Reclame

Kaarten maken #87: Kaart in een doosje maken, inspiratie en uitleg (deel 2)

Kaart in doos maken uitleg gratis printable inspiratie
Reclame

Kaart in doos maken uitleg gratis printable inspiratie
Kaarten maken in een doosje vind ik zo leuk om te doen, daarom maakte ik weer een paar doosjes. In dit artikel vertel ik hoe ik deze kaarten heb gemaakt en wat ik heb gebruikt. Hopelijk kan ik je inspireren.

Uitgebreide uitleg kaart in doosje maken

In het artikel: Kaarten maken: Uitleg kaart in doosje maken (incl. gratis Printable), vind je een uitgebreide uitleg hoe je de basis van deze kaart in doos maakt. In het artikel vind je ook een gratis printable zodat je het doosje niet zelf hoeft uit te tekenen, maar gewoon uit kunt printen op papier naar wens.

Inspiratie kaart in doos

Elke kaart maakte ik via de uitleg van het hierboven genoemde artikel. Alles wat ik anders heb gedaan zal ik vermelden. Op zoek naar nog meer inspiratie? In deel 1 Kaart in een doosje maken, inspiratie en uitleg vind je nog 3 verschillende kaarten in doosjes die ik heb gemaakt.

Kaart in doos met stempels: Dieren
Het papier met de patroontjes komen uit een luxe papierblok van DecoTime (Action). De dieren en bladeren zijn stempels van het merk Hello Bluebird. Deze kleurde ik in met Twinmarkers van Action. Met dubbelzijdige tape maakte ik nog een lintje vast op de flapjes van het doosje.

Advertentie

Het label ‘Speciaal voor jou’ heb ik zelf ontworpen en de printable hiervan kun je downloaden in het artikel:
Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels
Card in a box Tutorial DIY knutselen

Kaart maken in doos uitleg Action decotime

Kaart maken in doos voorbeeld uitleg inspiratie

Kaart in doos met kant-en-klare afbeeldingen: Planten
In mijn stapel met papier ging ik opzoek naar papier met patronen en afbeeldingen die mooi bij elkaar passen. Ik vond een luxe papierblok van DecoTime (Action) met mooie roze tinten en planten afbeeldingen. Toen besloot ik deze kaart te maken.
Kaart maken in doos voor geboorte

uitleg kaart in box maken geboorte

Advertentie

Kaart maken in doos speciaal voor geboorte

Kaart in doos met snijmallen: Trouwkaart
De basis van deze kaart is weer hetzelfde als in mijn eerdere uitleg: Uitleg kaart in doosje maken (incl. gratis Printable). Op het voorste tussenstuk plakte ik groen papier met gras. Deze heb ik gemaakt met een stanleymes. Op het tweede tussenstuk plakte ik een heuvel van bruin papier. De heuvel knipte ik met een schaar. De auto en de hartjes maakte ik met snijmallen (merk Love2Craft) en mijn snij- en embossingmachine Love2Craft ook van Action. Tussen het nummerbord en de auto maakte ik een stukje borduurgaren vast, hieraan hing ik twee blikjes (gemaakt met de snijmallen van de banden van de auto) van grijs papier.

Op de achterste twee tussenstukjes maakte ik hartjes vast. De papieren hartjes plakte ik met foam tape op een plastic strookjes (in A4 formaat te koop bij een copyshop). De plastic strookjes maakte ik vast op de achterste twee tussenstukjes met dubbelzijdige tape. Zo lijken de hartjes echt uit de doos te springen :-).

Op de voorkant plakte ik nog een label met ‘Van harte gefeliciteerd’. Dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Kaart maken in doos trouwkaart 3D hartjes

Card in box DIY uitleg

Advertentie

Kaart maken in doos plastic sheet uitleg

Wat gebruik jij graag bij kaarten maken? Snijmallen, stempels of toch kant-en-klare afbeeldingen?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #86: 3D scene snijmallen Action (Aug 2021)
Kaarten maken #85: Kaarten maken met strass-steentjes
Kaarten maken #84: Kaart in een doosje maken, inspiratie en uitleg
Kaarten maken #83: Drip kaarten maken
Kaarten maken #82: Inspiratie trapjeskaart maken met gratis printable
Kaarten maken #81: Kaart maken met kleine cadeautjes/snoepjes (incl. gratis printable)

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

Reclame

4 reacties

  1. In antwoord op de gestelde vraag … Ik heb geen favoriet. Ik gebruik gewoon wat er het beste past bij waarvoor het moet dienen. Hoewel ik wel als ik erover nadenk minder kant en klaar gekochte afbeeldingen gebruik ook al heb ik er al stapels van liggen omdat ik altijd verliefd wordt op zulke zaken.

  2. Mijn favorieten deze keer zijn:

    – Bij de jungle is het zo leuk dat die diertjes komen piepen, er wat bladeren extra versieren en dat er een roos lintje op de kanten hangt wat dat geeft het iets extra

    – De auto “just married” met al die ballonnen kan niet beter weergeven hoe blij je bent voor de personen aan wie je dit geeft. En dan die blikjes die je gecreëerd hebt … Super gewoon!

  3. Haha lastige vraag. Ik gebruik het liefst zoveel mogelijk (lees: ik haal veel uit de kast om vervolgens een select deel te gebruiken haha). Maar dit soort doosjes zijn geweldig. Ik heb gisteren weer zo’n groot papierblok gehaald om in de vakantie doosjes te maken voor de kinderen om te versieren. Het waren van die magische achtergronden een beetje in de stijl van zeemeermin/eenhoorn/galaxy

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.