelf kaartjes maken #11: Washi tape
Zelf kaartjes maken #10: Double Do XL
Zelf kaartjes maken #9: Kerstkaarten 2016 #2

© Nobody ELSe

Reclame

13 reacties

  1. Wat zijn ze weer leuk! Dit jaar maak ik geen kaarten zelf. Onze safe-the-date-kaart en kerstkaart worden namelijk gecombineerd en voor ons ontworpen. Misschien volgend jaar weer.

  2. Wauw, jij bent al goed op dreef met de kerstkaartjes! En wat zijn de kaartjes leuk geworden allemaal! Erg gaaf zoals je de stempels hebt gebruikt.

  3. Wat zijn ze mooi! Zou niet kunnen kiezen welke ik zou willen ontvangen ?. Ik ben ook bezig met de clear stamps en ik moet zeggen met een leuk resultaat.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.