Reclame

Bullet journal #15: Januari, thema IJsberen

Bullet journal januari thema ijsberen winter
Reclame

Bullet journal januari thema ijsberen winter
De eerste maand van 2019 zit er bijna weer op. Tijd om mijn bullet journal pagina’s van januari te laten zien. Deze maand koos ik voor het thema ijsberen :-). Benieuwd naar de pagina’s kijk dan gauw verder.

Thema IJsbeer

Eigenlijk had ik niet zo goed nagedacht over het thema deze keer. Ik wilde iets winters. Tot ik de cover klaar had met een ijsbeer, toen besloot ik door te gaan voor allemaal IJsberen op elke pagina.

Voorbeelden zoeken van IJsberen

Op Pinterest zocht ik naar mooie tekeningen van IJsberen en deze heb ik daarvan nagetekend. Iets helemaal zelf uit het hoofd tekenen vind ik erg moeilijk. Maar overtrekken vind ik dan weer niet leuk. Ik wil wel echt mijn eigen tekening echt getekend hebben. Om aan de tekening ook mijn eigen draai te geven veranderde ik wel het een en het ander aan de originele voorbeelden.

De cover

Advertentie

Natuurlijk staan op de cover ijsberen. De originele tekening van de ijsberen had eigenlijk kerstmutsen maar die vond ik niet zo goed passen bij januari ;-).

De achtergrond heb ik ingekleurd met kleurpotloden van verschillende blauw tinten. De sneeuwwolkjes zijn gemaakt met een witte gelpen.

De typografie van de maand januari houd ik simpel.
Bujo januari cover winter ijsbeer pinguïn

Mood tracker

De mood tracker is even anders dan normaal voor mij. Normaal maak ik voor elke dag een vakje om daarin mijn gevoelens aan te geven. Nu besloot ik om geen vastgestelde vakjes te maken maar het te laten sneeuwen. Lekker spontaan zonder vakjes.

De ijsbeer heb ik eerst getekend met potlood om vervolgens over te trekken. Om de ijsbeer meer diepte te geven, kleurde ik met grijs de ijsbeer nog een beetje in.

Advertentie

Tip: helaas maakte ik een foute bij het woord ‘rustig’. Daar overheen heb ik van een andere pagina een stukje geplakt. Zo valt het minder op (De nummers bij de sneeuwvlokken zijn de nummers van de kleurpotloden. Zo krijgen de sneeuwvlokken de juiste kleur).
Bujo januari mood tracker sneeuw winter
De mood tracker al een beetje ingevuld. Extra leuk is het ook, omdat het echt gesneeuwd heeft deze maand :-).
Bujo januari mood tracker sneeuw

De pagina met een Quote

Ook deze maand kon een pagina met een quote/korte zin niet ontbreken. Op de achtergrond een papier uit een papierblok met sneeuw. Daarop heb ik ‘Let it snow’ gemaakt met handletteren. Ik teken dan eerst de tekst met potlood om vervolgens alles over te trekken met een zwarte fineliner.

Op de voorgrond heb ik een ijsbeer geplakt. Deze heb ik eerst op wit papier getekend en ingekleurd om vervolgens uit te knippen en erop te plakken.
Bujo januari handletteren handlettering quote

Foto’s van de maand

De laatste twee pagina’s van deze maand zijn weer twee pagina’s voor foto’s. Later in de maand plak ik hier foto’s op. Links tekende ik een ijsbeer en een pinguïn. Daar omheen tekende ik sneeuwvlokken met kleurpotloden. Dezelfde kleuren die ik ook gebruikte voor de cover, mood tracker en quote. Ik vind dat daardoor de pagina’s mooi bij elkaar passen. Rechts schreef ik met een zwart fineliner ‘foto’s van de maand’.
Bujo januari foto maand ijsbeer pinguïn
Ik heb nu ook al wat foto’s op de pagina geplakt.
Bujo januari foto maand overzicht

Paardrij-pagina

Eind december liet ik al mijn eerste opzet zien van mijn bullet journal voor 2019. Ik was alleen nog niet klaar met alle pagina’s. Ik maakte nu ook mijn paardrij-pagina. Hierop hou ik mijn lessen bij en kan ik zien wanneer ik weer moet betalen :-).

Advertentie

Het paardje tekende ik na en gaf ik de kleuren van mijn oude verzorgpony.
Bujo januari paardrijden bijhouden

Vind je ijsberen ook zo schattig?

Gerelateerde artikelen:

Bullet journal #14: December, thema Kerst
Bullet journal #13: Nieuwe start voor 2019
Bullet journal #12: November, thema bos/buiten
Bullet journal #11: Oktober, herfst thema
Bullet journal #10: September, veren thema, incl. uitleg en uitgewerkte pagina’s
Bullet journal #9: Augustus, zomer/hawaii/tropisch thema, incl. uitgewerkte pagina’s
Bullet journal #8: Maand juli, thema bloemen incl. uitgewerkte pagina’s

Wil je meer artikelen lezen over het onderwerp bullet journal, klik hier ->

© Nobody ELSe

Reclame

13 reacties

  1. Wat leuk dat ik deze blog heb gevonden! (Zal ik ook maar weer gaan bloggen?……)
    Bij het zien van deze over bullet journal, dacht ik aan een artikel in de krant over Karin Schrama. Ken je haar blog? http://karinschrama.blogspot.com/
    Het krantenartikel staat daar bij 28 januari.
    Ik ga in ieder geval jouw blog volgen!

  2. Wat leuk gedaan zeg en wat zijn de ijsberen goed gelukt! Ik vind het idee van de mood tracker met sneeuwvlokken ook erg mooi. Heel leuk bedacht!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.