Gratis printable #14: Afbeeldingen sinterklaas en Pieten (om zelf in te kleuren)

Gratis printable sint en pieten afbeeldingen inkleuren
Reclame

Gratis printable sint en pieten afbeeldingen inkleuren
In dit artikel vind je een gratis printable met afbeeldingen van Sinterklaas en pietjes. Deze afbeeldingen kun je zelf (of kinderen) inkleuren en gebruiken voor verschillende sinterklaas knutselprojecten, denk aan kaarten maken, decoratie en veel meer :-).

Gratis printable: Afbeeldingen sinterklaas en Pieten om in te kleuren

Klik hier voor de gratis printable van sinterklaas en pietjes
Deze printable kun je natuurlijk ook weer gratis downloaden, net zoals alle printables op mijn blog. Ik printte deze printable op dikker papier, hierdoor zijn de afbeeldingen bij het uitknippen een stuk steviger en makkelijk te verwerken bij verschillende knutselprojecten.
gratis afbeeldingen sinterklaas pieten zelf inkleuren

Inspiratie knutselen met afbeeldingen van sinterklaas en pietjes

Natuurlijk ben ik ook zelf gelijk aan de slag gegaan om dingen te maken met behulp van mijn gratis printable met de Sint en zijn pieten. Deze knutselprojecten vind je hieronder.

Al eerste kleurde ik alle afbeeldingen in met Action DecoTime Twinmarkers. Maar deze afbeeldingen kunnen kinderen of jijzelf natuurlijk ook inkleuren met verf, kleurpotloden, krijt enzovoorts. Na het kleuren heb ik de afbeeldingen uitgeknipt.

Advertentie

Een slinger voor Sinterklaas maken
Dit knutselprojectje is heel makkelijk. Je pakt een koord en hangt met kleine wasknijpertjes (te koop bij Action) de uitgeknipte afbeeldingen aan het koord.
gratis afbeeldingen sinterklaas pieten slinger knutselen

Een kaart maken in het thema Sinterklaas
Bij deze kaart speciaal voor Sinterklaas gebruikte ik een blanco kraftkaart van 15×15 cm. Uit lichtblauw papier sneed ik een vierkant van 14×14 cm. Deze bewerkte ik met stempelinkt van Action DecoTime Chalk ink. Als eerste maakte ik de achtergrond op sommige plekken wat donkerder met donkerblauwe stempelinkt. Met een stencil van een cirkel maakte ik de maan. Meer weten over deze stempeltechniek? Kijk dan in het artikel bij techniek 4: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken.

Met mijn snij- en embossingmachine Love2Craft en een snijmal van huisjes (al heel lang in huis, merk weet ik zo niet meer) maakte ik de zwarte huisjes op de achtergrond. Met foam tape maakte ik Sinterklaas vast op de kaart. Op de computer in Word maakte ik een tekst ‘Zie de maan schijnt door de bomen’ en deze printte ik op wit papier en plakte ik met Pritt op de kaart.
gratis printable sint pieten kinderen knutselen

Een cadeautje inpakken voor Sinterklaas
Versier een cadeautje met één of meerdere van de afbeeldingen.
gratis afbeeldingen sinterklaas pieten speciaal om te knutselen

Wat ga jij knutselen voor Sinterklaas?

Geen zin om de afbeeldingen van Sinterklaas en de pietjes in te kleuren?

In het artikel, DIY #27: Sinterklaas versiering Slinger, vind je een gratis printable met ingekleurde afbeeldingen.
SInterklaas versiering zelf maken slinger zwarte piet DIY

Ben je opzoek naar meer DIY artikelen voor Sinterklaas?

Kijk dan eens in mijn overzicht met al mijn knutselprojecten voor Sinterklaas.
overzicht sinterklaas artikelen

Alvast een hele fijne sinterklaas periode gewenst :-)!

Advertentie

© Nobody ELSe

5 reacties

  1. Ik ga mijn kleindochter je pietjes en sint laten zien; misschien wil ze er, samen met mij, mee aan de slag gaan. Ze zijn heel leuk, Els.

  2. Oh hoe schattig zien ze er uit ! De Piet aan het pakje komt wel heel leuk over. Het is weer een mooi geste van jou om het op print te zetten voor ons. Ik heb geen kleintjes meer rondom mij waarvoor ik ze kan gebruiken maar toch erg bedankt. Els.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.