Reclame

Kaarten maken #54: Bloemen kaarten maken

Kaarten maken Action bloemen plakparels clear stamps
Reclame

Kaarten maken Action bloemen plakparels clear stamps
Vandaag vertel ik stap voor stap hoe ik verschillende kaarten heb gemaakt met bloemen. Bloemen zijn namelijk erg geschikt om te gebruiken op kaarten. Bijvoorbeeld voor veel gelegenheden, zoals verjaardagen, sterkte, beterschap en bedankt.

Afbeeldingen met bloemen maken

Als eerste stempelde ik met watervaste stempelinkt diverse bloemen op wit dik papier. Mijn stempels komen van de Action (al langer geleden gekocht). Deze heb ik vervolgens ingekleurd met Twinmarkers (Action) en uitgeknipt. Je kunt ook gewoon kleurpotloden of stiften gebruiken. Heb je geen stempels? Dan kun je ook afbeeldingen van bloemen gebruiken uit papierblokken. Kijk even wat je nog in huis hebt :-).
Kaarten maken bloemen clear stamps

Tijd om kaartjes te maken

Met de afbeeldingen die ik heb gemaakt maakte ik verschillende kaartjes. Bij elke kaart vertel ik hoe ik deze heb gemaakt.

Advertentie

Kaart 1
Voor deze kaart begon ik met een roze blanco basis kaart (Action). Daarop plakte ik een een wit vel. Deze had ik een reliëf gegeven met een Action embossing folder met mijn snij- en embossingmachine Love2Craft (Action). Daar bovenop plakte ik een roze lintje. Natuurlijk konden de bloemen niet ontbreken, deze maakte ik vast met foam tape. Met een stempel maakte ik de tekst ‘Happy Birthday’, deze plakte ik met Pritt op de kaart. Om de kaart wat extra’s te geven plakte ik plakparels op de bloemen deze kocht ik ook bij de Action en zijn er in verschillende maten en kleuren :-).
Zelf Kaarten maken bloemen verjaardag

Kaart 2
Bij deze kaart gebruikte ik een witte blanco kaart. Daar tekende ik met een groene Twinmarker 5 steeltjes en bladeren op. Daarop plakte ik met foam tape de bloemen. Om de bloemen net wat extra’s te geven gebruikte ik ook bij deze kaart weer plakparels. Als laatste stempelde ik ‘Happy Birthday’ in de hoek met zwarte stempelinkt.
Kaarten maken Action bloemen clear stamps

Kaart 3
De basis bij deze kaart is een blanco licht gele kaart. Daarop plakte ik een stukje kraftpapier met daar bovenop een wit vel met uitgesneden rondjes. Deze maakte ik met een snijmal en mijn snij- en embossing machine. Je kunt de cirkel ook maken met een cirkelsnijder of kiezen voor vierkanten vakjes. Net zoals bij de vorige kaarten plakte ik daarop met foamtape de bloemen en versierde ik de kaart verder met plakparels en een stempel met ‘Thank you’.
Kaarten maken bloemen bedankt inkleuren

Kaart 4
Deze kaart heeft als basis een blanco witte kaart. Daarop plakte ik een vel met een streepjes patroon en bovenin plakte ik een roze vel met een bolletje relief. Deze maakte ik op dezelfde manier als bij kaart 1. Over de overgang tussen de twee papiertjes maakte ik met dubbelzijdige tape een kante lintje vast. Daarop kwamen de bloemen met plakparels. Op deze kaart zette ik nog geen wens, dat doe ik later als ik de kaart ga versturen.
Zelf gemaakte kaart bloemen uitleg Action

Kaart 5
De kaart maakte ik op dezelfde manier als kaart 4. Alleen gebruikte ik ipv een papier met reliëf een standaard velletje met vlinders. Deze komt uit een papierblokje van Craft Sensations (Action).
Kaarten maken bloemen plakparels Action

Vind je bloemen ook zo geschikt voor verschillende kaarten voor diverse gelegenheden?

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Kaarten maken #53: Kaarten maken met waterverf achtergrond
Kaarten maken #52: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt
Kaarten maken #51: Simpele vouwkaarten maken
Kaarten maken #50: Werken met snijmallen voor randjes (Action)
Kaarten maken #49: Vrolijke lente kaarten
Kaarten maken #48: Trouwkaarten / Valentijnskaarten maken
Kaarten maken #47: Kaarten met zelfgemaakte cadeaulabels

© Nobody ELSe

Reclame

16 reacties

  1. Leuk gedaan van deze bloemen. Bolletje in hartje van bloem is zeker mooi om te zeker. Dan maakt je ook dieper van deze kaarten. Leuk! Fijne paasweekend gewenst.

  2. Wat zijn ze lekker vrolijk! Die bloemen zijn zo leuk en lekker kleurrijk ook! Ik weet zeker dat je de ontvangers hier heel blij mee gaat maken.

  3. Ze zijn heel mooi, en leuk, en zijn ze mooi of geschikt, jawel… maar ik vind het zo gewoontjes… dat is mijn mening hoor, zo van… nou ja, ik had geen tijd, dus stuur ik jou een bloemenkaartje, dat is in elk geval iets, hahaha maar dan moet je er ook vanuit gaan, dat ik ze dan koop…

    Het is zo van vroeger oubollig… het idee van bloemenkaarten dan 😉 Deze vind ik echt wel leuk 😀

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.