Haken #114: American Stafford Nala, haakpatroon MyKrissiedolls

Haken American Stafford Nala MyKrissieDolls haakpatroon
Reclame

Haken American Stafford Nala MyKrissieDolls haakpatroon
American Stafford Nala is de vierde hond die ik haakte uit het haakboek ‘Mijn hondjes van sokkenwol 2’ van MyKrissieDolls. In dit artikel vertel ik wat ik heb gebruikt, geef ik tips, deel mijn ervaringen en laat natuurlijk mijn gehaakte hondje zien.

Haakpatroon van American Stafford Nala

Het haakpatroon van Nala staat in het haakboek ‘Mijn hondjes van sokkenwol 2’. Dit boek is geschreven door MyKrissieDolls. Uit deel 2 haakte ik al eerder:
Kooikerhondje Sam
Teckeltje Lin
Boxer Bruno

Let op, er is ook een deel 1 van ‘Mijn hondjes van sokkenwol’. Uit dit haakboek heb ik ook al diverse hondjes gehaakt.

Wat ik heb gebruikt voor mijn American Stafford Nala

De eerste twee hondjes uit dit haakboek haakte ik met sokkenwol die ik nog in huis had liggen. Boxer Bruno haakte ik met Royal en Promo van Zeeman. American Stafford Nala haak ik met Wibra Saskia.

Let op bij het aantal grammen, ik haak graag strak 🙂

 • Wibra Saskia grijs 2410 (ca. 140 gr)
 • Restje wit garen voor de borstvlek (ca. 5 gr)
 • Restje zwart garen voor de neus en halsband
 • Restje paars garen voor de halsband
 • Haaknaald 3 mm
 • Vulling
 • Veiligheidsogen, maat 12×9 mm
 • Steekmarkeerder
 • Stopnaald
 • Knopspelden
 • Stempelinkt en sponsje om de neus wat zwart te kleuren
 • Één grote buigring, twee gewone buigringetjes en bedel voor aan de halsband

Het haken van American Stafford Nala

Advertentie

Het hoofd en neus
De basis van het hoofd was weer prima te haken. De plek van de ogen vond ik dit keer wel lastig en ik denk dat ze eigenlijk net iets te dicht bij elkaar zitten. Helaas had ik weer geen neus op de juiste maat, daarom haakte ik deze. Voor ik de neus vastmaakte, kleurde ik met zwarte stempelinkt en een sponsje de neus nog een beetje zwart.

Mijn gehaakte neus:
1ste toer: 6 v
2de toer: 2 v in elke v (12)
3de toer: 12 v

De oren
Om het hoofd gelijk helemaal af te maken, haakte ik de oren. De oren haken was geen probleem, maar ze goed vastmaken en daarna in het juiste model te krijgen was wel lastig. Ik heb goed naar de foto’s gekeken in het boek, maar toch heb ik echt er even overgedaan om te ontdekken hoe de oren vast te maken. Uit eindelijk ben ik er wel blij mee.
Haken Stafford hoofd MyKrissieDolls

Het lichaam
De lichaamsdelen haken ging prima. Het aan elkaar maken van de twee lichaamsdelen was wel een beetje lastig om goed te zien of deze goed zaten. Met knopspelden zette ik de delen eerst aan elkaar, toen ik na 100x verzetten tevreden was heb ik ze met een stopnaald en draad aan elkaar gezet.
Haken American Stafford lichaam haakpatroon

Poten
De poten haken ging prima. Alleen één voorpootje maakte ik anders. Deze is de eerste 11 toeren wit in plaats van grijs. Dat vond ikzelf leuker, anders is het hondje zo grijs, nu heeft deze wat speelsheid.
Haken American Stafford poten

De staart en de borstvlek
De staart en borstvlek waren prima te haken.
Haken American Stafford staart borstvlek Mykrissiedolls

Advertentie

Het in elkaar zetten van Nala
Als eerste maakte ik met knopspelden de poten vast. Toen Nala recht zat, heb ik haar even weggelegd om later met een frisse blik te kijken of alles goed zat. Toen ik tevreden was heb ik de poten pas vastgemaakt.

Daarna maakte ik de borstvlek en staart vast. Het hoofd zette ik ook weer eerste vast met knopspelden. Deze zat gelukkig al snel op de juiste plaats. Ik koos ervoor om het hoofd gewoon recht op het lichaam vast te maken.

De halsband en flostouw
Voor iets meer kleur voegde ik nog een halsband en flostouw toe. Het haakpatroon van de halsband en het touw staan achteraan in het boek. Aan de halsband deed ik nog een ringetje en twee kleine buigringetjes met een bedeltje van een hartje.
Haken hond Stafford halsband

Het eindresultaat van de gehaakte American Stafford Nala

Wat een feestje was het weer om zo’n hondje te haken. De haakpatronen blijven gewoon zo leuk om te haken. Lastig vond ik wel het in elkaar zetten van de losse onderdelen, maar al met al, ben ik zeer tevreden. Op naar een ander hondje om te haken :-).
Haken American Stafford eindresultaat

Haken hond Stafford haakpatroon

Haken hond Stafford haakpatroon beginners

Gerelateerde artikelen

Advertentie

Haken #113: Mees de Pinguïn, gratis haakpatroon
Haken #112: Boxer Bruno, haakpatroon MyKrissiedolls
Haken #111: Bao de giraf (Zoomigurumi 10)
Haken #110: Hoesje voor een flesje (gratis haakpatroon)
Haken #109: Gerty de gekko (Zoomigurumi 9)
Haken #108: Charles Specht (Pica Pau)
Haken #107: Teckeltje Lin (haakpatroon MyKrissieDolls)
Haken #106: Ruff de eekhoorn (Zoomigurumi 10)
Haken #105: Kooikerhondje Sam (haakpatroon MyKrissieDolls)

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

6 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.