Bullet journal #16: Februari, thema Valentijn en olifant

Bullet journal februari thema olifant valentijn
Reclame

Bullet journal februari thema olifant valentijn
Vandaag is het weer tijd voor mijn pagina’s van februari uit mijn bullet journal. Dit keer is het thema olifanten en Valentijn. Benieuwd? Lees dan gauw verder :-).

Thema Valentijn en olifant

Nu denk je misschien, hoe kom je daarbij? Het thema van januari was IJsberen. Dieren tekenen vond ik zo leuk, daarom wilde ik in februari ook een dier als thema. Ik koos voor de olifant. En omdat in februari Valentijnsdag valt, leek het me leuk om te combineren.

Inspiratie

Zelf iets tekenen uit het hoofd kan ik niet zo goed. Daarom zoek ik op Pinterest (link naar mijn bord met mijn inspiratie) altijd naar afbeeldingen die ik kan natekenen. Ik geef wel vaak een eigen draai aan mijn tekeningen :-).

Cover luchtballon

Al heel lang had ik een plaatje in mijn hoofd met een luchtballon. Op Pinterest kwam ik een ideale afbeelding tegen en deze heb ik nagetekend. Na het schetsen heb ik alle potloodlijnen overgetrokken met een zwarte dunne fineliner. De luchtballon en de dieren heb ik ingekleurd met kleurpotloden. Hetzelfde geldt voor de wolken en de hartjes.

Advertentie

Voor het woord februari heb ik gekozen voor een vrolijk maar ook klassiek lettertype.

Tip: de kleurpotloden die ik bij mijn cover gebruikt heb, leg ik altijd apart. Deze kleuren laat ik terugkomen op de andere pagina’s van die maand. Zo krijg je een eenheid :-).
Bujo februari cover olifant konijn luchtballon valentijn

Mood tracker, olifant, konijntje en heel veel hartjes

De mood tracker maakte ik op dezelfde manier als de cover. Schetsen, overtrekken en inkleuren. De ballonnen in hartvorm heb ikzelf bedacht. Elke hartje staat voor een dag. De hartjes zijn allemaal gelijk omdat ik een stencil (mal) heb gebruikt.

Rechtsonder heb ik de legenda gemaakt. Ook met hartjes, het Valentijns thema voer ik hier in door :-).
Bujo februari moodtracker Valentijn hartjes
Aan het einde van de maand zag mijn mood tracker er zo uit :-).
Bullet journal mood tracker Valentijn hartjes olifant

Pagina met een quote/zin

Doordrukken van de inkt van de fineliners of stiften vind ik niet zo mooi. Daar heb ik altijd in een maand een pagina met een quote of zin. Dan kan ik het doordrukken verstoppen achter een papiertje met een design.

Voor deze maand koos ik voor de zin ‘Love is all you need’. Weer passend bij het thema van de maand. De woorden tekende ik eerst met potlood en daarna heb ik ze overgetrokken met een zwarte fineliner. Zo kan ik mijn andere hobby handletteren mooi combineren met mijn bullet journal.

Advertentie

Het konijntje en de olifant tekende ik op apart papier, kleurde ik in en knipte ik uit. Vervolgens plakte ik ze op het papier met de quote.
Bujo februari quote love is all you need

Foto pagina

Ook deze maand kon de pagina ‘foto’s van de maand’ niet ontbreken. De tekening zou nu niet verrassend zijn, een olifant met hartjes ;-).
Bullet journal februari fotos Valentijn olifant
De pagina aan het einde van de maand.
Bullet journal foto's van de maand

Combineer je ook wel eens een thema in je Bullet journal?

Gerelateerde artikelen:

Bullet journal #15: Januari, thema IJsbeer
Bullet journal #14: December, thema Kerst
Bullet journal #13: Nieuwe start voor 2019
Bullet journal #12: November, thema bos/buiten
Bullet journal #11: Oktober, herfst thema
Bullet journal #10: September, veren thema, incl. uitleg en uitgewerkte pagina’s
Bullet journal #9: Augustus, zomer/hawaii/tropisch thema, incl. uitgewerkte pagina’s
Bullet journal #8: Maand juli, thema bloemen incl. uitgewerkte pagina’s

Wil je meer artikelen lezen over het onderwerp bullet journal, klik hier ->

© Nobody ELSe

7 reacties

  1. Olifantjes zijn altijd leuk en zeker zoals jij ze getekend hebt. Mooi zoals je je de hele maand hebt laten inspireren op het thema.

  2. Wauw, wat ontzettend leuk gedaan weer! Die hartjes zijn zo leuk bedacht en het olifantje is al helemaal prachtig geworden! Gaaf ook dat jullie een fotoshoot hebben gedaan 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.