Borduren #4: Kerstmis

Reclame


En dit is al het vierde borduurartikel in korte tijd ;-). Laten we het er op houden dat ik verslaafd ben :-). Borduren vind ik erg ontspannend om te doen. Vandaag laat ik je een borduurwerkje zien wat ik speciaal maakte voor Kerstmis.

Borduurpatroon Kerstmis

Voor Kerst wilde ik ook graag iets borduren. Maar ja, wat dan? Ik koos een patroon met een soort geschreven letters “Merry Christmas” met daar omheen sneeuwvlokken. Net zoals de vlinder kocht ik dit borduurpatroon ook op Etsy. Het patroon was erg duidelijk en fijn te gebruiken.

Welke benodigdheden gebruikte ik

Als eerste gebruikte ik Aida borduurstof 14. Daarnaast begon ik met een borduurring van 23 cm. Eigenlijk iets te groot, bij het patroon adviseerde ze een ring van 8 inch (20.32 centimeter). Maar die had ik niet liggen en wilde echt graag beginnen… verslaafd he ;-). Uit eindelijk kocht ik een ring van ongeveer 20 cm toen ik klaar was met borduren. De kleuren die ik gebruikt heb zijn, zwart, DMC 598 en DMC 157.

Aan de slag

Bij dit patroon begon ik met het woord Christmas. Dit leek me makkelijk, want als het woord geborduurd was kon ik makkelijk de sneeuwvlokken plaatsen. Hier zie je ook gelijk dat mijn borduurring te groot is.
Borduren kerstmis kerst patroon uitleg
Ik gebruikte van een streng borduurgaren 2 draadjes. Maar toen achteraf had ik denk ik beter 3 of 4 strengen kunnen gebruiken.
Borduren kerstmis strengen borduurgaren
Na Christmas kwam natuurlijk het woord “Merry”. Het belangrijkste deel van het patroon was hier af.
Borduren kerstmis patroon merry christmas
Als laatste de sneeuwvlokken en mijn borduurwerkje voor kerst was af :-). Nog even de borduurring van 23 cm verwisseld voor een ring van 20 cm. Dat staat een stuk mooier! Borduren kerstmis patroon merry christmas eindresultaat

Ga jij iets speciaal voor kerst knutselen?

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Borduren #3: Geometrische vlinder
Borduren #2: Compleet borduursetje poes AliExpress
Borduren #1: Compleet borduurset Tijger AliExpress

© Nobody ELSe

7 reacties

  1. Wauw, het ziet er echt mooi uit! Wat een mooi lettertype en het is prachtig in combinatie met de sneeuwvlokken. Gaaf setje is dit! Ik ga voor de kerst eigenlijk alleen maar kerstkaarten maken. Ook leuk! 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.