Kaarten maken #98: Een vlaggetjeskaart maken (incl. gratis printable)

Uitleg kaart slinger vlaggetjes maken printable
Reclame

Uitleg kaart slinger vlaggetjes maken printable
In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je een kaart in de vorm van een slinger kan maken. Om het nog makkelijker te maken, maakte ik ook een gratis printable van de vlaggetjes zodat je niet alles zelf hoeft te tekenen.

Benodigdheden voor vlaggetjeskaarten

  • Gratis printable met vlaggetjes of potlood en liniaal als je deze zelf tekent.
  • Een printer om de printable uit te printen
  • Papier in verschillende kleuren, rond de 200 gram. De vlaggetjes moeten wel stevig zijn. Ik gebruik papier van Action, Fancy paper.
  • Stanleymes, liniaal, snijmat of schaar
  • Perforator om de gaatjes in de slinger te maken
  • Knutselspullen om de vlaggetjes te versieren. In dit artikel vertel ik per slinger wat ik extra heb gebruikt.
  • Touwtje

Stap 1: de vlaggetjes maken

De vlaggetjes kun je zelf tekenen op papier, maar ik heb ook een printable gemaakt met twee verschillende vlaggetjes, klein en groot. Het kleine vlaggetje past op het grote vlaggetje wat je direct zal zien in de volgende stap bij het versieren van de slinger.

Klik hier voor de gratis printable met vlaggetjes.

Knip of snij de vlaggetjes uit het papier. Met een perforator maakte ik de gaatjes aan de bovenkant in het grootste vlaggetje, het midden van de gaatjes zijn aangegeven met een zwart puntje op de printable.
Vlaggetjes slinger kaart zelf knutselen

Stap 2: de vlaggetjes versieren

Advertentie

Als eerste plakte ik met Pritt het kleine vlaggetje op het grote vlaggetje. Daarbij gebruikte ik verschillende kleuren papier.
kaart maken met vlaggetjes slinger
Daarna volgende de tekst voor op de slinger. Ik koos voor het woord ‘Hoera’. Maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld de naam van de jarige of de leeftijd.

Deze letters maakte ik met mijn snij- en embossingmachine Love2Craft en snijmallen met letters. Als je geen snijmallen of snijmachine hebt kun je natuurlijk ook de letters uitprinten en uitknippen of zelf op de vlaggetjes schrijven.
slinger kaar met vlaggetje maken
Mijn vlaggetjes versierde ik verder met stempels van feestende dieren (merk Hello BlueBird). Deze heb ik ingekleurd met Action Twinmarkers. Om de afbeeldingen heen plakte ik confetti. Deze maakte ik met restjes papier en een perforator.
slinger zelf maken van papier kaart

Stap 3: Touw aan de slinger van vlaggetjes maken

Als laatste haalde ik een touwtje door de gaatjes van de vlaggetjes. Ik zorgde ervoor dat het touw niet aan de voorkant van het vlaggetje zit. Aan beide uiteindes van het touw kun je een lusje maken zodat je de slinger kunt ophangen.
Kaart in de vorm van een slinger maken vlaggetjes uitleg

Meer ideeën kaartjes in de vorm van een slinger

Hieronder zie je nog twee vlaggetjeskaarten die ik maakte. Wat ik extra gebruikte staat bij de kaart. Natuurlijk kun je de slinger op veel meer manieren versieren denk daarbij ook eens aan handletteren, foto’s, kant-en-klaar afbeeldingen, lintjes enzovoorts. Kijk gewoon even wat je nog in huis hebt :-).

Slinger met jungle dieren
Voor de afbeeldingen gebruikte ik stempels met jungle dieren en bladeren (merk Hello BlueBird). Die ik inkleurde met Action Twinmarkers. Verder versierde ik de vlaggetjes nog met plakparels (ook Action).
Kaart_vlaggetjes_maken_slinger_verjaardagskaart

Slinger met 39 jaar
De cijfers heb ik bij deze vlaggetjeskaart ook gemaakt met snijmallen van Action. Verder versierde ik de slinger nog met houten sterretjes.
Kaart_slinger_met_leeftijd_vlaggetjes

Waarmee zou jij een vlaggetjeskaart versieren?

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Kaarten maken #97: Kaarten maken met plakparels
Kaarten maken #96: Kerstkaarten met een gestempelde achtergrond
Kaarten maken #95: Kerstkaarten maken met een jaartal
Kaarten maken #94: Verschillende soorten kerstkaarten maken, inclusief uitleg
Kaarten maken #93: Action Kerstkaarten maken met luxe papierblok DecoTime 2021
Kaarten maken #92: Action DecoTime DIY 3D-stansblokken kerst voor wenskaarten maken
Kaarten maken #91: Uitleg simpele toverkaart maken
Kaarten maken #90: Nieuwe A6 snijmallen Action (Okt 2021)
Kaarten maken #89: Zig zag kaart maken (incl. Gratis printable)

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

6 reacties

  1. Wat zijn deze leuk, en voor iedere leeftijd aan te passen! Maar ook voor Sinterklaas en kerst en andere gelegenheden zijn ze te maken.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.