Diamond Painting #27: Kruidvat Speciale stenen (14,8 x 21 cm), Week 17 2024

Diamond painting Kruidvat Speciale stenen Kaart A5
Reclame

Diamond paintings maak ik altijd graag, vooral kleine diamond painting projecten. Leuk om tussen andere grote knutselprojecten te maken. Bij kruidvat (week 17, 2024) verkopen ze nu kleine diamond painting setjes met speciale stenen. In dit artikel meer informatie over de verschillende setjes, het maken van deze diamond paintings en show ik mijn eindresultaat.

Kruidvat Diamond painting Speciale stenen (14,8 x 21 cm)

Bij kruidvat zijn ze nu (week 17, 2024) kleine diamond painting setjes met speciale stenen te koop voor € 2,49. Er is een variant met een vlinder, vaas met bloemen, bloemen en een papegaai. De papegaai sprak mij het meeste aan door de vele felle kleuren. Deze besloot ik dan ook te maken.

Inhoud Kruidvat Diamond painting Speciale stenen, papegaai

  • Karton met patroon en lijmlaag
  • Steentjes (incl. de bijzondere steentjes)
  • Pen
  • Sorteerbak
  • Wax (om de steentjes makkelijk op te pakken met de pen)
  • Instructie

Kruidvat Diamond painting inhoud

Hoe werkt Diamond painting?

Diamond painten is erg makkelijk en ook ontspannend om te doen. Je plakt verschillende kleuren steentjes op een patroon. Door de verschillende steentjes te plakken ontstaat je diamond painting schilderij.

Advertentie

Als eerste leg je het patroon met plaklaag voor je neer. Op de afbeelding zit een plastic beschermlaag en deze trek je voorzichtig los. Je kunt zelf kiezen waar je begint met het weghalen van de beschermlaag. Ik haal bij kleine projecten altijd gelijk de hele beschermlaag weg.

Op het patroon staan letters en cijfers. Deze letters en cijfers komen overeen met de zakjes met de verschillende kleuren en maten steentjes. Doe een paar steentjes van één kleur in het groene sorteerbakje. Met de pen met op de punt de roze wax, pak je een steentje op uit het sorteerbakje. Dit steentje plak je op de plaats waar het nummer van het zakje op het patroon staat. Hou de steentjes goed gesorteerd. Als ik klaar ben met één kleur, doe ik de steentjes weer netjes terug in het juiste zakje. Dit herhaal je steeds tot je diamond painting af is.

Aan de slag met de diamond painting speciale stenen Kruidvat

Als eerste begon ik met het plakken van de speciale stenen. Bij deze papegaai vind ik deze stenen ook erg mooi tot hun recht komen :-). Net kleine veertjes.
Kruidvat Diamond painting special stones papegaai
Na de speciale steentjes begon ik met de gewone steentjes. Op de foto heb ik de steentjes met de nummers 1 t/m 4 al gedaan.
Kruidvat Diamond painting uitleg ervaringen

Het eindresultaat

Op de foto het eindresultaat. Ik vind het een kleurrijk beeld met de felgekleurde steentjes en de speciale steentjes. Die speciale steentjes voegen nu ook echt wat toe. In de set zitten ruim volgende steentjes van elke kleur. Het maken van de diamond painting was erg makkelijk. Door het kleine formaat had ik deze in een middag af. Leuk knutselproject dus voor tussendoor. Aanrader!
Kruidvat Diamond painting villa volance review A5 kaart

Kruidvat Diamond painting review Papergaai speciale stenen

Waar koop jij graag diamond painting sets?

© Nobody ELSe

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.