Knutselen: Mijn nieuwe agenda versieren (Mascha planner)

Knutselen Agenda versieren mascha planner inspiratie
Reclame

Knutselen Agenda versieren mascha planner inspiratie
Zoals je misschien wel weet, ben ik in september gestopt met mijn bullet journal. Ik had er gewoon geen plezier meer in. Omdat ik toch het werken in een papieren agenda fijn vind om overzicht te houden, kocht ik de Mascha planner. In dit artikel vertel ik hoe ik deze planner gebruik, maar bovenal wil ik laten zien hoe ik mijn creativiteit in de planner kwijt kan. De ideeën in dit artikel kun je in elke agenda gebruiken :-).

Mijn agenda: Mascha planner

De Mascha planner is bedacht door vlogster Mascha van Vloggloss en Beautygloss. Er zijn diverse edities en ik kocht de grijs business editie (gewoon bij Bol.com). Zo kan ik elke week een eigen thema geven, want de basis is grijs en dat past overal bij. Andere edities hebben andere kleuren.

Mijn indeling
Ik werk nu een klein half jaartje met deze agenda. Hierdoor heb ik mijn eigen vaste indeling ontwikkeld die ik fijn vind. Dit is natuurlijk voor iedereen anders.

De bovenste rij net onder de dagen gebruik ik voor dingen die ik op die dag moet doen. Dan kan iets kleins zijn als een foto op Instagram zetten, maar ook schoonmaken van het huis zet ik daar bijvoorbeeld in.

De middelste rij gebruik ik voor bijzonderheden. Ik schrijf daar bijvoorbeeld in als ik een dag vrij heb, uitwedstrijden van Willem II en Formule 1 (daar ga ik niet naar toe) maar als ik tijd heb kan ik deze op TV kijken en verjaardagen.

Advertentie

De onderste rij gebruik ik voor afspraken. Daar zet ik dan vaak ook de tijd bij.

De rechterkolom waarboven ‘notes’ staat gebruik ik voor specifieke dingen voor mijn blog. Ik schrijf door bijvoorbeeld in de artikelen die ik wil schrijven, wat ik moet inplannen, ideeën en andere blog gerelateerde dingen.
Mascha planner action stickers washi tape

Weken versieren

De planner is als basis vrij leeg en grijs. Dit vind ik een mooi begin om elke week een eigen draai te geven aan de weken. Elke week geef ik een eigen thema. Voor het versieren van mijn weken gebruik ik van alles. Mijn grootste favorieten om te gebruiken zijn washi tape, stickers en clear stamps. Per week zal ik erbij zetten wat ik precies heb gebruikt en waar ik het heb gekocht als ik dat nog weet. Wel met de kanttekening dat ik sommige producten al wat langer in huis heb en deze misschien niet meer te koop zijn helaas.

Week 28: Thema Draakje
Stickers: Draakje van AliExpress, sticker met zelfgeschreven tekst “activiteiten en Algemeen” uit stickerboekje Action, sticker September uit MUS mijn bullet journal stickers.
Washi tape: Groene basis washi tape van AliExpress, met tekst “make today awesome” van Action.
knutselen inspiratie mascha planner voorbeeld

Week 41: Thema Luiaard
Stickers: Luiaard en bloemen, sticker met zelfgeschreven tekst “activiteiten en Algemeen” uit stickerboekje Action, sticker Oktober uit MUS mijn bullet journal stickers.
Washi tape: Groene en gele basis washi tape van AliExpress
Agenda zelf knutselen stickers basis

Week 43: Thema Veren
Stickers: Sticker met zelfgeschreven tekst “activiteiten en Algemeen” uit stickerboekje Action, sticker Oktober en veren uit MUS mijn bullet journal stickers.
Washi tape: Roze en paarse basis washi tape van AliExpress
knutselen agenda thema veren

Advertentie

Week 44: Thema cactussen
Stickers: Sticker met zelfgeschreven tekst “activiteiten en Algemeen” uit stickerboekje Action, sticker oktober/november en cactussen uit MUS mijn bullet journal stickers.
Washi tape: Groene washi tape van AliExpress
knutselen agenda versieren cactussen inspiratie

Week 47: Thema jungle dieren
Stickers: Sticker met zelfgeschreven tekst “activiteiten en Algemeen” uit stickerboekje Action, sticker November uit MUS mijn bullet journal stickers.
Afbeeldingen: Clear stamps ingekleurd met Twinmarkers op een apart vel papier. Uitgeknipt en ingeplakt met Pritt in planner. Let op: Twinmarkers drukken door, dat is zonde.
Washi tape: Groene washi tape van AliExpress, bladeren washi tape van Action
knutselen agenda versieren clear stamps twinmarkers

Week 48: Thema herfst
Stickers: Sticker met zelfgeschreven tekst “november, activiteiten en Algemeen” uit stickerboekje Action
Afbeeldingen: Clear stamps ingekleurd met kleurpotloden.
Washi tape: Groene washi tape van AliExpress
Ideeen agenda versieren stempels kleuren

Week 50: Thema kerst
Stickers: Sticker met zelfgeschreven tekst “activiteiten en Algemeen” uit stickerboekje Action, sticker December uit MUS mijn bullet journal stickers.
Afbeeldingen: Clear stamps ingekleurd met kleurpotloden.
Washi tape: Groene en glitter washi tape van AliExpress
Versieren agenda persoonlijk Stickers stempels

Week 51: Thema Kerst
Stickers: Sticker met zelfgeschreven tekst “activiteiten en Algemeen” uit stickerboekje Action, sticker December uit MUS mijn bullet journal stickers.
Afbeeldingen: Clear stamps ingekleurd met Twinmarkers op een apart vel papier. Uitgeknipt en ingeplakt met Pritt in planner.
Washi tape: Kerst washi tape van de Action
Agenda inspiratie versieren plannen stickers stempels

Week 52: Thema Kerst
Stickers: Sticker met zelfgeschreven tekst “activiteiten en Algemeen” uit stickerboekje Action, sticker December en sterren uit MUS mijn bullet journal stickers.
Washi tape: Herten en tekst van de Action, blauw washi tape van AliExpress en holografische washi tape van helaas geen idee meer :-).
knutselen agenda december kerst versieren inspiratie

Advertentie

Week 1: Thema sterren
Stickers: Sticker met zelfgeschreven tekst “activiteiten en Algemeen” uit stickerboekje Action, sticker December, januari en sterren uit MUS mijn bullet journal stickers.
Washi tape: Sterren en glitter washi tape van Action, Basis paars van AliExpress
Persoonlijke agenda maken knutselen

Hoe ziet jouw agenda eruit? Of werk je liever met een digitale versie?

Advertentie


© Nobody ELSe

10 reacties

 1. Wat ziet het er gezellig uit! Ik heb ook nog een papieren agenda, eentje die ik van werk krijg, een hele saaie functionele, die ik dan een beetje besticker?
  Alleen digitaal mis ik het overzicht dat ik op papier wel heb, dus daar begin ik niet aan.
  Groetjes
  Jantine

 2. Ik ben al een 2 jaar fan van de Pimpelmees Diary agenda, nu wat moeite om deze in de winkel te vinden, kortom ik denk dat ik hem weer moet bestellen, volgende week pas, maar ik wil eerst nog even in wat winkels kijken waar ik binnenkort weer naar toe kan. Wie weet vind ik nog wat anders, maar de family planner incluis stickers heb ik wel al in huis, en ja… de nieuwste afspraken liggen al in het nieuwe jaar, dus eigenlijk ben ik nu nog even onthand.

  Deze ziet er ook leuk uit, maar ik ga toch voor meer classy? Of kleurig, fleurig… Hij is leuk en je kunt er nog zoveel mee! Gelukkig kan dat al langere tijd met een boel agenda’s dat je zelf gewoon nog kunt pimpen 😀

  Hele fijne feestdagen wens ik jou alvast toe!

  X

 3. Ah wat leuk hoe je de pagina’s in je bullet journal hebt opgefleurd met stickers, tape en ingekleurde stempelafdrukjes. Het ziet er ontzettend leuk en vrolijk uit zo.
  Ik ben zelf nog op zoek naar een agenda of planner voor volgend jaar. Daar moet ik binnenkort maar eens naar gaan kijken 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.