Reclame

Bullet journal #17: Maart, thema Honden

Bullet jounal maart thema honden
Reclame

Bullet jounal maart thema honden
Het is weer tijd voor de pagina’s uit mijn bullet journal van maart. Dit keer koos ik voor het thema ‘honden’. Op elke pagina is dat te zien :-). Ik vertel ook hoe ik de pagina’s heb gemaakt. Hopelijk kan ik je inspireren :-).

Thema Hond

Naast paarden hou ik ook echt van honden. Helaas hebben we thuis geen honden. Maar in mijn bullet journal van Maart wel ;-).

Inspiratie

Zoals ik al eerder schreef in mijn artikelen over mijn bullet journal, haal ik veel inspiratie van Pinterest. Ik heb een bord handletteren en doodles en daarop bewaar ik alles wat ik leuk vind. Iets uit het hoofd tekenen kan ik niet zo goed, dus Pinterest helpt daar mooi bij. Ik geef wel altijd een eigen draai aan mijn tekeningen.

Indeling maanden

Advertentie

Eigenlijk zijn de maanden in mijn bullet journal altijd hetzelfde ingedeeld. Zo maak ik altijd een cover, mood tracker, quote en een pagina met foto’s van de maand. Uit ervaring weet ik dat dit het beste voor mij werkt. Niet te veel om bij te houden en veel plek voor foto’s :-). Natuurlijk wijken sommige maanden af. Als ik op vakantie ga bijvoorbeeld, dan maak ik ook vaak een aparte pagina voor die vakantie.

Cover maart honden

Op de cover van maart staat een groepje honden, deze honden stonden op verschillende afbeeldingen die ik vond op Pinterest en heb ik gecombineerd.

Eerst heb ik alles geschetst met potlood en daarna overgetrokken met een fineliner. Het inkleuren deed ik met potloden. Ik ben echt fan van mijn Faber-Castell potloden. Deze kreeg ik met mijn verjaardag van mijn vriend.

De typografie van de letters is heel simpel. Wel heb ik een schaduw aan de letters gegeven.
Bujo maart cover thema honden tekenen

Mood tracker met hondenpootjes

De mood tracker is dit keer iets anders dan normaal. In mijn enthousiasme met hondenpootjes tekenen vergat ik ruimte te laten voor de legenda. Oeps… in plaats van de 6 emoties koos ik nu voor een cijfer per dag, van donker bruin (0) naar donker grijs (10)
Bujo maart mood tracker hond hondenpootjes inspiratie
De pagina bijna helemaal ingevuld.
Bullet journal mood tracker

Quote pagina

Advertentie

Zoals elke maand heb ik ook een pagina met een quote (hiermee verberg ik doordrukken van zwarte fineliners). Dit keer koos ik voor een quote die past bij het thema: ‘diamonds / DOGS are a girl’s best friend’.

De quote schreef ik met een zwarte fineliner op papier met een verfpatroon. Met een stift streepte ik het woord ‘diamonds’ door en schreef ik DOGS erboven. De hond schetste ik op gewoon wit papier, trok ik over met een zwarte fineliner en kleurde ik vervolgens in. Daarna knipte ik deze netjes uit en plakte deze bij mijn quote.
bullet journal maart quote dogs art

Foto’s van de maand

Foto’s van de maand is dit keer niet zo spannend. Ik tekende net zoals bij de quote diverse hondjes :-). Met simpele typografie schreef ik ‘foto’s van de maand’.
Bujo maart fotos maand honden tekenen
Hieronder een foto waarbij de pagina bijna helemaal af is. Na de laatste dag van de maand maak ik de pagina af.
Bullet journal foto pagina Canon Selphy

Hou je meer van katten of honden?

Gerelateerde artikelen:

Bullet journal #16: Februari, thema Valentijn en olifant
Bullet journal #15: Januari, thema IJsbeer
Bullet journal #14: December, thema Kerst
Bullet journal #13: Nieuwe start voor 2019
Bullet journal #12: November, thema bos/buiten
Bullet journal #11: Oktober, herfst thema

Wil je meer artikelen lezen over het onderwerp bullet journal, klik hier ->

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

6 reacties

  1. Wat een geweldig leuk thema dit keer! Ik ben echt een hondenliefhebber geworden, jarenlang heb ik alleen maar katten gehad maar sinds onze Bentley zou ik niet meer anders willen.

  2. Wauw, wat een leuke pagina’s! Ontzettend leuk gedaan met de hondentekeningen! Hopelijk komt het er nog eens van dat jullie een hond kunnen nemen 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.