Kaarten maken #55: Kaarten maken met washi tape

Kaarten maken uitleg beginners makkelijk washi tape
Reclame

Kaarten maken uitleg beginners makkelijk washi tape
Welke knutselfan heeft geen enorme hoeveelheid washi tape in huis? Ik heb een hele la vol :-). Ik gebruik het dan ook erg graag. Het meeste gebruik ik washi tape in mijn planner, maar ook om cadeautjes in te pakken, in diverse knutselprojecten en om kaarten te maken. In dit artikel laat ik verschillende kaarten zien die ik heb gemaakt met washi tape. Deze kaartjes zijn makkelijk na te maken en geschikt voor beginners.

Kaarten maken met washi tape

In dit artikel laat ik diverse kaarten zien die ik heb gemaakt met washi tape. Deze washi tape heb ik al een tijdje in huis, dus misschien is niet alles meer precies zo te koop. Maar je kunt elk kaartje makkelijk maken met een ander design washi tape. De meeste washi tape die ik in dit artikel gebruikt kocht ik bij Action en AliExpress.

Kaart 1: Kaart met washi tape kaarsjes

De basis van deze kaart is een witte blanco kaart A6 (Action). Hierop stempelde ik met een clear stamp ‘Gefeliciteerd’. Heb je niet zo’n stempel dan zou je de tekst ook zelf kunnen schrijven of een afbeelding kunnen gebruiken. Kijk even wat je in huis hebt :-).

Vervolgens plakte ik diverse effe gekleurde washi tape (AliExpress) op de kaart in diverse lengtes. Zo krijg je een speels effect. De kleuren deed ik wel op een vaste volgorde. Met een zwarte fineliner maakte ik op diverse washi tape een patroontje. Het vlammetje van de kaarsjes maakte ik met een gele stift.
Washi tape kaarten maken Action

Kaart 2: Kaart met washi tape kaarsjes 2

Ook bij deze kaart gebruikte ik washi tape om kaarsjes te maken. Als eerste plakte ik op een blanco witte kaart een papier met confetti (Decotime). Op dit papier met confetti plakte ik alvast 3 effe washi tape in de kleuren rode, roze en geel. Uit blauw papier sneed ik een rechthoek van 7,5×10 cm. Deze plakte ik met foam tape (Action) in het midden van de kaart.

Advertentie

Uit wit papier sneed ik een rechthoek van ongeveer 6,5×9 cm (kleiner dan de blauwe rechthoek). Onderaan de witte rechthoek stempelde ik ‘Happy Birthday’. Je kunt deze tekst ook zelf schrijven of een afbeelding/sticker gebruiken met een leuke tekst. Met 5 verschillende kleuren washi tape maakte ik de kaarsjes. Eerst plakte ik de gele washi tape in het midden van de rechthoek, daarna volgde de andere kleuren washi tape. Met een stift maakte ik het vlammetje en met een zwarte fineliner de lont.
Kaarten maken washi tape verjaardagskaart kaarsjes

Kaart 3: Kaart met washi tape taart

Deze kaart is super makkelijk na te maken :-). Als eerste maak je van washi tape een stapeltje, de basis van de taart. Dit doe je door onderaan te beginnen met een stukje washi tape en dan steeds per nieuwe laag de nieuwe washi tape iets kleiner te knippen. Ik koos dit keer voor chique washi tape in de kleuren goud, kraft en zwart. Extra feestelijk.

Vervolgens tekende ik met een gouden en zwart fineliner de kaarsjes en het bord waar de taart opstaat. Als laatste stempelde ik nog de tekst ‘Gefeliciteerd’.
Kaarten maken washi tape taart

Kaart 4: Kaart met washi tape achtergrond

Bij deze kaart gebruikte ik de washi tape als achtergrond. De basis is een gele blanco kaart (Action). Op een iets kleiner vel papier dan de kaart plakte ik de washi tape (Action). Zo maakte ik mijn eigen achtergrond. Deze plakte ik met Pritt op de kaart. Om het midden van de kaart deed ik dun metallic draad.

Op de voorgrond plakte ik twee vierkanten. Deze maakte ik met snijmallen en mijn snij- en embossing machine Love2Craft. Heb je nu geen vierkanten snijmal kun je ook gewoon twee vierkanten snijden met een stanleymes uit papier. Met een clear stamp (Action) maakte ik een kat en met een andere stempel ‘Happy Birthday’. De vierkanten en de afdrukken van de stempels plakte ik op de kaart met foam tape (Action).

Voor de afwerking ponste ik nog wat sterren uit glitter papier.
Kaarten maken washi tape achtergrond

Kaart 5: Kaart met washi tape krans

Advertentie

Deze kaart is wel echt uit mijn comfortzone. Ik wilde eens echt iets anders proberen.

Als eerste maakte ik een krans met washi tape. Dat deed ik door eerst met een passer een cirkel op de blanco kaart (15×15 cm) te tekenen. Mijn cirkel is ongeveer 7 cm groot. Heb je geen passer, dan zou een deksel van een pot ook kunnen :-).

Van verschillende designs washi tape (Action) knipte ik een stukje af, vouwde deze dubbel en knipte ik met een schaar een vlaggetje aan het uiteinde. Al deze vlaggetjes legde ik op de cirkel. Toen ik genoeg vlaggetjes had en de cirkel mooi was verdeelt, plakte ik de vlaggetjes met foam tape (Action) op de kaart. De foam tape zorgt ervoor dat de washi tape vlaggetjes iets los komen van de witte kaart.

Daarna was het tijd om de kaart te versieren. Met een snijmal maakte ik het woord ‘Thanks’. Deze plakte ik in het midden van de krans. Daarna versierde ik de kaart nog met plakparels, houten sterren en knoopjes. Erg druk, maar vond het leuk om eens te proberen.
Kaarten maken met washi tape inspiratie ideeen

Kaart 6: Kaart met washi tape sterren

Voor deze kaart pakte ik een witte blanco kaart (Action). Uit een wit vel dikker papier maakte ik een rechthoek dat net iets kleiner is dan de blanco kaart. Met snijmallen van diverse formaat sterren sneed ik sterren uit de rechthoek. Heb je geen snijmal van sterren? Dan zou je ook de sterren op de achterkant kunnen tekenen en uit kunnen snijden met een stanleymes.

Op de blanco kaart plakte ik, waar de sterren straks komen, washi tape met witte en blauwe sterren (Action). Daarna plakte ik met foam tape de kleinere rechthoek met de uitgesneden sterren op de kaart. Als laatste voegde ik een banner toe met ‘Happy Birthday’. De witte tekst maakte ik met witte stempelinkt.
Kaarten maken uitleg sterren

Ben jij ook zo’n fan van Washi tape?

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Kaarten maken #54: Bloemen kaarten maken
Kaarten maken #53: Kaarten maken met waterverf achtergrond
Kaarten maken #52: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt
Kaarten maken #51: Simpele vouwkaarten maken
Kaarten maken #50: Werken met snijmallen voor randjes (Action)
Kaarten maken #49: Vrolijke lente kaarten
Kaarten maken #48: Trouwkaarten / Valentijnskaarten maken
Kaarten maken #47: Kaarten met zelfgemaakte cadeaulabels

© Nobody ELSe

10 reacties

  1. Wat een leuke ideetjes allemaal! Vooral die vlaggetjescirkel vind ik supermooi, maar de kaarsjes zijn ook echt leuk en lekker feestelijk geworden. Mooie kaarten!

  2. Dit heb je erg leuk gedaan. En erg leuk idee van jou om te maken. Helaas hebben wij niemand om te sturen. Tape kun je overal gaan gebruiken. Fijne weekend.

  3. Wauw, hier zou ik niet op zijn gekomen om dit zo te maken, dit is ontzettend leuk. Fan van de tape, niet echt.. maar wie weet vanaf hier nu wel 😀 Zo simpel! Super gemaakt Els!

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.