Kaarten maken #89: Zig zag kaart maken (incl. Gratis printable)

uitleg zig zag kaart maken gratis printable
Reclame

uitleg zig zag kaart maken gratis printable
Vandaag laat ik stap voor stap zien hoe je een Zig Zag kaart kan maken. Met behulp van de gratis printable hoef je niks zelf uit te tekenen. Daardoor is deze kaart makkelijk te maken.

Stap 1: De basis

Voor de basis van deze zig zag kaart heb ik een patroon uitgewerkt en daarvan een gratis printable gemaakt.
Klik hier voor de gratis printable voor de Zig zag kaart

Print deze op papier van 200 gram of meer. Snij en/of knip deze uit het papier.
zig zag kaart maken uitleg

Maak nu de vouwlijnen. Deze zijn met blauw aangeven op de foto. Een vouwlijn maak je door zachtjes met een stanleymes over het lijntje te gaan, maar het papier niet door te snijden.
zig zag kaart maken uitleg vouwen

Stap 2: Versieren

Advertentie

Nu komt, vind ik, het leukste deel van het kaarten maken, het versieren van de kaart.

Als eerste versierde ik de voorkant van de kaart. Ik begon met de bovenkant. Hier maakte ik met blauwe stempelinkt een wolkenlucht. Wil je meer weten en uitleg over deze gebruikte stempeltechnieken? Kijk dan eens in het artikel: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken. Daarin staat een uitgebreide stap voor stap uitleg.

Daarna plakte ik groen papier op de andere vlakken en ook op de bovenkant waar ik de wolken stempelde. Sommige vlakken hebben een gras randje. Deze maakte ik met een snijmal en mijn snij- en embossingmachine Love2Craft. Maar je kunt deze gras randjes ook knippen. Om het gras wat diepte te geven, maakte ik met groene stempelinkt sommige delen wat donkerder.
zig zag kaart uitleg achtergrond maken

De voorkant versierde ik verder met stempels (merk MFT STAMPS The Whole Herd) die ik inkleurde met Twinmarkers. Deze plakte ik met Pritt en foam blokjes op het papier. Op de wolken plakte ik een label met ‘Hiep hiep hoera!’ met lintjes er onder. Wil je dit label ook gebruiken? Deze kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Deel 3 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
zig zag kaart maken en versieren

Als laatste versierde ik de achterkant nog een beetje. Als eerste plakte ik een groen vlak op het papier met Pritt. Daarna nog een wit stuk papier. De achterkant maakte ik af met nog een afbeelding van een koe.
zig zag kaart maken uitleg achterkant

Stap 3: De kaart in elkaar zetten.

Het in elkaar zetten van deze kaart is erg simpel. Pak de voorkant en breng Pritt aan op de achterkant van het grootste vlak (dat is bij mij het vlak met de wolken). Plak deze op het andere deel die je niet versiert hebt. Je kaart is klaar :-).

Advertentie

zig zag kaart maken uitleg printable makkelijk

zelfgemaakte kaart zig zag kaart uitleg

staande zig zag kaart maken knutselen uitleg

zig zag kaart achterkant

Heb jij wel eens zo’m kaart gemaakt?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #88: Kaart maken met cadeautje/snoepjes, uitleg & inspiratie
Kaarten maken #87: Kaart in een doosje maken, inspiratie en uitleg (deel 2)
Kaarten maken #86: 3D scene snijmallen Action (Aug 2021)
Kaarten maken #85: Kaarten maken met strass-steentjes
Kaarten maken #84: Kaart in een doosje maken, inspiratie en uitleg
Kaarten maken #83: Drip kaarten maken
Kaarten maken #82: Inspiratie trapjeskaart maken met gratis printable
Kaarten maken #81: Kaart maken met kleine cadeautjes/snoepjes (incl. gratis printable)

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

Advertentie

© Nobody ELSe

6 reacties

  1. Zo leuk! De achtergrond is prachtig gemaakt. De stempeldiertjes zijn te schattig en dat kleine labeltje erbij maakt het echt af. Fan! En weer een soort kaart om te onthouden om zelf eens te maken.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.