Haken #52: Monty de Eland (boek zoomigurumi 7)

Haken Monty eland Zoomigurumi 7 boek
Reclame

Haken Monty eland Zoomigurumi 7 boek
Vandaag laat ik Monty de Eland zien die ik heb gehaakt. Al een beetje een kerstthema, maar dan niet in kerstkleuren :-). Benieuwd naar mijn ervaringen en eindresultaat lees dan gauw verder.

Haakpatroon Monty de Eland

Het haakpatroon van Monty de Eland staat in het boek Zoomigurumi 7. Dit boek bevat nog 14 andere haakpatronen. De Monty in het boek is lichtblauw met een blauwe strik, maar ik maakte een roze versie.

Mijn gebruikte materialen

  • haaknaald 3 mm
  • Vulling
  • Stopnaald en steekmarkeerders
  • Cream garen, medium Action
  • Roze garen, medium HEMA 100 gr – 250 m, ik gebruikte bijna de hele bol.
  • Lichtpaars garen, acryl garen Kruidvat
  • Lichtbruin garen, Royal Zeeman
  • Veiligheidsogen 8mm
  • Nepwimpers, gekocht bij AliExpress. Dit deed ik in plaats van wimpers met borduurgaren.

Het hoofdje

Het patroon begint bij het hoofdje. Lekker standaard vasten in een ring. Het begin heb ik alleen wel anders gemeerderd. Bij Bobby, de dinocorn, die ik laatst haakte zag je heel goed de plaatsen waar de steken zaten die waren gemeerderd. Daarom koos ik er bij de Eland voor om de even toeren op te schuiven. Bij toer 6 bijvoorbeeld is het 4 vasten en dan twee vasten in elke 5de steek. Ik deed dan in het begin van de toer 2 vasten, meerderen en dan het patroon volgen. Ik eindig dan met 2 vasten die nog bij het begin horen.

Bij toer 16 raakte ik een beetje in de war. Ik heb echt al best veel beestjes gehaakt, maar nog nooit heb ik een toer omschreven gezien als, haak v 14&15 samen en haak 41&42 samen. Ik vind het fijner als ze schrijven 13v, minderen, 20 v, minderen, 13v bijvoorbeeld.

Advertentie

Na een beetje wennen aan het patroon was het hoofd toch best snel af. De ogen hebben ipv met borduurgaren gemaakte wimpers, nepwimpers van AliExpress. Ik gebruik deze heel graag :-).

De oren

Bij de oren maakte ik eerst zoals omschreven de binnenkant. Ik koos voor lichtpaars garen van de kruidvat. Deze had ik nog liggen. Daarna haakte ik de buitenkant van de oren. Allebei super makkelijk om te haken. Alleen het binnenoor en buitenoor aan elkaar maken is even lastig, maar deze manier heb ik nu al een aantal keren gedaan en het gaat steeds netter :-).

Het gewei

Het gewei van mijn eland maakte ik met lichtbruin garen van Zeeman. Het gewei is ook lekker groot, dus geen gepriegel. Erg fijn!

Het hoofd in elkaar zetten

Na alle onderdelen van het hoofd te hebben gemaakt, zette ik alles vast.
Haken monty de eland review maken

Het lichaam

Het lichaam was makkelijk te haken. Ik koos er wel voor om het lichaam ook op te vullen met een sok met fijn grind en niet alleen met fiberfill. Zo blijft de eland beter staan in verband met het zware hoofd.

Benen en armen

Na het lichaam zat ik een beetje in een haak dip, dus het duurde even voor ik aan de armen en benen begon. Soms heb ik dat, gewoon even geen zin. De armen en benen waren makkelijk te haken.

De staart

Advertentie

De staart was heel standaard en daardoor makkelijk te haken.

Het lichaam met de benen, armen en staart in elkaar zetten

Hieronder zie je het resultaat van het lichaam in elkaar zetten. De eerste keer, ondanks dat ik het lichaam nog heb opgevuld met grint, bleef de eland helaas niet zo goed staan. Dit heb ik opgelost door de poten nog iets steviger aan het lichaam vast te maken.
Haken monty de eland haakpatroon tips

Strik

En toen twijfel, twijfel, wel of geen strik. Het beste kun je dat natuurlijk zien door deze gewoon te maken ;-). Dus dat heb ik gedaan. Ik gebruikte dezelfde kleur garen als de binnenkant van het oor. Op de foto zie je dat ik de strik nog niet heb vastgemaakt.
Haken monty de eland met strik

Eindresultaat Monty de Eland

Met mijn eland ben ik erg blij. Ik heb de strik toch niet vastgemaakt. Zonder vind ik toch leuker. Mijn eland is trouwens wel echt een vrouwtje geworden door de kleuren en wimpers :-).
Haken monty de eland eindresultaat

Ben jij al aan het haken voor kerst?

Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Haken #51: Lieveheersbeestje Stip (gratis patroon)
Haken #50: Mijn eerste muts, een Beanie (super simpel)
Haken #49: Wendy’s Heerlijke Omslagdoek
Haken #48: Cory, groot konijn met super bulky garen (gratis haakpatroon)
Haken #47: Midnight walk omslagdoek (gratis haakpatroon)
Haken #46: Franse Bulldog Luna, EXTRA groot
Haken #45: Bobby, the dinocorn
Haken #44: Aapje Ankie, patroon MyKrissieDolls
Haken #43: Otter (gratis haakpatroon)

Advertentie

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

11 reacties

  1. Hallo ik heb monty ook gemaakt. Ben op dit moment bezig met het in elkaar zetten. Leuk dat je andere kleuren hebt gebruikt. Ben benieuwd naar je andere creaties. Groetjes Dolly.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.