Kaarten maken #53: Kaarten maken met waterverf achtergrond

Kaarten maken Action aquamarkers decotime Uitleg tutorial
Reclame

Kaarten maken Action aquamarkers decotime Uitleg tutorial
Vandaag laat ik kaarten zien waarbij ik op verschillende manieren gebruik heb gemaakt van een waterverf aquarel achtergrond. Natuurlijk leg ik stap voor stap uit hoe ik deze kaartjes heb gemaakt.

Afbeeldingen maken

Als eerste maakte ik de afbeeldingen voor op de kaartjes. Ik koos voor schattige dieren stempels die ik inkleurde met Twinmarkers en daarna uitknipte. De Twinmarkers komen van de Action.
Kaarten maken clear stamps inkleuren decotime Twinmarkers

Waterverf, aquarel achtergronden maken

Er zijn verschillende manieren om een waterverf achtergrond te maken. Zo kun je een papierblokje kopen met kant-en-klare achtergronden. Wel zo makkelijk, maar zelf maken is natuurlijk leuker. En dan heb je de kleuren ook beter in de hand. Mijn achtergrondjes maakte ik met de Decotime Aquamarkers (Action), maar je kunt ook mooie achtergrondjes maken met aquarelverf.

Achtergrondjes maken met Aquamarkers
Op een groot acrylblok tekende ik met de zachte punt van de Aquamarkers een kleurrijk patroon. Na het kleuren ging ik met een nat kwastje over het gekleurde patroon. De kleuren lopen dan al iets door elkaar. Druk het acrylblok op goed aquarelpapier. Je ziet gelijk dat de kleuren mooi in elkaar overlopen. De kleuren zijn ook mooi zacht. Bij mijn combinatie van papier en Aquamarkers is het het beste als ik het acrylblok eventjes laat liggen. Test even of dat bij jou ook goed werkt. Daarna kun je rustig het acrylblok verwijderen. Zijn de kleuren niet helemaal naar wens? Dan Kun je alles nog een keertje herhalen :-).

Advertentie

Voor deze kaarten in dit artikel gebruikte ik niet gelijk al mijn gemaakte achtergrondjes. Ik vind het fijn om er gelijk een heel stel te maken :-).
Kaarten maken aquamarker aquarel achtergrond

De gemaakte kaarten met waterverf achtergrond

Met de verschillende achtergronden en de afbeeldingen maakte ik vijf verschillende kaarten. De waterverf achtergrond gebruikte ik steeds op een verschillende manieren. De kaartjes zijn allemaal makkelijk te maken.

Kaart 1: Achtergrond als kleurvlak
Bij de eerste kaart die ik maakte, gebruikte ik de waterverf achtergrond als kleurvlak onderaan de kaart. Daar bovenop plakte ik een strook zwart papier en een strook wit papier met ‘Happy Birthday’ erop. De afbeeldingen van de konijntjes en schaapje bevestigde ik met met foam tape.
Kaarten maken aquamarker Action waterverf schattig

Kaart 2: Complete achtergrond waterverf
Bij deze kaart sneed ik de waterverf achtergrond net wat kleiner als de kaart, waardoor je de kaart nog een klein stukje aan elke zijde kunt zien. Om mijn achtergrond maakte ik een stippellijntje met een zwarte fineliner. Op de voorgrond plakte ik washi tape, een gele banner met ‘Wishing you tons of fun’ en de afbeeldingen.
Kaarten maken verjaardag schaap konijn

Kaart 3: Waterverf achtergrond als lucht
Bij deze kaart is de waterverf achtergrond de lucht. Uit groen papier sneed ik een groen landschap. Daar bovenop plakte ik met foam tape de afbeeldingen van het konijn, gras en wortel. De tekst ‘Happy Birthday’ maakte ik met een snijmal en mijn Love2Craft snijmachine. De snijmal komt trouwens van AliExpress.
Hoe werkt een aquamarker decotime Action

Kaart 4: Waterverf achtergrond in een kader
Bij deze kaart begon ik met een roze blanco kaart. Uit beige papier sneed ik een rechthoek kleiner dan de kaart. Uit deze beige rechthoek haalde ik 3 vierkanten. Achter deze drie kaders plakte ik een waterverf achtergrond. In de kaders plakte ik de afbeeldingen met pritt.
zelf kaarten maken tutorial Aquamarkers dieren

Advertentie

Kaart 5: Waterverf achtergrond als basis
Bij kaart 4 had ik 3 beige vierkantjes over. Deze plakte ik met foam tape op een waterverf achtergrond. De afbeeldingen maakte ik daar bovenop vast met dikke foam tape. Zo ontstaat er hoogte verschil. Bij deze kaart heb je dus niet veel nodig, maar door de achtergrond heb je toch een kleurrijk en zacht effect.
Kaarten maken Pasen schattig pastel

Heb jij al iets gemaakt met waterverf achtergrondjes? Maak je je achtergronden liever zelf of koop je liever een kant-en-klaar papierblok?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #52: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt
Kaarten maken #51: Simpele vouwkaarten maken
Kaarten maken #50: Werken met snijmallen voor randjes (Action)
Kaarten maken #49: Vrolijke lente kaarten
Kaarten maken #48: Trouwkaarten / Valentijnskaarten maken
Kaarten maken #47: Kaarten met zelfgemaakte cadeaulabels
Kaarten maken #46: Kerstkaarten #3 2019 gemaakt met washi tape
Kaarten maken #45: Kerstkaarten #2 2019 borduren met clear stamps, incl. gratis borduurpatronen

© Nobody ELSe

11 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.