DIY #51: Makkelijk een dierenschilderij maken

DIY schilderij panda paintmarkers action
Reclame

DIY schilderij panda paintmarkers action
Vandaag laat ik stap voor stap zien hoe je met weinig schildertalent (helaas kan ik niet zo goed tekenen) toch een leuk schilderijtje met een dier kunt maken. Leuk voor op de baby- of kinderkamer. Benieuwd? Lees dan gauw verder.

Benodigdheden voor het zelf maken van een schilderij met een dier die ik heb gebruikt

Patroon van een dier
Zoals je op de foto hebt gezien maakte ik een schilderijtje met een panda. Deze panda heb ikzelf getekend op de computer. Wil je deze ook maken dan kun je het patroon gratis downloaden: Patroon Panda. Misschien herken je deze nog van de tutorial: Panda van Vilt, waarin ik stap voor stap uitleg hoe je een patroon van vilt kunt knutselen.

Op het patroon staan twee afbeeldingen, de grote afbeelding past goed op een schildersdoek van 20×20 cm en de kleinere afbeelding staat goed op een schildersdoek van 15×15 cm. Print het patroon uit op gewoon papier.

Wil je iets anders, dan kan dat natuurlijk ook. Dan kun je bijvoorbeeld op google of Pinterest een leuke afbeelding zoeken van een dier naar wens. Print deze uit op een formaat naar keuze.

Advertentie

Paint markers van de Action
Deze paintmarkers heb ik al eens eerder gebruikt: Review: Action Paint markers (Acrylverf markers). Ik was er toen erg enthousiast over en hoopte stiekem dat de Action kwam met nieuwe setjes. Laatst liep ik door de Action en vond twee nieuwe setjes, pastel en felle kleuren (€ 3,95). Hier was ik erg blij mee. Het fijne van deze verfstiften is dat je er nauwkeurig mee kunt werken en dat je met de stift gelijk op je doek of papier kunt werken. Je hoeft dus geen kwasten te gebruiken. Ze werken eigenlijk zoals stiften maar dan komt er verf uit de punt. Zeker een aanrader om te kopen. Rechts op de foto, de set die ik al eerder kocht.
DIY action paintmarkers schilderij maken makkelijk
Op de foto hieronder de kleuren: boven mijn oude setje, tweede rij de felle kleuren en de derde rij de pasteltinten. Deze vind ik persoonlijk het mooist.
DIY action paint markers kleuren

Printer om het patroon te printen

Gewoon een standaard printer met dun papier. Kan ook gewoon een zwart-wit printer zijn.

Schildersdoek van de Action
Voor de patronen die ik heb gemaakt kun je een schildersdoek van 20×20 cm of 15×15 cm gebruiken. Ik kocht een schildersdoek van 20×20 cm bij de Action.

Potlood

Aan de slag

Tekenen van het dier op het schildersdoek
Knip het gewenste dier uit het papier. Leg het dier, in mijn geval de panda, op de juiste plaats op het doek. Teken met een potlood langs de randen. Nu heb je de omtrek van het dier. Vervolgens heb ik losse onderdelen uit het patroon geknipt en deze op de juiste plaats op het schildersdoek gelegd en om deze onderdelen heb ik ook een potloodlijntje gezet.

TIP: Druk niet te hard met je potlood, het dier hoeft maar lichtjes te zien zijn. Anders zie je het potlood door de verf heen.
DIY schildersdoek schetsen tekenen potlood panda

Inkleuren van het dier
Bij mijn panda gebruikte ik eerst de roze en zwarte paintmarkers. Deze heb ik vervolgens goed laten drogen. Met een witte paintmarker maakte ik de ogen. Voor nu is de panda klaar.
DIY schilderij paint markers verven action

Advertentie

De achtergrond
Vervolgens heb ik de achtergrond gemaakt. Ik pakte drie verschillende groentinten. Eerst maakte ik de bamboe takken. Daarna heb ik de bladeren getekend. Dit heb ik weer goed laten drogen. Het drogen gaat eigenlijk best snel. Als laatste maakte ik de achtergrond blauw.
DIY schilderij zelf maken makkelijk kinderkamer panda

Bijwerken en het eindresultaat
Altijd maak ik wel een fout of wil ik iets verbeteren. Met de paint makers is dat makkelijk want de meeste kleuren zijn dekkend. Als laatste stap bij het maken van mijn canvas met panda heb ik nog wat aangestipt, dingen verdoezeld en opnieuw geverfd. Hieronder zie je het eindresultaat. Wat vind je ervan?
DIY zelf een schilderij eindresultaat

Jouw eigen gemaakte schilderijtje met mij delen?

Ben je blij met het eindresultaat? Ik ben erg benieuwd naar wat je hebt gemaakt. Ik zou het erg leuk vinden als je een foto maakt en deze plaatst op mijn Facebookpagina, Instagram @nobodyelsenl of via Twitter @NobodyELSeNL.

Gerelateerde artikelen:

DIY #50: Mandala tekenen, incl. uitleg & printable basispatroon
DIY #49: Onderzetters en tegeltjes maken
DIY #48: Last minute en low budget Valentijnscadeau
DIY #47: Tegoedbonnen maken voor Valentijn, incl. gratis printable
DIY #46: Cadeaukaartjes maken voor sieraden / kleine cadeautjes, incl. gratis printables
DIY #45: Kleine budget proof kerst DIY projectjes
DIY #44: Zelf kerstballen maken met string art
DIY #43: Gratis printable Sinterklaas en pietjes taart decoratie

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

8 reacties

  1. Wauw, hoe leuk zeg! Die paintmakers klinken zeker als een aanrader en wat heb je er een mooi schilderij mee gemaakt. De panda is echt heel goed gelukt.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.