Reclame

Kaarten maken #119: Action Love2Craft 3D Scene snijmallen, mei 2022

Kaarten maken met 3D scene snijmallen Action Love2craft
Reclame

Kaarten maken met 3D scene snijmallen Action Love2craft
In dit artikel vertel ik alles over de nieuwe Love2Craft 3D scene snijmallen (mei 2022), hoe je ze gebruikt en laat ik diverse kaarten zien die ik al met deze mallen heb gemaakt. Natuurlijk met uitleg.

3D scene snijmallen sets

Bij Action verkopen ze nu nieuwe 3D scene snijmallen sets. Deze snijmallen gebruik je in combinatie met een snij- en embossingmachine. Ik heb zelf de Love2Craft. Deze is ook van Action.

Er zijn 8 verschillende sets. Per set € 2,99. Ik heb met 5 sets een kaart gemaakt. 2 andere sets zie je hier op de foto, een huiskamer en een scene met een trein. Met uitzondering van het huisje, deze had ik helaas niet. In elke set zitten 3 mallen met daarin soms ook nog kleinere snijmallen. Met deze grote mallen bouw je de kaart op (3D). Je begint met de achtergrond, dan het midden en als laatste de voorste mal. Op de achterkant van de verpakking staat een voorbeeld. Met dit voorbeeld zie je goed welke volgorde je moet gebruiken.
3D scene dies set Action love2craft

Inspiratie kaarten gemaakt met de 3D scene snijmallen

Hieronder vind je kaarten die ik met de nieuwe 3D scene snijmallen sets heb gemaakt. Ik gebruikte echt alleen de snijmallen uit één set per kaart, geen andere mallen uit andere sets of mallen die ik al in huis had. Je kunt de kaarten die ik maakte dus helemaal namaken. Daarnaast gebruikte ik nog wel de volgende standaard knutselspullen:

Uitleg kaarten maken

Elke kaart die je hieronder ziet maakte ik op dezelfde manier. Als eerste maakte ik de achterste cirkel (de achtergrond) met Pritt vast op de kaart. De twee andere cirkels plakte ik met dunne foam tape precies op de cirkel op de achtergrond. De kaart versierde ik verder met de losse snijmallen die bij de set zitten.

Om sommige delen op de kaart nog iets meer diepte te geven gebruikte ik een witte gelpen en een licht grijze Twinmarker. Met de witte gelpen gaf ik de hooglichten aan en met Twinmarker maakte ik de schaduwen.

Let op voordat je begint: In sommige grote snijmallen zitten kleine snijmallen. Deze zitten vast met verbindingsstukjes. Als je die kleine mallen hebt losgemaakt, zorg ervoor dat je de verbindingstukjes van de mallen af haalt. Anders beschadig je C plaat, in mijn geval bij de Love2Craft. Dit gaat makkelijk door het verbindingsstukje vast te pakken met een tangetje en deze eraf te buigen, dan breekt deze zo af. Je hoeft bijna geen kracht te zetten. Doet dit alles natuurlijk rustig en voorzichtig zonder de mal te beschadigen.

De kaarten gemaakt met de 3D scene snijmallen

3D scene snijmallen Action love2craft bosdieren

uitleg 3d scene snijmallen action Love2craft

3D scene dies set Action birthday cake

snijmallen 3d Scene Action merk Love2craft

3D scene snijmallen inspiratie voorbeelden uitleg

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #118: Missees + Friends collectie van april 2022
Kaarten maken #117: Zig zag kaart extra inspiratie (incl. Gratis printable)
Kaarten maken #116: Kaart met cadeaukaart maken (gratis printable)
Kaarten maken #115: Inspiratie kaart met beer in luchtballon
Kaarten maken #114: Uitschuifbare kaart maken, inclusief gratis printable
Kaarten maken #113: Action Slimline snijmallen (maart 2022)

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

De snijmallen heb ik gekregen voor het schrijven van dit artikel.

© Nobody ELSe

Reclame

14 reacties

 1. Hallo Els.

  Wat heb jij toch altijd mooie kaarten en elke keer wordt ik hier naar toe gelokt als ik jou naam zie op Pinterest hihihi en hopelijk ga je ons lang inspireren. Want vind ze zo mooi je kaarten en zelf gebruik ik ook veel mallen want ik doe het nog niet zolang en als ik dat van jou zie dan word ik weer heel blij en dankjewel ervoor.

 2. zo leuk zijn deze ik heb in Frankrijk ook nog van deze mallen gekocht maar dan net met een andere voorstelling
  toch leuk dat er in verschillende landen net weer andere snij mallen zijn

 3. Wat leuk weer ,Els. Inderdaad moeilijk de verleiding te weerstaan om ze aan te schaffen.😄
  De snijmallen zijn bij mij favoriet! De kaarten weer mooi om inspiratie mee op te doen👍🏻

 4. Dit zijn één voor één weer supermooie kaarten ! Ik heb de mallen nog niet en twijfelde nog om ze aan te kopen maar met jou voorbeelden is de verleiding toch weer groot. Dank je wel, Els

 5. Ja, wat zijn ze leuk hè. Ik heb de eerste twee mallen en er al 6 verschillende kaartjes mee gemaakt. Je kunt zoveel variëren! Leuk dat jij er meer blaadjes en vissen om heen hebt geplakt!

  1. Ja echt he, dat variëren vind ik ook altijd zo leuk om te doen :-). Sommige oude mallen pak ik ook steeds weer opnieuw.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL